Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

9. natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije

oranje-1Udruga natjecatelja u oranju, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska poljoprivredna komora organizirala je danas 9. natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje je održano na parceli PZ Jankovci u Starim Jankovcima.
Nakon svečanosti otvaranja natjecanja te startanja za oranje prvih brazdi i oranja, proglašeni su pobjednici i podijeljene su nagrade najboljim oračima, a uručio ih je ispred Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak ujedno i dopredsjednik Svjetske udruge orača i dopredsjednik Hrvatskog odbora za natjecanje orača. Prvo mjesto u kategoriji  plugova ravnjaka osvojio je Marijan Knežević iz Otoka, a u kategoriji plugova premetnjaka Josip Vinković iz Bošnjaka.izvor: HRV.HR

Osječanin dobio 6,6 milijuna na lotu

loto-osGotovo sedam milijuna kuna u sedmom mjesecu ove godine dobio je sedmi ovogodišnji dobitnik sedmice na Lotu 7/39 Hrvatske lutrije. Nevjerojatna igra brojki pokazala se sretnom za igrača iz Osijeka, koji je svoju dobitnu kombinaciju uplatio u subotu oko podneva na prodajnom mjestu na Sjenjaku.

Donacija Udruge "Korektiv" za socijalno ugrožene vukovarske obitelji

hercegovina-vukovaruPredsjednik Udruge za unaprjeđenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici "Korektiv" iz Širokoga Brijega Dalibor Ravić uručio je u vukovarskoj gradskoj vijećnici članovima socijalno ugroženih vukovarskih obitelji novac prikupljen u humanitarnoj akciji "Hercegovina u Vukovaru".

Udruga "Korektiv" prikupila je proljetos u humanitarnoj akciji "Hercegovina u Vukovaru" ukupno 20.000 kuna. Po 1200 kuna dodijeljeno je članovima osam vukovarskih socijalno ugroženih višečlanih obitelji, dok su dvoje studenata, djeca poginulih hrvatskih branitelja, dobili stipendije od po 5000 kuna.

Međunarodni kongres egzorcista u Poljskoj posvećen modi vampirizma

kongres-egzorcista-tema-vampirizamOko 300 egzorcista, svećenika i laika iz nekoliko zemalja Europe, Afrike te Indije od ponedjeljka do petka sudjelovalo je na kongresu u samostanu u Jasnoj Gori na jugu Poljske, javlja Hina.

Kongres egzorcista, koji se održava svake dvije godine, bio je posvećen "modi vampirizima u Europi i svijetu, shizofreniji i drugim mentalnim bolestima, okultizmu, spiritizmu i obmanama zla" u postupku istjerivanja zloduha iz opsjednutog, objavio je lokalni radio Jasna Gora. Kongres je bio zatvoren za medije, a sudionici su svećenici i laici koji surađuju u istjerivanju zloduha, rekao je otac Andrzej Grefkowicz, egzorcist iz Varšavske nadbiskupije.

Zlatar u Vukovaru završio bicikliranje dugo 880 kilometara

zlatar-vukovar-bicikliKvartovski policajac i član Biciklističkog kluba Rotor  iz Koprivnice Zoran Zlatar u pet je dana u okviru akcije Grada Koprivnice Zdravi grad svojim biciklom prešao 880 kilometara od Dubrovnika do Vukovara. Njega je u Vukovaru u svom uredu primio gradonačelnik Željko Sabo koji mu se zahvalio što je svojom gestom povezao ne samo Dubrovnik i Vukovar, već i grad Koprivnicu i cijelu Hrvatsku. Zlatarovo bicikliranje Hrvatskom od Mlina pored Dubrovnika do Vukovara jedna je od aktivnosti programa Zdravi grad te Active Access.


izvor: hrv.hr

SVJETSKI DAN BICIKLISTA

svjet-dan-biciklGradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek u suorganizaciji s tvrtkom Hervis, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka  u subotu, 16.srpnja 2011. godine obilježava SVJETSKI DAN BICIKLISTA

Niko Pulić za odgovornu vožnju bez kapi alkohola

niko-pulic1Vrsni vozač automobilističkih utrka Niko Pulić upozorio na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola u sklopu kampanje Razmisli, prve hrvatske kampanje odgovornog konzumiranja alkohola

Zagreb, 15. srpnja 2011. – U sklopu kampanje „Razmisli - kad piješ, ne vozi“ Zagrebačka pivovara svojom edukativnom akcijom na Trgu Ante Starčevića u Osijeku upozorila je na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim korisnih informacija o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, posjetitelji su imali priliku testirati simulaciju vožnje u pijanom stanju. Na vozačkoj konzoli uz naočale koje vjerno oponašaju pijano stanje svi su radoznali građani pali na testu simulacije i tako se bezbolno mogli upoznati sa snažnim utjecajem alkohola na vozačke sposobnosti.

Žetva pšenice pri kraju

zetva-2011-pri-krajuŽetva pšenice u Hrvatskoj privodi se kraju, u nekim je županijama kao u Osječko-baranjskoj danas završena u potpunosti, dok je na poljima u Vukovarsko-srijemskoj županiji pri samom kraju.

Po podacima Ministarstva poljoprivrede sa ukupno zasijanih 131.000 hektara očekuje se urod od 751.800 tona pšenicem, uz prosječni prinos od oko 5,7 tona po hektaru.

U Osječko-baranjskoj županiji danas je završena u potpunosti žetva na svih 45.000 hektara, proizvedeno je oko 250.000 tona pšenice, što je više od očekivanog, prinosi se kreću oko pet tona na obiteljskim gospodarstvima do iznad šest tona u velikim sustavima.

Prodana najstarija knjiga nogometnih pravila na svijetu

najstarija-knjiga-nogometa-prodanaNajstarija knjiga nogometnih pravila na svijetu iz 1850-ih prodana je za 881.250 funti (7,428.937 milijuna kuna) na aukciji Sotheby'sa u Londonu, objavio je na svojoj web stranici vlasnik knjige - nogometni klub Sheffield FC.

Klub, osnovan 1857. godine i priznat od FIFA-e kao najstariji na svijetu, prodao je taj jedinstveni dokument radi prikupljanje sredstava za projekte, uključujući gradnju novog stadiona.

Men’s weekend i Mali majstori

man-weekendNajveći trgovački centar u regiji – Portanova dalje nastavlja sa eventima. Od otvorenja Portanove svaki vikend Vas očekuju brojna iznenađenje, nagrade i prvenstveno zabava uz shopping. Svaki vikend je tematski i uvijek se može pronaći ponešto za svakoga. Tako je ovaj vikend predodređen za muškarce.

„Men's weekend“ se održava u subotu 16.07.2011. i nedjelju 17.07.2011. od 11:00 do 19:30. Zabava će se odvijati u prizemlju, a očekuju Vas razne igre gdje je potrebno pokazati spretnost, izdržljivost, brzinu i snagu. Očekuju Vas igre izdržljivosti na mehaničkom biku, natjecanje u stolnom nogometu, igra snage na boks vreći, te igra brzine u ispijanju piva. Prijave za igre se odvijaju na licu mjesta, osim natjecanja u stolnom nogometu za koje se možete prijaviti svaki dan u prodajnom objektu Hervisa Portanova. Sve natjecatelje očekuju vrijedne nagrade. Nagrađuje Vas:  Hervis, Adidas, Info cafe, DM, Golden Sun Casino i Extreme intimo.

Stranica 10 od 193

 
 
 
 
belot