Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

ABC nakon 8 godina prekida snimanje “Kućanica”

prekida-se-snimanje-kucanicaAmerička radio i tv-mreža ABC u nedjelju je službeno objavila da nakon osam sezona prikazivanja, prekida snimanje novih epizoda televizijske serije “Kućanice”, pa će popularne dame iz Wisteria Lanea otići u povijest.

Serija je bila iznimno gledana i popularna odmah nakon početka emitiranja 2004., kada je dobila mnogobrojne nagrade te bila gledana u mnogim zemljama svijeta. No poput sličnih tv-serija njezina popularnost je s godinama počela opadati.

Završena 38. Ernestinovačka kolonija

zavrsena-38-ernestinovacka-kolonijaU Ernestinovu je sinoć završena 38. Likovna kolonija Ernestinovo 2011. na kojoj je proteklih sedam dana radilo 11 kipara i 11 slikara na temu „Slavonija“.

Prema riječima Mate Tijardovića, predsjednika Likovne udruge Petar Smajić, koja je organizator Kolonije, riječ je o „možda najkvalitetnijoj koloniji do sada, između ostalog i zbog materijala od kojeg su skulpture rađene - slavonskog hrasta“. Radovi su uistinu impresivni, kazao je Tijardović, istaknuvši kako su kiparski radovi uglavnom veličine oko dva metra, a „govore o životu slavonskog čovjeka, širokim prostranstvima, ali i sve izraženijem problemu napuštanja slavonskih sela“. Dodao je kako je upravo zbog „odumiranja života u Slavoniji , kolonija posvećena Slavoniji“.

Djeca Japana u odmaralištu osječkog Crvenog križa u Splitu

djeca-japana-dolaze-u-splitNakon katastrofalnog potresa u Japanu Republika Hrvatska i njezine humanitarne organizacije uključile su se u prikupljanje humanitarne pomoći za područje stradalo od potresa.

U okviru te pomoći od 09. do 23. kolovoza 2011. godine u odmaralištu osječkog Crvenog križa „Vila Mikica“ u Splitu boravit će 30-tak djece na ljetnom oporavku iz područja pogođenog potresom.

Sporazum o partnerstvu u razvoju prijevoza nafte i naftnih derivata

teretni-prijevoz-sl-brodTvrtke HŽ Cargo, Agit, Optima Grupa, Kepol terminal i Robno transportni centar Brod potpisali su jučer sporazum o strateškom partnerstvu čiji je cilj poticanje i jačanje poduzetničke inicijative i povećanje prijevoza tereta željeznicom, a tvrtke se međusobno poslovno povezuju zbog gospodarskog i strateškog razvoja u prijevozu nafte i naftnih derivata.

Zlatko Rogožar, direktor HŽ Carga, kazao je kako su preuzeli ukupnu logistiku onog što će ići iz terminala Slavonski Brod i Garčin, a ovdje će investirati između 150 i 180 milijuna kuna. Na taj način HŽ i tvrtke kćeri dobivaju dugogodišnje ugovore kojima pred nadolazeću liberalizaciju učvršćuju svoju poziciju na ovom području.

Britanci mogu pratiti kremiranje i putem interneta

kremiranje-putem-internetaKrematorij u Narberthu, gradiću u Walesu, na zapadu Velike Britanije, nudi mogućnost praćenja pogreba bližnjeg izravno putem interneta, potvrdila je u srijedu uprava krematorija

'Uveli smo tu uslugu za članove obitelji ili prijatelje pokojnika koji iz nekog razloga ne mogu nazočiti pogrebu', rekao je Ken Rowlands, vijećnik okruga Pembrokeshire.

Jača trgovina kosom

trgovina-kosomSve veća želja slavnih osoba za bujnom, dugom kosom potiče višemilijunsku globalnu trgovinu ljudskom kosom i potražnju za umecima od prirodne kose, objavila je stranica za internetsku prodaju Alibaba.com.

Potražnja za takvim umecima porasla je 160 posto u posljednjih godinu dana, a u salonima za uljepšavanje kažu kako sve više žena traži kosu kakvu imaju bivša članica žirija u »X Factoru« Cheryl Cole i pjevačica skupine Pussycat Dolls Nicole Schetzinger.

Cirkus - kruha, slame i igara

slama-2011-cirkus13.08. i 14.08.2011 na polje nedaleko sela Luga stiže famozni Slamnati Cirkus; odnosno Slama – land art festival 2011.

Oba dana od ranog posljepodneva cirkusna čarolija vladat će baranjskim strnjakom na kojem imamo namjeru razveseliti i fascinirati sve uzraste postetitelja šarolikim festivalskim sadržajem, kako u gastronomskom tako i u audi-vizualnom smislu. Djecje igraonice, performansi, nastupi i koncerti koji su odabrani u skladu sa slamnatom pričom stvoriti će jednu svojevrsnu utopiju veselog i pomalo otkačenog svijeta u koji Vas sve pozivamo kako bi zajedno sa nama sudjelujelovali u ritualu skidanja maski; kako naših, tako i nekih Vaših.

Besplatan seminar na temu ´Dijabetes´

seminar-dijabetes-balansHrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja „Balans“ Osijek, organizira još jedan besplatan seminar na kojemu će se govoriti o najčešćoj metaboličkoj bolesti današnjice - dijabetesu (šećerna bolest), te o specifičnosti prehrane oboljelih. Na seminaru će polaznici imati priliku odrediti sastav tjelesne mase, te tumačenja dobivenih rezultata. Seminar  će se održati 09.08.2011. sa početkom u 16:30 sati, u prostorijama Tera Tehnopolis d.o.o., Trg Lj. Gaja 6. Osijek. Molimo zainteresirane da se prijave na mobitel 097/7808 945 ili na mail Udruge nutricionizam.os@gmail.com zbog ograničenosti prostora.

Projekt 
„Operativna grupa za zapošljavanje mladih“

edukacija-zaposljavanje-mladihNemate radnog iskustva, a svi ga traže?
 Poslali ste puno zamolbi, ali ništa? 
Bili ste možda i na intervjuu, ali što je poslodavcu bitno? 
Kako i gdje pronaći prave informacije?

Odgovore na ova i druga pitanja možete pronaći uključivanjem u aktivnosti projekta 
„Operativna grupa za zapošljavanje mladih“.

Javiti se mogu:
-    sve mlade nezaposlene osobe između 15 i 24 godine iz Vukovarsko-srijemske županije, bez obzira na stručnu spremu, bez ili s  malo radnog iskustva, bez obzira jeste li prijavljeni ili ne na

Proglašena elementarna nepogoda za Osječko-Baranjsku županiju

susaOsječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu za cijelu županiju zbog suše u lipnju i srpnju, koja je na usjevima učinila štetu veću od 400 milijuna kuna.

Stranica 9 od 193

 
 
 
 
belot