Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

NAGRADNA IGRA: Johnny English ponovno jaše

johnny-english-nagradnaROWAN ATKINSON (Johnny English, Mr. Bean’s Holiday) ponovno je u ulozi vjerojatno najnevjerojatnijeg tajnog agenta koji ne poznaje ni strah ni opasnost u komičnom špijunskom trileru Johnny English ponovno jaše.

U najnovijoj avanturi, ovaj najneočekivaniji obavještajac mora zaustaviti grupu međunarodnih ubojica prije no što oni uklone svjetskog vođu i prouzroče globalni kaos.

Borovo-Kožna obuća predstavila kolekciju proljeće/ljeto 2012.

borovo-kolekcija-2011Borovo-Kožna obuća predstavila je danas javnosti i kupcima oko 700 novih modela kožne i gumene obuće iz nove kolekcije Proljeće/Ljeto 2012. Odabrani modeli će biti ponuđeni u gotovo 140 borovskih trgovina u Hrvatskoj i Sloveniji. Najnovija kolekcija je rezultat kreativnog rada njihovih dizajnera i tehnologa uz primjenu suvremenih tehnologija razvoja proizvoda. U Borovo-Kožnoj obući se nadaju kako će najnovija kolekcija značajno pridonijeti pozicioniranju Borova kao hrvatskog lidera u proizvodnji i trgovini obućom.


izvor: hrv.hr

Otok: dom kulture do kraja godine

dom-kult-otokUz dovršetak Doma kulture u Otoku veže se i uređenje zgrade u kojoj će biti smještena Hitna medicinska pomoć, a izgledno je da će se iduće godine rješavati i kompleks srednje škole. Čelni ljudi Grada Otoka još će neko vrijeme svoje poslove obavljati u neadekvatnim prostorima, a vijećnici zasjedati u improviziranoj vijećnici. No, do konca godine o važnim će se odlukama raspravljati u novim, moderno uređenim prostorijama koje će se nalaziti u zgradi Doma kulture. Nakon što se gradske službe presele u Dom kulture, zgrada u kojoj trenutno borave bit će ustupljena Timu 2 hitne medicinske pomoći.


izvor: vktel.com

NAJAVLJEN OSIJEK STREET RACE SHOW No.7

street-race-2011Sportskoj zračnoj luci Osijek- Čepin održana je tiskovna konferencija na kojoj je najavljen 7. Osijek street race show.
Ova atraktivna međunarodna utrka ubrzanja na dionici 402,31 m, održava se 17. i 18. rujna 2011. na avio - pisti Čepin u organizaciji Auto kluba Slavonija. Vremena se mjere elektroničkim mjernim uređajima s foto ćelijama na startu i cilju.
Kao najpopularniji i najmasovniji automobilistički oblik natjecanja i zabave, Street race se u Hrvatskoj kontinuirano održava od 2002. godine.


izvor: osijek.hr


STAZA ZA MOTOCROSS U IZGRADNJI

motocross-osU blizini sportske zračne luke Osijek u tijeku su radovi na izgradnji motocross staze.
Grad Osijek osigurao je financijsku potporu za realizaciju ovog projekta, a u suradnji sa Športskim objektima, Vodovodom-Osijek i Gradnjom radovi bi trebali biti završeni ove jeseni, pa bi se već od proljeća mogla održavati motocross natjecanja.
Radove je danas obišao gradonačelnik Krešimir Bubalo te provozivši se dijelom staze izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim.


izvor: osijek.hr

ASISTENTI U NASTAVI ZA UČENIKE S ADHD-om

adhd-1S početkom nove školske godine, u nastavu su se uključili i asistenti u nastavi, koji pomažu djeci s pomanjkanjem pozornosti. Asistente je primio gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Projekt ADHD-a (engl. Attention Deficit Hyperactivity Disorder, u prijevodu: pomanjkanje pozornosti/hiperaktivni poremećaj) Grad Osijek provodi od jeseni 2008. godine.

Zbirka stakla Muzeja Slavonije 19. - 20. stoljeće

zbirka-staklaIzložba "Zbirka stakla Muzeja Slavonije 19. - 20. stoljeće", koja daje uvid u dio bogatog i raznovrsnog fundusa jedne od brojnih zbirki Odjela umjetničkog obrta Muzeja Slavonije, gostuje od 15. rujna 2011. u Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu. Izložbu je priredila i postavila Radmila Biondić, viša kustosica, voditeljica Odjela umjetničkog obrta u Muzeju Slavonije.

JEP –Jesen erotske poezije

jep-osijekČetvrti puta za redom Udruga Druga Scena organizira natječaj kreativnog pisanja - JEP.
 Na natječaju mogu sudjelovati svi kreativci sa područja Osijeka i okolice jer je obavezan dolazak na finalnu večer ukoliko prijavljeni rad zadovolji žiri.
Nakon što žiri sastavljen od mladih profesora književnosti odabere 10 finalista, autori svoja djela čitaju pred publikom na finalnoj večeri na terasi udruge u Sunčanoj 8. 
Na temelju interpretacije književnog rada pred publikom, žiri odlučuje o tri najbolja rada koja nagrađujemo. Fond nagrada ovogodišnjeg JEP-a je 1000,00 kn.

Noć šišmiša - program

noc-sismisa-osOkupljanje će biti od 20:00 do 20:15 kod blagajne ZOO vrta. 
Kad se formira grupa, odlazimo zajedno do nastambe medvjeda, gdje će, na obližnjoj livadi, u 20:30 h biti održana prigodna Power-point prezentacija (trajanje 10-15 minuta) o navikama, ugroženosti i važnosti šišmiša u ekosustavu, zatim slijedi zajednički odlazak do edukacijskog centra ZOO vrta. 
Za djecu će biti organizirane kreativne radionice na temu šišmiša (bojanje, izrezivanje silueta i lijepljenje na granu, izrada originalnih slika šišmiša sjemenkama…), ideja kako kod kuće načiniti kućicu za šišmiše. 
Istovremeno za roditelje, ali i za djecu, prigodan bezalkoholni šišmiš koktel-party (koji su pripremili konobari ZOO hotela) ispred edukacijskog centra uz svjetlost baklji. 
Sudionici kreativne radionice, dobit će prigodnu majicu, oslikanu logom Godina šišmiša 2011-2012., šišmiš-masku, vampirske zube, a 3 najuspješnija mališana dobit će posebne nagrade ZOO vrta

Pružimo prvu pomoć – Spasimo svaki ugroženi život

prva-pomoc.osDana 10. rujna 2011. godine diljem svijeta će se obilježiti Svjetski dan prve pomoći pod motom: "Pružimo prvu pomoć – Spasimo svaki ugroženi život".

Cilj obilježavanja «Svjetskog dana prve pomoći» je privući pažnju javnosti i ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći što većeg broja ljudi, važno je u spašavanju života kao i u smanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

Stranica 6 od 193

 
 
 
 
belot