Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

dan-sjecanja-2011
Na sastanku Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u kojem su gradonačelnik Željko Sabo, članovi Koordinacije i drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vukovara te svećenici vukovarskih župa, dogovoreno je da se program kojim se odaje počast svim sudionicima obrane Vukovara 1991. godine neće  bitno mijenjati u odnosu na protekle godine, a kolonu sjećanja ulicama grada, od Opće bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, predvodit će pripadnici 204. vukovarske brigade i ostali branitelji Vukovara. Od ministarstva obrane zatražit će se da po prvi puta u koloni budu i ratne zastave svih postrojbi RH iz Domovinskog rata. Zaključeno je i da, s obzirom da se obilježavanje održava neposredno prije parlamentarnih izbora, taj dan ne smije biti ispolitiziran.

Udruga slijepih VSŽ organizirala turnir u pikadu

pikado-turnirDogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković je bacanjem strjelice svečano otvorila turnir u zvučnom pikadu koji je Udruga slijepih VSŽ organizirala u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa. Na turniru sudjeluju ekipe Tuzle, Beograda, Novog Sada i dvije domaće ekipe. Turnir koji je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Vukovara Željka Saboa organiziran je u cilju jačanja međunarodne suradnje i dobrosusjedskih odnosa među slijepima.


izvor:hrv.hr

OPEN DAYS IN BRUXELLES 2011.

Peti put zaredom izaslanstva Grada Osijeka i OBŽ-a, predvođena gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i zamjenikom župana Željkom Kraljičkom, sudjeluju u manifestaciji „Open Days 2011“ u Bruxellesu.
open-days-in-bruxelles

Šeici kupuju ZL Osijek?

zracna_luka_osijekZračna luka Osijek mogla bi uskoro prijeći u ruke arapskih šeika. Za koncesiju ili čak kupnju ozbiljan su interes pokazali lideri Omana. Možda bi to bilo trajno rješenje dugogodišnjih nagomilanih problema osječke zračne luke, koja je u većinskom, 55-postotnom državnom vlasništvu.
Omanski su predstavnici tijekom razgovora o uspostavi zračnoga prometa s Hrvatskom pokazali interes za neku luku. Predložena im je osječka, idealna za cargo promet. Luku su odmah obišli, razgovarali i s lokalnom upravom. To su tek prvi koraci na putu moguće poslovne suradnje. Sada se čeka povratna informacija iz Omana.

"Jabučini dani" i "Đakovo Expo-Zlatne ruke"

jabucini_dani_2Organizator trećeg tradicijsko-obrtničkog sajma ''Đakovo Expo - Zlatne ruke'' je Turistička zajednica grada Đakova, pod pokroviteljstvom Grada Đakova, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo,a suorganizator je Udruženje obrtnika Đakovo.

Organizatori 10. županijske, 6. regionalne i 4. međunarodne izložbe jabuka – Jabučini dani 2011. su Hrvatska poljoprivredna komora i udruga voćara ''Voćar Đakovština'' pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Đakova i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
''Đakovo expo -Zlatne ruke'' i Jabučini dani 2011. su jesenske manifestacije u Đakovu, srcu Slavonije, s velikim brojem posjetitelja, zadovoljnim izlagačima, izložbenog, edukativnog, natjecateljskog i prodajnog karaktera. Đakovo je postalo tradicionalno mjesto okupljanja voćara i tradicijskih obrta.

Potpisan sporazum o suradnji u okviru projekta New Map

new_mapVukovarska Područna služba Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje  potpisala je sporazum o suradnji s Gradom Vukovarom, Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST;
Županijskom  komorom Vukovar, Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskom udrugom poslodavaca o suradnji u okviru projekta New Map- Nova metodologija i plan zapošljavanja za Grad Vukovar. 

Prema Twitteru, Beyoncina beba je važnija od Stevea Jobsa

twitter-zatrpan
Smrt Appleova osnivača Stevea Jobsa izazvala je takve reakcije na internetu koje su probile neke, ali ne baš i sve rekorde. Društvene mreže bile su pod najvećim pristiskom zbog velikog broja postova vezanih uz Jobsovu smrt. 

Čak pet od deset trendova na Twitteru bilo je o Jobsu uključujući #ThankYouSteve i #iSad. Think Different i Stay Hungry također su bili u vrhu top trendova na Twitteru, a teeetovi su se slijevali takvom brzinom da su mnogi korisnici zatekli famoznog "bijelog kita" na ekranu koji je upozoravao da je Twitter preopterećen.

Dunavska regata za spas "Europske Amazone"

kopacki-rit1
Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, u suradnji s WWF-om i udrugama s područja Mure, Drave i Dunava,  održala je u nedjelju "Dunavsku regatu za spas europske Amazone".
Više od 35 veslača iz Hrvatske, Austrije, Mađarske i Srbije okupilo se danas na Zelenom otoku kod Batine na regati kojom se prosvjeovalo protiv uništavanja dviju najvećih vrijednosti Dunava na tom području – Parka prirode Kopački rit i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje. Dva su prirodna dragulja pod ogromnim pritiskom zbog nastojanja hrvatske Vlade da taj dio riječnog toka pretvori u nešto više od kanala.

Google voli Hrvatsku

google-doodle1
Google svojim Doodleom tradicionalno obilježava neke bitne povijesne ili trenutno aktualne događaje. Ovisno o tržištu korisnici vide lokaliziranu verziju Google Doodlea, a danas internetski div ima poruku za korisnike iz Hrvatske.

Posjetite li danas Google.hr dočekat će vas Doodle posvećen Danu neovisnosti RH. Hvala ti Google ;)

Ovo nije prvi puta da Google na svojoj početnoj stranici ističe nešto “hrvatsko”. Nedavno smo imali Doodle posvećen rođendanu Miroslava Krleže.


izvor: gadgeterija.net

Belišće-počela obnova pješačkih i biciklističkih staza

biciklist-staza
Gradonačelnik Belišća Zvonimir Borić istaknuo je kako je riječ o važnom projektu koji je rezultat ugovora o zajedničkom financiranju, potpisanog između Belišća i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva kroz program integralnog razvoja lokalne zajednice EIB II.

Stranica 3 od 193

 
 
 
 
belot