Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Večer dokumentarnog etnofilma

etnofilm1Premijerno predstavljanje filmskog festivala ETNOFILm iz Rovinja kojim bi organizatori željeli doprinijeti da ovogodišnje izdanje Vinkovačkih jeseni bude još kvalitetnije i zanimljivije.

Pripremili smo premijerno predstavljanje u Vinkovcima, kako slijedi:

Bivši šef baranjske policije osuđen zbog posuda za kuhanje

posudjeKriv je jer je uzeo zaplijenjeno posuđe iz skladišta PP Beli Manastir, a pravda se kako je mislio da je posuđe predviđeno za bacanje

Sjednica organizacijskog odbora 46. Vinkovačkih jeseni

vkjeseni20111Organizacijski odbor 46. Vinkovačkih jeseni danas je održao sjednicu, a potom i konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjih “Jeseni”. Kako je istaknuo predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić, pripreme za 46. Vinkovačke jeseni gotove su i sve je spremno za početak manifestacije koju, uobičajeno, otvaraju Folklorne večeri–Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije.

VIDEO: Najveći svjetski 4D light show

4dlightshowmoskvaSpektakl povodom 864 rođendana grada Moskve! Moskva je završila proslavu svog 864. rođendana fantastičnom 4D light show predstavom koja čak može ući u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda.

Za jedno veče, moskovski državni univerzitet na na Sparrow Hills-u je pretvoren u veliki ekran od 25.000 kvadratnih metara površine. Čelni dio zgrade je poslužio kao zaslon na koji je projektovana svjetlost i video show.

U Austriji otkrivena škola za gladijatore

agora-gladijatoriArheolozi u Austriji tvrde da su otkrili veliku, dobro očuvanu školu za rimske gladijatore.

Ostaci pronađene škole su istočno od Beča pomoću radara. Škola je dio rimskog grada koji je bio važno trgovačko središte i vojno prije 17 stoljeća. Iako su iskopavanja tek na početku radar pokazuje da debeli zidovi okružuju objekat. Tu su poligon i veliko kupalište, prenosi BBC.

Izvan zidina radarom je pronađeno, prema pretpostavkama arheologa, groblje za one koji su ubijeni tokom treninga.

U OSIJEKU UPISANO 927 PRVAŠIĆA!

prvasiciosPočetak nove školske 2011./12. godine svečano je obilježen u OŠ Tina Ujevića, na Jugu 2. Prvašiće i njihove roditelje, uz prigodni je dar, pozdravio gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Podsjećamo, Grad Osijek ove je godine izdvojio proračunska sredstava kako bi svakom prvašiću pripalo 200 kuna, kao potpora za početak školovanja. U OŠ Tina Ujevića ove je godine prvi razred upisalo 58 polaznika u tri odjeljenja, a poklon kartice i čestitku uručio im je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Nakon veselog programa dobrodošlice, koji su pripremili učenici drugih razreda, učiteljice Gordana Marijanović, Daniela Imširović i Ljerka Vugerniček povele su prvašiće u njihove razrede, na prvi školski sat.izvor:/osijek.hr/Blaženka Alerić

Lanac pizzerija Domino’s planira izgradnju pizzerije na Mjesecu i potpuno su ozbiljni u svojim namje

lanac-picerija-mjesecJapanska podružnica američkog lanca pizzerija Domino’s predstavila je plan za izgradnju prve svemirske pizzerije i to ni manje ni više nego na Mjesecu…

Ovo nije prvi put da pizze putuju izvan našeg planeta. Još 2001. godine Pizza Hut dostavila je svoje pizze astronautima na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS). A Domino’s sada ide korak dalje…
Japanski Domino’s predviđa kako će cijeli projekt stajati oko 19 milijardi dolara, od čega će veći dio otići na transport opreme na Mjesec s oko 15 raketa. Pizzerija na Mjesecu navodno bi trebala nositi naziv “Moon Base Dominos” i biti će smještena pod dvokatnom kupolom.

Karate klub Kuna kreće s treninzima

karate-klub-kunaOsječki karate klub Kuna u novoj školskoj godini s treninzima počinje 12. rujna u dvorani osnovne škole „ Dobriše Cesarića“. Treninzi za sve polaznike održavat će se ponedjeljkom i petkom od 18.00-19.30, doduše za napredne i natjecatelje pored spomenuta dva termina bit će još jedan i to srijedom u poslijepodnevnim satima. 
Svako putovanje počinje prvim korakom..., a prvi korak u Karate klubu Kuna je vrlo jednostavan: dovedite svoje dijete na lokaciju treninga u osječku OŠ „ Dobriše Cesarića“ i javite se treneru koji će Vas uputiti na daljnje korake.

Počinje škola!

gpp-2Danas počinje škola! Od danas u osječkom GPP-u ponovni vrijedi zimski vozni red, što znači i veći broj tramvaja i autobusa koji će biti korisnicima na usluzi. Polasci su istaknuti na autobusnim i tramvajskim stajalištima, a dodatne informacije mogu se dobiti u prometnom uredu na broj 228-308 ili na web stranici

Otvorena 44. iločka berba grožđa

ilocka-berba-grozdja1Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sinoć je u Iloku simbolično ubranim grozdom svečano otvorila 44. iločku berbu grožđa, kulturno-zabavnu i gospodarsko-turističku manifestaciju kojom vinorodni iločki kraj tradicionalno slavi početak berbe grožđa. Premijerka Kosor je zdravicom poželjela Iločanima uspješnu berbu. Pred monoštvom Iločana i njihovih gostiju okupljenima u povijesnoj gradskoj jezgri kulturno-zabavni program izvela su brojna kulturno umjetnička društva, nakon čega je koncert održao glazbenik Zlatko Pejaković, a manifestacija je uveličana i vatrometom.


izvor:hrv.hr

Stranica 7 od 193

 
 
 
 
belot