Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Nova nada za oboljele od Alzheimera

alzhaimerSkupina francuskih znanstvenika objavila je pozitivne rezultate ispitivanja djelovanja lijeka protiv Alzheimerove bolesti - Donezepil (aricept), prenijeli su mediji u Francuskoj.
To je lijek već korišten protiv ove bolesti, kako bi se kod oboljelih zaustavilo slabljenje pamćenja.
Ispitivanje je obavljeno na 174 osoba oboljelih od Alzheimera kod kojih je tijekom godinu dana primjene ljeka došlo do smanjenja atrofije centra za pamćenje u mozgu za 45 posto.izvor: slavonija-info.com

Osnovana Vukovarska dijabetička udruga

dijabetes2
U Ružičkinoj kući u Vukovaru osnovana je Vukovarska dijabetička udruga za čijega je predsjednika izabran Zlatko Modalek, dugogodišnji dijabetičar. Na središnjem gradskom trgu članovi udruge organizirali su mjerenje razine šećera u krvi, a odazvalo se oko 400 građana. Vukovarska je udruga 52. dijabetička udruga u Hrvatskoj, rekao je Davor Bučević, predsjednik Hrvatskoga saveza dijabetičkih udruga. U Hrvatskoj ima oko 300.000 osoba s povišenom razinom šećera u krvi.


izvor:hrv.hr

Audicija - Hrvatski dom Vukovar, 25.9. u 16.00

Ako imaš od 7 do 14 godina i zanima te kazalište i gluma – dođi u nedjelju, 25. rujna u 16 sati u Hrvatski dom Vukovar na audiciju i upis u dramski studio koji uskoro počinje raditi. Voditeljica je Lidija Helajz, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

poziv-na-audic-vu

Treće darivanje krvi članova udruge „Akademske zajednice Osijek“

az-osijekČlanovi udruge Akademske zajednice Osijek su posjetili odjel za Transfuzijsku medicinu Kliničke bolnice Osijek, gdje je organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U akciji darivanja krvi je sudjelovalo 10-ak članova udruge Akademske zajednice Osijek, koji se htjeli pomoći Transfuzijskom odjelu Osijek da nadopuni svoje rezerve krvi, s obzirom da je bilo govora o nestašici krvi.

VESELO OBILJEŽEN DAN BEZ AUTOMOBILA

grad-bz-auto-goto
Grad Osijek veselim je i kreativnim aktivnostima obilježio Europski dan bez automobila (u sklopu Europskog tjedna kretanja), svrstavši se uz bok 2100 registriranih gradova iz cijele Europe koji sudjeluju u ovoj kampanji.

Grad je u suradnji s Prometnom policijom zatvorio za promet dio Županijske ulice - od Ulice Hrvatske Republike do Trga A. Starčevića.

Nakon dolaska djece Eko vrtića „Mak“ i učenika 3. razreda Eko škola OŠ Augusta Šenoe i Antuna Mihanovića tramvajem (promičući time korištenje javnog gradskog prijevoza), sve ih je pozdravio gradonačelnik Krešimir Bubalo, zaželjevši im dobru zabavu i ugodno druženje na kolniku koji je za ovu prigodu bez automobila.

OTVORENA SPOJNA CESTA Š. PETEFIJA - STROSSMAYEROVA

nova-cesta-1U produžetak Petefijeve ulice, koja sada izlazi na Strossmayerovu kod raskrižja sa Svilajskom, Grad je uložio 2,43 milijuna kuna, a radove je izvela Gravia d.o.o.
Svi radovi izvedeni su prije rokova, a izgradnjom ove spojne ceste, oborinske odvodnje i javne rasvjete osigurana je mogućnost širenja parcela za obiteljsku izgradnju.


izvor:osijek.hr

e-ŽUPANIJA

ezupanijaVukovarsko-srijemska županija u narednom razdoblju će kroz elektronsku bazu podataka znatno olakšati provedbu projekata obuhvaćenih Županijskom razvojnom strategijom. Iako je on-line praćenje uobičajeno u razvijenijim zemljama, e-županija novost je na našem području.  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-sriejmske županije sazvana je upravo s ciljem predstavljanja e-županije. Projekt je to koji bi trebao osigurati bržu i jednostavniju implementaciju županijske razvojne strategije u jedinicama lokalne samouprave.


izvor:vktel.com

DAN BEZ AUTOMOBILA – 22. rujna 2011.

dan-bez-automobilaGrad Osijek u suradnji sa Školskim športskim savezom Grada Osijeka prigodnim programima obilježava Dan bez automobila (u sklopu Europskog tjedna kretanja), 22. rujna 2011.
9 - 12 sati
Organizator: Grad Osijek
Djeca Dječjeg eko vrtića „Mak“ i učenici 3. razreda eko škola OŠ Augusta Šenoe i Antuna Mihanovića stižu tramvajem u Županijsku ulicu.
Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Krešimira Bubala puštaju bijelo - plave balone u zrak, a potom oslikavaju kredama u boji kolnik na dijelu Županijske ulice, dok će predškolci uz to prolaznicima podijeliti prigodne letke koje su sami izradili na temu zaštite okoliša.

Dani prvog hrvatskog piva

dani-piva-2011Danas, po treći puta za redom, Osijek postaje pivska prijestolnica Hrvatske.

Dani prvog hrvatskog piva počinju Pivarskom šetnjom u 17,30 sati kod stare Šeperove pivovare (pokraj hotela Osijek) te će se nastaviti kod Esseker centra, Osječke konkatedrale, Prvog hrvatskog tramvaja, na Korzu i u Sakuntala parku, kod Kina Urania, duž Europske avenije, kroz Tvrđu i preko Trga sv. Trojstva, do Lijeve obale Drave. Šetnju će voditi turistički vodič Mislav Pavošević iz Udruge Putovanja Slavonijom, kod kojega se još uvijek može rezervirati mjesto za šetnju pozivom na broj 031/740-091.

Ubojice nježnog lica na Sudnjem Danu

predselekcijski-ziri-zgPredselekcijski žiri u sastavu sedam elitnih ubojica Sudnjeg Dana odlučuje koji radovi ulaze u finalnu selekciju - Veliki žiri Sudnjeg Dana odlučivat će o sudbini finalista

Zagreb, 20. rujna, 2011. - Bliži se Sudnji Dan, nezavisni festival kreativnih komunikacija,
koji nudi spas samo autorima najboljih kreativnih radova, 1. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu. Kako bi veliki žiri Sudnjeg Dana, koji ove godine broji 175 članova, birao  najbolje u prošloj godini, predselekcijski žiri od 7 elitnih ubojica morao je naoštriti svoje kriterije i odlučiti koji radovi ulaze u finalnu selekciju, a koje će „ubiti".  Blizu 600 prijavljenih radova Sudnji Dan i nadalje čini najmasovnijim i najprivlačnijim festivalom iz područja tržišnih komunikacija i oglašavanja.

Stranica 5 od 193

 
 
 
 
belot