Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

Urania: Festivalski film i Ciklus suvremenog korejskog filma

E-mail Ispis PDF
seek-geak-korean-movie
U naredna dva tjedna u filmskom programu, ponešto za sebe, zasigurno će odabrati svi oni koji razumiju film i filmsku umjetnost. Kako smo i najavili, pogledati možete filmske naslove iz edicije Festivalskog filma i izbor iz suvremenog korejskog filma.

Program HNK Osijek za listopad

E-mail Ispis PDF
hnk-10-11

NAGRADNA IGRA: HNK Osijek gostuje u Hrvatskom domu Vukovar

E-mail Ispis PDF
hnk-os-leda
HNK Osijek gostuje s Krležinom "Ledom" u Hrvatskom domu Vukovar – u utorak, 4. listopada 2011. u 20.00 sati. Ulaznice se prodaju na blagajni Hrvatskog doma (parter 35, balkon 25 kuna). Telefon blagajne: 450-679.

Leda je jedina drama koju je Krleža osobno prvo prozvao „ljubavnom igrom,“ a zatim i komedijom. Kao šaljiva točka na „i“ glomaznog i mračnog glembajevskog ciklusa, Leda započinje trenutak nakon seksualnoga čina protagonista, a ritmički uvjetovana preljubima, ona doista jest ljubavna igra, verbalno i tjelesno poigravanje zaljubljenošću i njezinim nijansama, kako već nalažu osobni interesi i kaprice pripadnika građanstva i aristokracije, staleža koji je nakon Oktobarske revolucije. po Krležinu osobnu uvjerenju, „osuđen na propast.“

Kina Osijek

E-mail Ispis PDF
6films-awakeU ovom filmskom tjednu moći ćete pogledati još jedan film, kao posljednji, u Ciklusu filmova braće Coen. Film „Ljubav i cigarete“ (Romance&Cigarettes) režirao je sjajni John Torturro, a slavna braća pojavljuju se u ulozi producenata. Svojevremeno ocijenjen „najvatrenijom komedijom godine“ u kojoj James Gandolgini glumi čovjeka iz radničke klase rastrganog između braka sa Susan Sarandon i izvanbračnih aktivnosti s Kate Winslet. Torturro, braća Coen, Sarandon, Winslet i Gandolgini… to nipošto ne može biti loše.

Stranica 2 od 31

 
 
 
 
belot