Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Izlasci

Petak u Ružički: Kratki dokumentarci Krste Papića

krsto-papic-petakPetak u Ružički 3. lipnja  2011. počinje prikazivati vrhove hrvatskog kratkog dokumentarca. Prvi je na programu Krsto Papić,  ugledni hrvatski redatelj, autor igranih filmova "Lisice", "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", "Izbavitelj", "Tajna Nikole Tesle", "Priča iz Hrvatske", "Kad mrtvi zapjevaju"… ali i slavni dokumentarist.

Prikazujemo pet Papićevih kratkih dokumentaraca iz arhiva Zagreb filma, u ukupnom trajanju 77 minuta:

1.6. – 6.6.2011. Osječko ljeto mladih

osjecko-ljeto-mladih31U organizaciji Studentskog zbora osječkog Sveučilišta, početkom lipnja organizirat će se 31. izdanje Osječkog ljeta mladih. Manifestacija koja se uvijek oslanjala na snažna domaća koncertna imena, nadopunjena kulturnim sadržajima i ove godine prati taj trend. Glavno mjesto zbivanja je srednjoškolsko igralište barem što se tiče koncerata, dok će se druge kulturne manifestacije rasporediti od Muzeja Slavonije do prostora Sveučililšta.

Izabrane mlade snage Urban festa Osijek uz Osječko

demo-bandovi-ufo-2011Ekipa, došao je i taj dugo očekivani Dan D (oliti dan Č, pošto je četvrtak). Vrijeme je da objavimo koji su to bendovi izborili izravni nastup na našem festivalu, a koji će još morati dočekati glas naroda, točnije lajkove UFO publike.

Ove godine smo izbor podijelili na tri kategorije, a to su :
-    Rock / Alternative
-    Metal / Metalcore
-    Punk / Ska / Hardcore

Nakon toga, iz svake od tih kategorija naš je žiri izabrao po 6 bendova koji su se kvalificirali izravno, te po 5 bendova oko čijeg nastupa na ovogodišnjem izdanju Urban festa Osijek uz Osječko će odlučiti glas publike. Jedna iznimka se dogodila u Rock kategoriji gdje je daruvarski bend Prežderani ostvario izravan nastup, kao pobjednik prijateljskog demo destivala u Zaprešiću.

Cubismo potvrdio nastup na ovogodišnjem Surduk festivalu

cubismo-dolazi-na-surdukOsim već navedenih izvođača - HLADNO VINO (HLADNO PIVO), CINKUŠI, KAL, MATIJA DEDIĆ TRIO, GABI NOVAK..... donosimo još jednu glazbenu poslasticu – Cubismo je potvrdio nastup na ovogodišnjem Surduk festivalu. Cubismo će zasvirati prvog dana festivala, u petak 10.lipnja na Međunarodnom sajmu vina u Kneževim Vinogradima. Tako će ovdašnja publika moći zaplesati uz čašu vrhunskog vina u romantičnim i energičnim kubanskim ritmovima.

Cijeli taj događaj biti će začinjen humorističkim programom pod nazivom «Večernja škola vina» koju će voditi vinoljupci iz poznate Večernje škole: Zuhra, Denis i Blaž te baranjski tamburaši koji će nas nakon koncerta Cubisma zabavaljati do kasno u noć.

Ispunjavamo želje – Brkovi dolaze na UFO uz Osječko!

brkovi-ufo-osijekNakon pokušaja (nadamo se uspješnog) ispitivanja javnog mišljenja, došli smo do zaključka da su Brkovi oni što publika želi. A tko bi bili mi da ne ispunjavamo želje, tako da vam sa ponosom donosimo vijest da Brkovi nastupaju na UFO festivalu ove godine i to u subotu, 09. srpnja!


BRKOVI
Grupa "Brkovi" iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. "narodne" glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud.

Stranica 9 od 80

 
 
 
 
belot