Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

Kina Osijek: Revija EC filma

E-mail Ispis PDF
mamurluk2-kinoU narednih 20-tak dana imati ćete priliku pogledati filmove moderne europske kinematografije, najboljih europskih produkcijskih ili koprodukcijskih naslova.
Odabrani filmski naslovi koje ćemo prikazivati u narednom periodu zadovoljavaju nekoliko kriterija:

Čaruga u Hrvatskom domu Vukovar

E-mail Ispis PDF
caruga-hrv-dom-vukovarHNK Zagreb gostuje u Hrvatskom domu Vukovar s "Čarugom" Ivana Kušana u režiji Joška Juvančića u petak, 10. lipnja u 20.00 sati.

Ulaznice se prodaju na blagajni Hrvatskog doma po cijeni 35 kn parter / 25 kn balkon. Tel. blagajne  450-679.

"Čaruga, komedija hrvatskoga pisca, dramatičara i prevoditelja Ivana Kušana sjajan je i duhovit tekst o razbojniku Čarugi odnosno, to je (kako sam pisac naglašava u podnaslovu) teška, ali

Nik Titanik & S.Marekovich u Osijeku

E-mail Ispis PDF
nik-titanik-1Kako je najavljivano u prostoru Arheološkog muzeja u Osijeku sinoć je otvorena zajednička izložba Nikole Plečka i Siniše Marekovića. Dvojac  koji satiričnim prikazom dokumentira hrvatsku zbilju, Nikola poznat po svojim karikaturama koje objavljuje pod pseudonimom Nik Titanik i „majstor“ fotomontaže Siniša koji svoje radove objavljuje kao S.Marekovich.

Osječka izložba “Keramika i staklo 17. i 18. stoljeća” gostuje u Puli

E-mail Ispis PDF
povijesni-muzej-istreU “Povijesnom muzeju Istre” otvara se gostujuća izložba Muzeja Slavonije Osijek “Keramika i staklo 17. i 18. Stoljeća iz Starog franjevačkog samostana”. Autorica izložbe i postava je kustosica Radmila Biondić.

Na izložbi je predstavljeno oko 400 keramičkih i staklenih predmeta, djelomično ili u potpunosti rekonstruiranih, kao i mnoštvo ulomaka, iz druge polovice 17. i prve polovice 18. stoljeća sa šireg prostora Srednje i Zapadne Europe. Izloženi su predmeti rezultat bogatog nalaza koji je ostvaren tijekom zaštitnog arheološkog istraživanja u Fakultetskoj ulici u osječkoj Tvrđi, u prostoru nekadašnje kuhinje Starog franjevačkog samostana. Predmeti su iskopani iz bunara i odvodnog kanala u razdoblju od 15. prosinca 2003. do 20. siječnja 2004. g.

Izložba karikatura Nika Titanika i fotomontaža Siniše Marekovića

E-mail Ispis PDF
nik-titani-arheoloski-osijekDanas, 3. lipnja 2011. godine, u 20,00 sati, u prostoru Arheološkog muzeja u Osijeku, Tvrđa, Trg Svetog Trojstva 2, biti održana izložba karikatura Nika Titanika i izložba fotomontaža Siniše Marekovića. Ovo će biti prva izložba Nika Titanika i Siniše Marekovića u Osijeku.

Nikola Plečko stvorio je najjači hrvatski karikaturističko-ilustratorski brand pod imenom Nik Titanik. Nakon 13-godišnje prakse u karikaturističko-ilustratorskom poslu i četiri godine rada na mjestu grafičkog dizajnera i marketinškog suradnika u T-Mobileu Hrvatska, Nik je 2006. osnovao svoje privatno poduzeće i nazvao ga  Nik Titanik Studio. U vrlo kratkom razdoblju, NT Studio postao je prvi hrvatski kreativni studio specijaliziran za izradu

Stranica 6 od 31

 
 
 
 
belot