Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Kino

Kino

Arthur, Lennon, Machete

E-mail Ispis PDF
decko-koji-ne-obecavaDugoočekivani, treći po redu, „Arthur 3: Rat dvaju svjetova“ sjajnog francuskog redatelja Luca Bessona, premijerno možete pogledati na projekcijama kina Urania u 16:45h i 18:30h, kao i obje dječje matineje. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Arthur 3: Rat dvaju svjetova
U ovoj zabavnoj animiranoj avanturi Maltazard je prijevarom ušao u ljudski svijet s ciljem

Film za sjećanje, DokuArt i horor revija pod Društvenom mrežom

E-mail Ispis PDF
mjesto-pod-suncemProšli tjedan mogli ste odahnuti od kina. U ovom tjednu zasigurno nećete moći odoljeti i  između čak 14 filmskih naslova, naći ćete nešto za sebe.

Program obiluje naslovima gotovo svih mogućih žanrova, od animiranog dječjeg filma, dokumentarnog, art filma, drame, romantične drame, komedije, psihološke drame i trilera do horora.

U DokuArt reviji filmova ovog tjedna prikazujemo višestruko nagrađivani dokumentarni film „Zaljev“ (The Cove). Dobitnik 24 filmske nagrade na gotovo svim svjetskim festivalima, sjajni

Hrvatska pretpremijera- Harry Brown

E-mail Ispis PDF

harry-brownKao što je najavljeno iz kina, zbog nedostatka repertoarnih filmova na tržištu,  kino Europa će biti zatvoreno u razdoblju od 21. do 27.10.2010.

Na programu kina Urania u 21:15h pogledajte hrvatsku pretpremijeru britanskog trilera „Harry Brown“ u kojem se jedan od najboljih glumaca svih vremena Michael Cane okušao 110 put u svojoj karijeri. Radnja ovog savršenog trilera, s elementima sirovog stila, mračne i brutalne slike današnjih gradova noću u mnogome će vas podsjetiti na događanja s naših ulica, gradova i predgrađa koja sve češće pune crnu kroniku.

Gastro film festival, Revija, obiteljski tjedan

E-mail Ispis PDF
vikiSve ljubitelje kratkih filmova pozivamo na 8. Gastro film fest koji će se održati u subotu 16. listopada u Kinu Urania.  Projekcije filmova snimljenih na temu jela i pića prikazivati će se s početkom u 18:00 sati, a prikazati će se 8 filmova po izboru direktora i izbornika festivala Branka Hrpke. Ulaz na projekcije je besplatan. Organizatori festivala  su Video klub Mursa i Turistička zajednica Grada Osijeka. Prosudbeni žiri je u sastavu: predsjednik Branko Ištvančić ( režiser - Zagreb ), a članovi su Irena Škorić ( režiser - Zagreb) i Siniša Franjić (Osijek). Voditeljica programa je Ksenija Zelenić.

Rimski ratnici na velikom platnu

E-mail Ispis PDF

centurion1Uspješno smo okončali drugi po redu Modern Silence Film Festival. Uz odličnu atmosferu, ugodan ambijent, vrhunske filmove i dobru glazbu družili smo se proteklog vikenda u dvorištu kina Urania. Već smo počeli s pripremama za treći MSFF koji ćemo održati, u nadam se toplijem ozračju, u kasno ljeto iduće godine.

Ovotjedni program ne obiluje novitetima filmske industrije. Izgleda se jesen uvukla i u našu distribuciju. Iz tjednog programa 7.-13.10. izdvajamo povijesno avanturistički film Centurion.

Stranica 10 od 26

 
 
 
 
belot