Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle

Lifestyle

Antidepresivi povezani s rizikom srčanih oboljenja

antidepresivi-srcani-udarSredovječni muškarci koji uzimaju antidepresive češće oboljevaju od suženja krvnih žila, što povećava opasnost od srčanog i moždanog udara, od onih koji ne koriste te vrste tableta, zaključci su najnovije studije predstavljene ovog vikenda na skupu američkih kardiologa.

Studija nudi dokaze o pojavi ateroskleroze, koja se utvrđuje debljinom stijenke arterije, bez obzira na to koji se antidepresiv koristi.

Uzimanje antidepresiva povećava debljinu arterija za 37 mikrona ili za oko pet posto, pokazuje studija više od 500 muških blizanaca predstavljena na sastanku američkih kardiologa u New Orleansu.

Pšenica sa suhim voćem

psenica-sa-suhim-vocemŽitarice, med, suho voće i sok od naranče – ukusne i zdrave namirnice za dobro jutro. A za nagradu dobar osjećaj, energija i lakoća koji će vas pratiti tijekom cijelog dana.Orasi najzdraviji među orašastim plodovima

orasi-najzdraviji-orasasti-plodoviOrasi su najzdraviji među orašastim plodovima i trebalo bi ih češće jesti iz zdravstvenih razloga, objavili su američki znanstvenici, a prenosi BBC.

U usporedbi s ostalim orašastim plodovima, orasi imaju najvišu razinu antioksidansa koji tijelu pomažu u zaštiti od bolesti, rekao je dr. Joe Vinson sa sveučilišta u Scrantonu, u Pennsylvaniji.

Svi orašasti plodovi su zdravi jer imaju odlične nutritivne vrijednosti, bogati su nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i vitaminima, ali su orasi još zdraviji od, primjerice, badema, lješnjaka ili pistacija.

Idealne partnerice su samostalne i uspješne žene

samostalne-zene-privlacneSnažna, samopouzdana, uspješna i moćna žena je idealna partnerica za većinu muškaraca današnjeg doba, pokazalo je nedavno istraživanje u Velikoj Bitaniji.

Mali broj muškaraca će danas krenuti u potragu za tihom, povučenom i vrijednom domaćicom, jer žele pored sebe imati seksi poslovnu ženu. Prema podatcima istraživanja, najprivlačnije su im jake i neovisne žene.

Istraživanje je pokazalo da 66 posto muškaraca traži uspješnu pripadnicu ljepšeg spola, dok taj postotak iznosi do 71 posto među muškarcima u dobi od 30 do 34 godine.

Živa iz ribe nije štetna za zdravlje

riba-ne-sadrzi-zivuŽiva koju unosimo u organizam konzumiranjem ribe ne povećava opasnost od srčanih oboljenja i vaskularno-cerebralnih napada, pokazali su rezultati američkog istraživanja.

Znanstvenici su došli do tih rezultata objavljenih u najnovijem broju američkog medicinskog časopisa NEJM (New England Journal of Medicine) mjerenjem razine toksičnosti prisutnog u više stotina tisuća uzetih uzoraka noktiju, prenosi AP. Na rizik od srčanog udara nije utjecala razina žive registrirana u uzorcima.

Stranica 5 od 23

 
 
 
 
belot