Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Kino

Kino

Premijere, festivalske projekcije i predavanja u kinu

E-mail Ispis PDF
mamurluk-2-kino-osijekOvotjedni program osim filmskim premijerama obiluje i posebnim festivalskim projekcijama i predavanjima. Proširite svoje vidike, preispitajte vlastite spoznaje i stavove, razbijte predrasude, upoznajte nove ljude i kulture. Besplatno.

Red Rock Arts and Crafts Festival- besplatne projekcije, predavanja i druženje


U okviru projekta "Red Rock Arts and Crafts Festival", koji u organizaciji Hrvatsko-američkog društva već petu godinu okuplja umjetnike i stručnjake za indijansku kulturu iz SAD-a, 26. svibnja 2011. na Filozofskom fakultetu u Osijeku gostovat će dva renomirana indijanska redatelja- Chris Eyre i Neil Diamond. Kako se radi o iznimno popularnim i uglednim gostima i nesvakidašnjem kulturnom događaju za naš grad, organizator je omogućio besplatne projekcije filmova gostujućih umjetnika za sve građane.

Pirati s Kariba sviraju gajde!

E-mail Ispis PDF
pirati-kinematograf-osijekKaripski pirati sidro su konačno bacili i na plažu Croisette. Četvrti film holivudskog serijala o piratu Jacku Sparrowu iskrcao se na filmskom festivalu u Cannesu i s Azurne obale otisnuo se u internacionalne distribucijske vode. Najnoviji, četvrti nastavak sage o Piratima s Kariba režirao je prokušani Rob Marshall (Chicago, Sjećanja jedne Gejše), a iza kamere, u ulozi producenta, nalazi se neizostavni Jerry Bruckheimer (popularni serijali CSI, Zaboravljeni slučaj, Zaboravljeni, filmova Princ Perzije, Čarobnjakov učenik i mnogi drugi.

Od kud su ono gajde?

E-mail Ispis PDF
sveti-ratnikNa pitanje „Od kud su gajde?" većina će spremno odgovoriti – škotske ili irske. No ovaj instrument s mješinom, dulcem, prdaljicom i sviraljkom tradicijska je baština i naših krajeva - Slavonije i Baranje, isto kao i čitave Europe i svijeta. Trebate i dokaz da je tako?

Pozivamo vas da se i sami uvjerite. Premijerna projekcija dokumentarnog filma „Mišina“ koja će zasigurno ukloniti sve pretpostavke i zablude održati će se u kinu Urania dana 18.5.2011. s početkom u 21:00 sat, a za gledatelje je besplatna.

Dokumentarni film „mišina“ snimljen je u koprodukciji Muzeja Slavonije i tvrtke Trotoar. Scenarij potpisuje naša draga osječanka Ana Wild, režiju Krešimir Lendić, iza kamere je također poznati osječki kreativac Vjeran Hrpka, Vedran Kralj pobrinuo se za produkciju, a savršenu montažu odradio je Goran Markovanović.

Najneobičniji kulturni svibanj

E-mail Ispis PDF
the-tempest-kinoIzuzetna glumačka postava (Vin Diesel i Paul Walker), svaka scena prepuna adrenalina, najbolji auti na crnom tržištu uz brzinu od 250km/h...to mogu samo „Brzi i žestoki 5“ (Fast Five). Što vas očekuje na premijeri novog spektakla pogledajte u kinu Europa na projekcijama u 19:30 i 21:45.

Inspiracija za film je pronađena u nordijskoj mitologiji, naslovna uloga povjerena Chrisu Hemsworthu, a tu su i slavni oskarovci Anthony Hopkins kao kralj Odin i Natalie Portman kao Jane. Radi se o još jednoj ekranizaciji lika iz stripova kompanije Marvel.  Jedan od serijala stripova o legendarnom junaku, crtao je Zagrepčanin Esad Ribić. Pogađate…riječ je u filmskom spektaklu- Thor, a ovaj tjedan ga možete pogledati u kinu Urania u 20:00 i 22:00 h.

Thor, Divlja krv, Ljudi i bogovi...

E-mail Ispis PDF
thor-u-kinimaPremijerom novog blockbustera „Thor“ nastavljamo slijed nacionalnih otvaranja. Priča o Thoru predstavlja mitsko putovanje princa rođenoga da naslijedi prijestolje Asgarda koji je prognan na Zemlju gdje mora iznova zaslužiti svoje pravo biti vođom. Inspiracija je pronađena u nordijskoj mitologiji, a glavna filmska uloga povjerena je Chrisu Hemsworthu, čije lice (i tijelo :)) ovih dana krasi naslovnice svjetskih novina. Uz Chrisa, tu je neponovljivi Anthony Hopkins kao kralj Odin, i predivna Natalie Portman kao Jane, oboje dobitnici nagrade Oscar. (www.moj-film.hr)

Stranica 4 od 26

 
 
 
 
belot