Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti
 • Facebook: urednik.slavonija
 • Twitter: slavonijainfo
 • YouTube: nikon0007
 • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Predstavljen Vukovarski zbornik

vu-zbornik1Predstavljanjem Vukovarskog zbornika broj 6 u vukovarskom centru Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ završeno je obilježavanje Sedmih dana Matice hrvatske u Vukovaru. Zbornik je tiskan na 465 stranica, a u njemu je 30 radova 28 autora. Radovi su podijeljeni u 6 cjelina: Društvo i kultura, Znanstvene i stručne rasprave, Vukovar u Domovinskom ratu, Književni prilozi, eseji i kulturna baština, Sjećanja na ljude i događaje te Govori i prikazi knjiga. Zbornik su predstavili Sandra Cvikić, Zlata Živaković Kerže i urednik Dražen Živić. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se učenici glazbenoga odjela OŠ Dragutina Tadijanovića.


izvor:Radio Vukovar
link: hrv.hr

Zimsko računanje vremena

Hrvatska i ostali dio Europe uz izuzetak Rusije i Islanda ove godine pomaknut će satove na zimsko računanje vremena u noći s 30. na 31. listopada.
Kazaljke na satu tada će se pomaknuti jedan sat unatrag, sa tri sata na dva, čime će se te noći "dobiti" jedan sat spavanja.


racunanje-vremen1

Rimski reljef iz Drave

Reljef iz rimskog doba, drugog ili trećeg stoljeća te kamen za kojeg se pretpostavlja da je nadgrobna stela izvađeni su s dna rijeke Drave kod Osijeka, nakon što ih je otkrio podvodni arheolog Kruno Zubčić.
reljef-drava
- Reljefna ploča je iz drugog ili trećeg stoljeća i prikazuje neku mitološku scenu, ali još uvijek nismo sigurni o čemu je riječ. Mislili smo da je Venera s dva erota, ali sada nismo sigurni. Jedan erot u ruci ima baklju okrenutu naopačke i to je možda Mors ili neki drugi lik, ali to ćemo vidjeti kad sve počistimo, jer ćemo tada imati bolji prikaz.

Obavijest iz GPP-a

gpp-os1
GPP d.o.o Osijek obavještava svoje korisnike o načinu prometovanja autobusnih i tramvajskih linija u dane 31. listopada i 01. studenoga 2011. godine, za blagdan Svih Svetih, pa je tako prijevoz organiziran kako slijedi:

Otvoreni obnovljeni odjeli vukovarske bolnice

otvorena-magnetska-rezonanca-vukovarU Vukovaru su danas svečano otvoreni obnovljeni odjeli Opće županijske bolnice Vukovar u čiju je obnovu do sada uloženo 198 milijuna kuna čime je završen građevinski dio i opremanje ukupno 13 odjela. Kako je istaknula ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac, još je preostalo završiti opremanje Dječjeg odjela i dijelom Odjela psihijatrije, a u naredne dvije do tri godine planira se sredstvima europskih fondova završiti i Centar za rehabilitaciju žrtava rata čime će vukovarska bolnica poprimiti najviše europske standarde.

Gazele 2011.

Nagrada Gazele 2011. za najuspješnije male i srednje poduzetnike Slavonije i istočne Hrvatske bit će dodijeljena u četvrtak u Osijeku.
Hotel Osijek, 16 sati. Svečanosti dodjele nagrada nazočit će Osječko-baranjski župan Vladimir gazele1Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

 

Gazele je društveno i gospodarski značajan projekt u Hrvatskoj koji već šestu godinu zaredom organizira medijska kuća Business.hr u suradnji sa svojim partnerima.

Vipnet Izložba fotografija o razminiranju

vipnet-foto1
Ovom izlozbom fotografija jos uvijek miniranih Tulovih greda u Parku prirode Velebit Vipnet je zelio upozoriti građane Osijeka, ali i hrvatsku javnost, na još uvijek prisutnu opasnost od mina u Hrvatskoj. Ovogodišnjom donacijom od 800.000 kuna Zakladi Hrvatska bez mina, ljepote Tulovih greda dočarane fotografijama Mare Bratoš, Ivana Kovača, Jasenka Rasola i Mladena Pejkovića, predsjednika Uprave Vipneta, bit će lako dostupne svim turistima i posjetiteljima. Nakon Zagreba i Osijeka,  izložbu će moći razgledati i građani Zadra na Narodnom trgu (29.-30.10.).

Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovara i Bača

sabp-vac-sporzumS namjerom razvijanja prijateljskih odnosa i suradnje među građanima i građankama,   Grad Vukovar i Općina Bač iz susjedne Republike Srbije  od danas imaju potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji.  Potpisali su ga gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Općine Bač Tomislav Bogunović. Odluku o ovom sporazumu donijeli su vijećnici i vijećnice kako Gradskog vijeća Vukovara tako i Općine Bač i to jednoglasno, a tijekom svečanosti potpisivanja istaknuto kako sporazum definira unaprjeđenje suradnje Vukovara i Bača na svim područjima – od gospodarskog, preko kulturnog i sportskog. Poptisivanju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Tomislav Džanak kao i predsjednik Skupštine Općine Bač Slobodan Torubarov sa svojim suradnicima i suradnicama.


izvor:Radio Vukovar / Web
link: hrv.hr

Navodnjavanje poljoprivrednih površina

Za izradu dokumentacije prvotno je potpisan Ugovor između Hrvatskih voda i Osječko-baranjske županije vrijedan 800 tisuća kuna. Iz tih sredstava sufinancirat će se izrada dokumentacije odabranih projekata. Iako je NAPNAV već 6 godina na snazi još niti jedan sustav nije izgrađen, no dinamika koju sa svoje strane diktira Osječko-baranjska županija jamstvo je da bismo među prvima u državi trebali dobiti sustavno navodnjavane poljoprivredne površine.
navodnjava-1

CroCities – Osijek

Prva iz serije aplikacija – turističkih vodiča za hrvatske gradove: CroCities – Osijek, donosi najvažnije informacije koje mogu pomoći posjetiteljima najvećeg grada istočne Hrvatske, ali i Osječaninama kojima trebaju servisne informacije. Izbor najvažnijih mjesta koje trebate posjetiti u Osijeku daje opis svake lokacije, ali i njenu poziciju na karti.
crocities-os1

Stranica 1 od 193

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
 
 
 
 
belot