Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle

Lifestyle

Bržim hodom produžite život

hodanjem-produzite-zivotBrzina hoda možda je povezana s dugovječnošću kod starijih od 65 godina,  pokazala je analiza nekoliko istraživanja objavljena u Glasniku američke medicinske udruge (JAMA). 

Broj godina koje će doživjeti muškarci i žene povećava se ovisno o brzini njihova hoda, pišu autori analize. Izračunali su da se očekivani životni vijek  obaju spolova počinje povećavati u određenoj dobi ovisno o brzini hoda.

Samo za nju... ;)

samo-za-njuDrage dame pogledajte odabir deset atraktivnih mladića… Izbor je raznolik,  nogometaši, glumci, modeli, uostalom uvjerite se same i slobodno ih prokomentirajte :)

Zdrava koža - pokazatelj zdravog života

zdrava-kozaKožu starenjem obilježavaju brojne promjene u strukturi, funkciji i odgovoru na čimbenike iz okoliša. Na koži se možda i najviše vide posljedice starenja organizma. Prema suvremenim spoznajama starenje kože očituje se kao pravo, kronološko starenje, koje je izraz općih, neizbježnih promjena koje su posljedica tijeka vremena te kao fotostarenje, koje je posljedica izloženosti sunčevu svjetlu, a koje nije univerzalno i neizbježno.

Gen povećava podložnost depresiji

gen-krivac-depresijeIstraživanje američkih znanstvenika s University of Michigan sugerira kako genetske predispozicije snažno utječu na izglede za razvoj depresije.

Nalazi koje je objavio časopis Archives of General Psychiatry su u skladu s postojećim saznanjima o povezanosti gena ključnog za regulaciju serotonina i sposobnosti pojedinca da se oporavi od ozbiljnih emotivnih trauma, primjerice zlostavljanja.

Placebo može pomoći

placebo-pomazePlacebo može pomoći pacijentu da se osjeća bolje, čak i kad je potpuno svjestan da uzima "šećernu pilulu", a ne pravi lijek.

Tim znanstvenika s Harvarda  proveli su istraživanje u kojem je sudjelovalo 80 pacijenata koji su patili od sindroma nervoznih crijeva (IBS), kroničnog oboljenja koje karakteriziraju bolovi i nelagoda u trbuhu, prenose agencije.

Tijekom tri tjedna, jedan dio ispitanika dobivao je placebo, znajući što dobva, dok ostali ispitanici nisu uzimali ništa.

Stranica 9 od 23

 
 
 
 
belot