Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

DORF '11 ljeto - nova premijerna gostovanja

E-mail Ispis PDF
dorf-2011-ljetna-gostovanjaFestival dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja s predstavljanjima programa u mjestima gdje još nije bilo prilike za to, pa u kolovozu premijerno predstavljamo festival u Brčko, Kruševcu i Rumi.

U suradnji sa PRONI Brčko organizirali smo projekcije 3 filma na FORA festivalu 08.-10.08., koji će se održati na više lokacija. Ovo je prvo gostovanje u Brčkom, a najavljujemo i predstavljanje festivala u programu BDC Televizije, koja će do kraja godine svojim gledateljima prikazati 7 zanimljivih filmova iz DORF programa.

Novo u Cinestaru: Planet majmuna i Labirint straha 3D

E-mail Ispis PDF
postanak-planet-majmunaPlanet majmuna: Postanak
(Rise of the Planet of the Apes)
Evolucija postaje revolucija!

Suosjećanje i arogancija vode do rata kakvoga još nismo vidjeli. Oscarom nagrađen tim za vizualne efekte koji je oživio svjetove trilogije Lord of the Rings i Avatara otišao je korak dalje i stvorio CGI majmuna čija emotivnost i inteligencija nemaju presedana te epske bitke o kojima ovise sudbine ljudi i primata.

Posljednji film- veliko finale

E-mail Ispis PDF
harry-kino-dvaI u ovom filmskom tjednu na programu kina Urania možete pogledati projekcije filma „Harry Potter i darovi smrti 2.dio“ (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2) u satnicama iz prethodnog tjedna.

Prije 10 godina započelo je  iznimno kinematografsko putovanje dječaka čije je ime postalo sinonimom za čaroliju - Harrya Pottera, a sada slobodno možemo reći da se radi o najprofitabilnijem filmskom serijalu ikad snimljenom., o svojevrsnom kultnom fenomenu čija je publika svakim nastavkom sve brojnija.

Završeno 11. Osječko ljeto kulture

E-mail Ispis PDF
zavrsetak-oljkaMjuziklom "Footloose", redatelja i koreografa Igora Barberića, na Trgu Svetog Trojstva u povijesnoj osječkoj Tvrđi, sinoć je završeno 11. Osječko-ljeto kulture, koje je otvoreno 29. lipnja, a pratilo ga je ukupno više od 11 000 posjetitelja.

Tijekom ovogodišnjeg OLJK-a prikazano je 26 različitih kulturnih sadržaja, kazališnih predstava, glazbenih večeri, likovnih događanja, na devet pozornica u tri gradske cjeline, Donjem gradu, Tvrđi i Gornjem gradu, uglavnom sve na otvorenom prostoru.

Slama - Land art fest 2011.

E-mail Ispis PDF
slama20096. Slama - Land art festival održat će se od 8. do 14. kolovoza 2011. na baranjskim poljima u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački rit. Cirkus je tema koja je oduvijek privlačila brojne umjetnike, što potvrđuju i najpoznatiji primjeri iz povijesti umjetnosti.

Čarolija koja se krije unutar velikog šatora privlačila je kao magnet generacijama, pa se tako i ja iz djetinjstva sjedam posjeta manežu, čudesa iz raznih krajeva svijeta, egzotičnih i dresiranih životinja, vratolomija akrobata na trapezu, klaunova i krotitelja lavova, slatkiša, lizalica i šećerne vate – klasičnog cirkuskog inventara.

Stranica 4 od 31

 
 
 
 
belot