Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Sajam Agrozemlja ovog vikenda u Bizovcu

Ovoga  vikenda po sedamanesti će se puta u Bizovcu otvoriti međunarodni sajam „Agro-zemlja" i  6. međužupanijska  stočarska izložba. Prijavljeno je više od 250 izlagača iz zemlje i  inozemstva. Riječ je o   tradicionalnom sajmu poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lovstva, ribolova, seoskoga turizma i obnovljivih izvora energije.  Karakteristika ovogodišnjeg 17. međunar sajma  je  mogućnost   povoljne kupnje  poljoprivredne mehanizacije te sklapanje poslova ili  kooperantskih ugovora. 
6-agrozemlja

Optimizam kod mladih

ovim putem Vas pozivamo na Interaktivno predavanje „Optimizam kod mladih“, koje će se održati u ponedjeljak, 24. listopada 2011. s početkom u 18h u Hotelu Osijek, Šamačka 4. Predavanje će održati prof. dr. sc. Vladimir Gruden, dr. med., specijalist psihijatar koji će na svoj uobičajeno pristupačan i motivirajući način mladima ukazati na važnost optimističnog pogleda općenito u životu.
Predavanje organizira PRONI Centar za socijalno podučavanje povodom obilježavanja 5. godišnjice rada Regionalnog info-centra za mlade Osijek, a dio je aktivnosti projekta „Biti zdrav!“ koji je financijski podržan od strane Grada Osijeka.
proni-centar-os

OKRUGLI STOL “ CROSSOVERS - SURADNJA I UMREŽAVANJE FILMSKIH FESTIVALA U POGRANIČNOM PODRUČJU

cross-border-progU utorak 18. listopada 2011. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu „Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija“, koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS.

Grad mijenja nekretnine s Vupikom

Grad Vukovar dat će Vupiku Kuriju 1 smještenu nasuprot Dvorca Eltz, a zauzvrat će dobiti Zlatnu dolinu  u središtu grada i spaljeni market Prvi maj na Sajmištu. Ovu je odluku na današnjoj sjednici potvrdilo i Gradsko vijeće uz suzdržanost vijećnika HDZ-a. Sve ostale odluke donesene su jednoglasno, a prihvaćeno je financijsko izvješće Gradske knjižnice te su usvojena izvješća o radu Dječjih vrtića Vukovar I i Vukovar II za prošlu pedagošku i plan i program rada za tekuću pedagošku godinu.
gra-vu-most

Stižu uplatnice za porez na motorna vozila

Na adrese vlasnika automobila u Osječko-baranjskoj županiji od jučer dolaze rješenja s uplatnicama za porez na motorna vozila. Umjesto Porezne uprave od ove godine naplatu tog nameta provodi Osječko-baranjska županija, a ukupan porezni dug vlasnika automobila iznosi 12,5 milijuna kuna. Kako bi se izbjegle gužve, županija je putem svoje internetske stranice "porez.obz.hr" omogućila preuzimanje poreznog rješenja s primjerom popunjene uplatnice.
porez-os1

OSIJEK - ZLATNI CVIJET EUROPE 2012.

Grad Osijek (uz Grad Nin) nominiran je kao hrvatski kandidat u kategoriji gradova za prestižnu turističku nagradu ENTENTE FLORALE EUROPE - ZLATNI CVIJET EUROPE za 2012. godinu.
Direktorij Hrvatske asocijacije za cvijeće i krajobraz odabrao je grad Osijek kao hrvatskog kandidata, a nominaciju je potvrdio i središnji odbor Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz. Do kraja studenoga ove godine bit će odlučeno koji će od ta dva grada i službeno biti hrvatski kandidat za ZLATNI CVIJET EUROPE 2012., a potom bi u lipnju 2012. naš grad posjetio Međunarodni žiri EFE koji će i provesti ocjenjivanje. 
Iako su kriteriji propisani (Kriterij kvalitete, Kriterij truda i uključenosti, Sveukupni kriterij dojma, Obrazovanje), estetski dojam nije u vrhu prioriteta, već kvaliteta života građana i njihov odnos prema okolišu, odnosno ekološka osviještenost.
Osnovni cilj ovog natjecanja upravo je poboljšanje kvalitete života u lokalnim urbanim zajednicama.

Tjedan međunarodne razmjene studenata započeo u Osijeku

Odlazak na međunarodnu studentsku praksu u zapadnim je zemljama jedna od najcijenjenijih stavki koju mladi diplomirani građanin posjeduje u svome životopisu. Kako bi i osječki studenti uvidjeli važnosti, pogodnosti i iskustva koja dobivaju odlaskom u inozemstvo na praksu, ovoga je tjedna, počevši s današnjim danom, u Osijeku organiziran „Tjedan međunarodne razmjene studenata“, koji će trajati sve do petka, 21. listopada.
med-objava-aisac

Dogodilo se na današnji dan


  • - 1748. - Mirovnim sporazumom iz Aachena završava rat za austrijsko nasljeđe
  • - 1867. - SAD su formalno preuzele suverenitet nad Aljaskom, koju su 30. marta 1867. kupile od Rusije za 7,2 miliona dolara.
  • - 1871. - Umro Charles Babbage (na slici), engleski matematičar, izumitelj i ekonom.
  • - 1907. - Rođen Dragan Šajnović, bosanskohercegovački violinista i pedagog.
  • - 1968. - Čovjek je prvi puta pretrčao 400 m za manje od 44 sekunde (43,86 sec). Lee Ewans, USA, pobjeda u finalu Olimpijskih igara u Mexico Cityiu.
na-danasnji-dan

13. Kestenijada u nedjelju na novoj lokaciji iza Gradske kuće

Sve posjetitelje 13. Kestenijade koju TZ Grada Požege u potporu Grada organizira u nedjelju, 23. listopada, očekuje nekoliko novina, najavio je predsjednik TZ, gradonačelnik Zdravko Ronko. „Prvi put Kestenijada će biti organizirana na prostoru novouređenog parkirališta iza Gradske kuće gdje namjeravamo održavati i druge požeške manifestacije.
ketenijada13

EUROPSKI DAN SUZBIJANJA TRGOVANJA LJUDIMA

Trgovanje ljudima predstavlja vrbovanje, kupnju, prodaju, predaju, prijevoz, poticanje ili posredovanje u kupnji, prodaji ili predaji, pružanje utočišta i prihvat osoba, uporabu sile, prijetnju uporabom sile ili drugim oblicima prinude, otmice, prijevare, zlouporabe položaja ili ovlasti da bi se došlo do pristanka osobe koja ima kontrolu nad drugom osobom, u svrhu iskorištavanja koje minimalno uključuje korištenje osoba u prostituciji ili druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilan rad ili usluge, ropstvo, postupke slične ropstvu, trgovanje organima i dr.
stop-human-trafficking

Stranica 2 od 193

 
 
 
 
belot