Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle

Lifestyle

Spavajte barem šest sati

spavajte-barem-sest-satiOsobe koje spavaju manje od šest sati tijekom noći izložene su povećanom riziku od srčanog i moždanog udara.

Znanstvenici upozoravaju da i previše sna može dovesti do srčanog udara, ali iz drugih razloga. Potreba za više od devet sati spavanja tijekom noći može biti upozorenje da imate problema sa srcem, pa ne bi bilo loše da odete kod liječnika.

Djeca zaposlenih majki boležljivija

djeca-zaposlenih-majkiDjeca zaposlenih majki imaju i do tri puta veće šanse da se razbole, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika.

Istraživanje o stanju zdravlja provedeno na 90.000 učenika pokazalo je da su oni čije su majke zaposlene više vremena provodili u bolnici, u odnosu na njihove vršnjake koji odrastaju uz majku. Pritom su im najčešće  dijagnosticirani astma ili trovanje, ili su pretrpjeli prijelome kostiju. Smatra se da je jedan od razloga za to nedovoljan nadzor nad djecom.

Prehrambena vlakna štite od niza bolesti

prehrambena-vlakna-stiteLjudi koji dnevno pojedu puno vlakana na taj bi način mogli spriječiti prijevremenu smrt od niza bolesti, među kojima srčanih bolesti, karcionoma i infekcija, pokazala je američka studija.

Prijašnje studije utvrdile su da vlakna pomažu gubiti kilograme i smanjiti razinu kolesterola te da štite od srčanih bolesti, a znanstvenici su izjavili da je novo otkriće da bi vlakna također mogla spriječiti druge bolesti koje mogu prouzročiti prijevremenu smrt.

Suočite se s istinom: Što vam otkrivaju vaše seksualne fantazije?

sex-fantazijeSeksualne fantazije nisu ništa neobično za pripadnike oba spola, međutim muškarci su, za razliku od žena, otvoreniji o toj temi.

Ukoliko se erotski snovi ne pojavljuju često, stručnjaci tvrde da nemate razloga za zabrinutost. Zauzetim osobama kojima misli često odlutaju u tuđu postelju najvjerojatnije nedostaje nježnosti, a postoji mogućnost da ih partner seksualno ne privlači. Što takvi snovi govore o vama, saznajte u sljedećih nekoliko redaka!

Par oborio svjetski rekord u ljubljenju

najduzi-poljubacJedan par na Tajlandu oborio je svjetski rekord u poljupcu tako što se ljubio gotovo dva dana bez prestanka.

Natjecanje je održano u tajlandskom ljetovalištu Pataja povodom Valentinova.

Pobjednici, pedesetjednogodišnji muškarac i tridesetsedmogodišnja žena ostali su spojenih usana punih 46 sati 0,24 minuta i devet sekundi i osvojili su nagradu od 100.000 bata (2.400 eura) kao i dijamantni prsten vrijedan 50.000 bata (1.200 eura).

Stranica 7 od 23

 
 
 
 
belot