Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

Premijera - Tajna Krpen kralja

E-mail Ispis PDF
tajna-krpen-kraljaPozivamo vas na premijeru predstave "Tajna Krpen kralja", koja će se održati u Hrvatskom domu Vukovar u četvrtak, 5. svibnja 2011. u 19.00 sati. Ulaz besplatan.

Autorica teksta je Lada Martina Kralj, redatelj Lawrence Kiiru, a glume Ivica Lučić, Areta Ćurković, Mladen Vujčić, Đorđe Dukić, Aleksandra Colnarić, Snježana Ivković i Tihomir Grljušić.

Brzi i žestoki 5 + nagradna igra

E-mail Ispis PDF

brzi-i-zestoki-5Peti nastavak Brzih i žestokih je vikend otvaranjem os­tvario rezultate koji obaraju sve rekorde gledanosti. Za­rada od 83,4 milijuna $ na američkom i 81,4 na interna­cionalnom tržištu najjače je otvaranje ove godine i opako zagrijavanje za hrvatsku premijeru zakazanu za 5. svib­nja.

Vin Diesel i Paul Walker predvode povratak zvijezda iz svakog dosadašnjeg nastavka eksplozivne franšize o brzi­ni. Serijal je još prije deset godina privukao nevjerojatnu pažnju gledatelja i proveo ih od Miamia, preko Tokia i Meksika sada do Rio de Jenaria. Ovog puta potrebno je obaviti posljednji poslić - okupiti elitni tim vrhunskih ope­rativaca, redom rodbine i odanih prijatelja, za cilj vrije­dan 100 milijuna dolara.

Otvorena izložba "Ženski akt u slici i skulputuri"

E-mail Ispis PDF
branko-crljenak-izlozba-aktIzložba crteža, skica, ulja na platnu i skulptura od terakote vukovarskoga slikara, kipara i medaljara Branka Crlenjaka "Ženski akt u slici i skulpturi - sjećanje na jedno ljeto s dunavske plaže" otvorena je sinoć u Galeriji "Oranžerija" u sklopu 10. memorijala Stjepana Petrovića, posljednjeg kustosa Zbirke "Bauer" i Galerije umjetnina, ubijenog 1991. na Ovčari.

Viši kustos vukovarskoga Gradskog muzeja Zdravko Dvojković rekao je kako je izloženo više od stotinu umjetničkih djela Branka Crlenjaka koje je umjetnik s još dvjestotinjak svojih djela darovao vukovarskome Gradskom muzeju.

Radionica zlatoveza u Muzeju Slavonije Osijek

E-mail Ispis PDF
radionice-zlatovez-msoU subotu 30.04.2011. s početkom u 18 sati u prostoru izložbe "Goldhauben - zlatare" održat će se radionica zlatoveza otvorena za javnost.

Pod vodstvom Ružice Smiljanić Raković i u izvedbi (zlato)vezilja iz Udruge Šokačka grana Osijek posjetitelji će imati prilike vidjeti kako se vezu odabrani motivi s austrijskih i hrvatskih oglavlja izloženih na izložbi, razgovarati s veziljama o njihovoj vještini i radu, sami isprobati ovu specifičnu tehniku i opipati predmete vezene zlatnom niti.

"Arsenik i stare čipke"

E-mail Ispis PDF
arsenik-i-stare-cipkeKomedija "Arsenik i stare čipke" američkog pisca Josepha Kesselringa u režiji Stefana Sablića i izvedbi Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda, odigrana je jučer na sceni Gradskog kazališta "Joza Ivakić" u Vinkovcima.

U predstavili su glumili Jelisaveta Seka Sablić, Gorica Popović, Nikola Vujović, Bane Zeremski, Mladen Andrejević, Nebojša Milovanović i Boris Milivojević.

Američki pisac Joseph Kesselring napisao je "Arsenik i stare čipke" 1939. godine. Premijera je održana 1941. godine na Broadwayju i u idućih nekoliko godina predstava je igrana preko 1500 puta.

Stranica 8 od 31

 
 
 
 
belot