Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Predstavljena prva raketa za naseljavanje Marsa

raketa-marsPrivatna američka tvrtka SpaceX pokušat će izgraditi prvu višekratno upotrebljivu raketu i svemirsku letjelicu koja bi mogla otvoriti vrata kolonizaciji Marsa, objavio je prošli tjedan direktor kompanije Elon Musk

Višekratno upotrebljiva raketa drastično bi smanjila troškove transporta ljudi i tereta u svemir te olakšala istraživanje i kolonizaciju planeta, objasnio je Musk u svojem govoru u National Press Clubu u Washingtonu.

130.000 EURA ZA RAZMINIRANJE

2011-10-03-razminiranjePredsjednik Vlade njemačke savezne pokrajine Brandenburg, Matthias Platzek, u pratnji članova Vlade i Parlamenta tijekom službene posjete Republici Hrvatskoj boravio je i u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Povod posjete najistočnijoj hrvatskoj županiji, između ostalog, donacija je od 130 tisuća eura namijenjenih razminiranju. Inače, do sada je na razminiranje u Hrvatskoj utrošeno ukupno nešto manje od 500 milijuna eura. 60% ukupnog iznosa snosila je Vlada Republike Hrvatske, dok je ostatak pribavljen uspješnim donacijama. Najnovija donacija izaslanstva iz Brandeburga neophodna je za buduće bavljenje ekološkom poljoprivredom na ovim područjima.


izvor:vktel.com

14. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

14.-osjecki-jesenski-sajam-najava_image_galleriaNa Sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., od 6. - 9. listopada 2011. održat će se 14. osječki jesenski sajam.
Osječki sajam d.o.o. svake godine na jesenskoj sajamskoj priredbi izlaže najnovija dostignuća nacionalnog gospodarstva u području poljoprivrede, prehrambene industrije i ekološki zdrave hrane, grijanja, štednje energije i opremanja doma, proizvodnje i prezentacije autohtonih proizvoda i usluga naše regije.
U sklopu programa ovogodišnjeg 14. osječkog jesenskog sajma, koji se organizira pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, održat će se i 16. nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda u organizaciji i suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek te će biti obilježena 130. godišnjica izlaženja časopisa ”Hrvatska pčela”.


Svjetski dan stanovanja

zgrade-sjenjak-1
Udruženje stanara Grada Osijeka obilježit će svečano Svjetski dan stanovanja.
Vodstvo Udruženja primit će osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. Bit će riječi o dosadašnjem radu, projektima koje provode te problemima na koje upozoravaju građani.
Svečana sjednica održat će se u velikoj dvorani Gradske četvrti Gornji grad u 17 sati i 30 minuta.

Mario Romulić autor "Najljepše razglednice Osijeka"

romulic-razgednica1
U trgovačkom centru Avenue Mall otvorena je izložba s radovima nagrađenih autora koji su se našli u konkurenciji od 250 amaterskih i fotografa profesionalaca. Uz članove prosudbenog povjerenstva, predstavnike portala Osijek-online, trgovačkog centra Avenue Mall Osijek, Turističke zajednice grada Osijeka, Foto kluba Osijek i Grada Osijeka, otvorenje izložbe popratili su i nagrađeni autori, te ostali zaljubljenici u objektive.

ODRŽANA "MIHOLJSKA REGATA"

ictus-vesl-klub
Veslački klub "Iktus" svake prve nedjelje u listopadu organizira tradicionalnu međunarodnu veslačku "Miholjsku regatu", koja je i ove godine okupila velik broj sudionika i gledatelja.
Zanimljivo je istaknuti kako su se u organizaciju regate uključili i roditelji Iktusovaca, koji su sami pripremali i prodavali hranu i napitke, a prihod namijenili VK Iktus. Među brojnim disciplinama, prva je održana utrka osmeraca, a odličja je uručila zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković, u pratnji Daniela Srba, predsjednika VK Iktus.


izvor: osijek.hr

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara predstavio razultate

fond-grada-vu1Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara odradio je 425 projekata,  proveo 1071 ugovor za što je utrošeno 262 milijuna kuna od kojih je projekte Grada Vukovara sufinancirao sa 107 milijuna kuna. Fond je dao i potporu gospodarstvu sa 50 milijuna kuna čime je održano 5 tisuća ranih mjesta i zaposleno novih 1 500 nezaposlenih. Rezultat je to rada Fonda od 2002. do 2010. godine kojeg su danas na kavi s građanima prezentirali u središtu Vukovara. Rezultate rada prikazali su i u Katalogu rada kojeg su dijelili građanima.


izvor:hrt.hr

U subotu čišćenje Zimske luke

ciscenje-luke
Osječki ronioci u subotu, 1. listopada, nastavlju uređivati osječku Zimsku luku na Dravi. S početkom u 14 sati provest će treću po redu eko - akciju čišćenja dna Zimske luke u Osijeku. Roniocima DPA Osijek pridružit će se Ronilački centar Osijek i drugi ronioci iz Osijeka kao i ronioci iz Slavonskoga Broda, Vukovara, Zagreba, Rijeke. Ovo je treća akcija koju organiziraju, a samo prošle godine su iz Zimske luke izvadili više od jednog i pol kamiona raznog otpada.
Pozivaju i građane da im se pridruže u ovoj eko akciji i da dolaskom daju podršku nastojanjima da Zimsku luku održe čistom.izvor:hrt.hr

EU misli

eu-misli-osijek
U okviru projekta „EU misli“ koji provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s
Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i Sisačko-moslavačkom županijom 30. rujna od 11 do 13 sati održava „EU info točka“ na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Tom prigodom svi zainteresirani građani moći će se upoznati sa dosadašnjim rezultatima projekta „EU misli“ i s projektima za mlade ostalih udruga koje djeluju na području županije, ali i uzeti
informativne materijale kako bi se bolje upoznali s onime što nam EU donosi.

DODJELA NAGRADA ZA "NAJLJEPŠU TURISTIČKU RAZGLEDNICU GRADA OSIJEKA"

avenue-oo
Od početka srpnja, Avenue Mall Osijek i web portal OsijekOnline pozivali su sve zainteresirane građane da fotkaju grad na Dravi i prijave svoje fotografije na foto natječaj za najljepšu turističku razglednicu grada Osijeka.

Stranica 4 od 193

 
 
 
 
belot