Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

"Cijena istine" i "Zvijer" - nagradne igre Cinestara Osijek!

E-mail Ispis PDF
lincoln-lawerU napetom trileru Cijena istine Matthew McConaughey je Michael “Mick” Haller, lukav i karizmatičan odvjetnik čiji je ured u njegovom Lincoln Continental sedanu. Veći dio karijere proveo je kao branitelj raznovrsnih kriminalaca, a odjednom dobiva slučaj života – obraniti bogatog playboya s Beverly Hillsa (Ryan Phillippe) koji je optužen za pokušaj ubojstva. No, jednostavan i profitabilan slučaj razvije se u smrtonosni sukob dvojice majstora manipulacije i krizu savjesti.

Redatelj je Brad Furman, scenarij je napisao John Romano prema romanu čiji je autor Michael Connelly. Glume Marisa Tomei, Josh Lucas, John Leguizamo, Frances Fisher, Bob Gunton, Laurence Mason, Bryan Cranston i William H. Macy. Lionsgate i Lakeshore Entertainment, u produkciji Lakeshore Entertainment Lionsgate, u suradnji s Sidney Kimmel Entertainment Stone Village Pictures predstavljaju film Cijena istine. 

11. Osječko ljeto kulture

E-mail Ispis PDF
osjecko-ljeto-kulture-2011Osječko ljeto kulture najznačajnija je kulturna manifestacija na istoku Hrvatske koja se ove godine održava po 11. puta u gradu na Dravi, a tijekom godina postala je prepoznatljiva na festivalskoj mapi Hrvatske. Program ovogodišnjega «ljeta» ponudit će građanima Osijeka i gostima grada 30 programa, u 18 dana i na 11 pozornica, uglavnom u starom dijelu grada – Tvrđi, no povezat će i tri gradske cjeline: Gornji grad, Tvrđu i Donji grad.

Osječani, Slavonci i Baranjci, te gosti grada na Dravi uživat će u dramskim predstavama, književnom, glazbenom i likovnom programu uz atraktivna gostovanja umjetnika iz zemlje i inozemstva. Svake godine trudimo se ponuditi kvalitetne programe koji će zadovoljiti visoke kriterije gledatelja koji u velikom broju posjećuju «ljeto».  Ova manifestacija svake godine na programima okupi desetak tisuća posjetitelja.

Započeo 18. festival glumca

E-mail Ispis PDF
18-festival-glumca-otvorenPredstavom Zagrebačkog kazališta lutaka "Priča o konju" Lava Nikolajeviča Tolstoja u režiji Zvonka Festinija, u Županji je u subotu započeo 18. festival glumca, koji će se do 23. svibnja, osim u Županji, održavati i u vukovarsko-srijemskim gradovima Vinkovcima, Vukovaru i Iloku.

Posjetitelje u dvorani "Mladost" pozdravila je ovogodišnja izbornica festivala Zrinka Cvitešić, koja je od šezdesetak prijavljenih, za 18. festival glumca odabrala 20 predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije.

Izložba "Slavonski strip crtači"

E-mail Ispis PDF

Izložba "Slavonski strip crtači" otvorena je u srijedu, 11. svibnja 2011. u foyeru Hrvatskog doma Vukovar.

To je druga od osam takvih izložbi osječke udruge Stripos koje se ove godine postavljaju po slavonskim gradovima. Zastupljeno je 69 autora - od  Drugog svjetskog rata do danas. Četvero ih je iz Vukovara: Nenad Barinić, Ljubica Heidler, Ivan Međugorac i Domagoj Rapčak. Izložba se može pogledati do 24. svibnja.

s1_640x480

s3_640x480s9_640x480

Stranica 7 od 31

 
 
 
 
belot