Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle

Lifestyle

Zavedi ju komplimentom njezinim usnama

kompliment-za-usneRezultati ankete koja je nedavno provedena na jednom od najpopularnijih svjetskih siteova za upoznavanje pokazali su da je najučinkovitiji način da započnete razgovor s djevojkom koja vam se sviđa je da joj kažete da ima lijepe usne.

Site s više od 88 milijuna registriranih korisnika analizirao je tijekom jednog mjeseca izvedbu uvodnih fraza iz više od 200.000 razgovora vođenih na 11 jezika.

Prvi put potpuno izliječen HIV!

izljecen-hivNjemački znanstvenici javljaju da su po prvi put uspješno i potpuno izliječili jednog čovjeka zaraženog HIV-om. Ako se vijest potvrdi, bit će to velik znanstveni korak, no nažalost ne i konačno rješenje u borbi protiv ove opasne bolesti

Prema izviješću koje je prošli tjedan predstavljeno u časopisu Blood, tim s Medicinskog sveučilišta u Berlinu izliječio je pacijenta koji je također bolovao od akutne mijeloidne leukemije – raka imunološkog sustava. Stručnjaci su prvo zračenjem uništili njegov obrambeni sustav, a potom su mu presadili matične stanice koje su se pretvorile u krvne.

Aspirin znatno pomaže u borbi protiv raka

aspirin-protiv-rakaSvakodnevno uzimanje male količine aspirina znatno smanjuje smrtnost od nekih vrsta raka, kao što su rak debelog crijeva i prostate, zaključak je studije koja je u utorak objavljena u britanskom medicinskom časopisu The Lancetu.

U ovoj novoj studiji profesor Peter Rothwell sa sveučilišta Oxforda u Velikoj Britaniji i njegovi kolege proučavali su smrtnost od svih oblika raka tijekom i nakon ispitivanja, uspoređujući pacijente koji su svakodnevno uzimali aspirin i one koji to nisu činili. Autori su proveli osam ispitivanja koja obuhvaćaju 25.570 pacijenata.

Više od pola odraslih u Europskoj uniji je debelo ili pretilo

pola-eu-predebeloViše od pola odraslih u Europskoj uniji je debelo ili pretilo, što je problem za njihovo zdravlje, zdravstvene sustave njihovih zemalja i šire gospodarstvo, priopćili su u utorak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i Europska komisija.

U izvješću o zdravlju u 27 zemalja članica, OECD sa sjedištem u Parizu i Europska komisija u Bruxellesu izjavili su da se stopa pretilosti više nego udvostručila u zadnjih 20 godina u većini zemalja članica.

Također navode da je jedno od sedmero djece u EU-u debelo ili pretilo te da će te brojke i dalje rasti.

Oženjeni muškarci su bolji

ozenjeni-muskarci-boljiOženjeni muškarci su pristojniji i bolji jer im brak pomaže da poprave ponašanje, pokazala je američka studija.

Alexandra Burt i njezini kolege sa Sveučilišta u Michiganu u svom istraživanju navode da je ionako vjerojatnije da će muškarci s manje loših osobina prije ući u brak od onih drugih.

Kod muškaraca koji su pokazivali neke crte asocijalnog ponašanja, poput laganja, agresije i nedostatka sućuti, ono se značajno smanjilo nakon ulaska u brak.

Stranica 10 od 23

 
 
 
 
belot