Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Stigao iOS 5 i iCloud

E-mail Ispis PDF
Službena stranica za iCloud već je postala dostupna korisnicima, no za servis se nije moguće registrirati bez iOS-a 5 ili nove verzije Mac OS X Liona, koji stižu u toku dana u vidu besplatnog downloada.
icloud-dosao2

Tresla se brda, rodio se iPhone 4s

E-mail Ispis PDF
iphone4s
iPhone 4S – vanjštinom identičan iznimno uspješnoj četvorki, a unutrašnjosti bliži iPadu 2 – barem kada se govori o procesoru. U pitanju je, lako je za pogoditi, A5 čip koji omogućuje prilično bijesne grafičke performanse. Kamerica je nadograđena čitavom hrpicom novotarija poput poboljšanog senzora od 8 megapiksela koji po pikselu hvata više svjetla, optika je dorađena i omogućuje oštrije fotke, a tu je i 1080p snimanje uz stabilizaciju slike. Zanimljivosti radi, radna memorija nije spominjana što znači kako je ostala na 512MB.

Android učvrstio vodstvo, Apple čeka iPhone

E-mail Ispis PDF
Googleov operativni sustav povećao je udio na američkom tržištu pametnih telefona. Konkurencija stagnira, ali ne zadugo

android-ios

Prema podacima analitičke kuće Nielsen, koje donosi eWeek, Android je tijekom kolovoza imao 43 posto tržišnog udjela u Sjedinjenim Državama, tri posto više nego mjesec ranije.

iPhone 5 dolazi 5. listopada! Možda…

E-mail Ispis PDF
iphone5-4gsPočetkom mjeseca donijeli smo vam glasinu da će se iPhone 5, sljedeća generacija Appleovog mobitela, na tržištu pojaviti u prvom tjednu listopada. Gle čuda, dolazi nam nova glasina, gotovo identična prethodnoj. iPhone 5 na tržištu će se pojaviti 5. listopada. Možda.

Idemo redom. Apple gotovo sigurno neće 5. listopada predstaviti iPhone 5. Možda će ga upravo tada službeno najaviti jer najnovije internetske glasine donose da će upravo tog dana Apple održati događanje na kojem bi se to trebalo dogoditi.

Google Chrome 14

E-mail Ispis PDF
google-chrome-14Google je izdao novu stabilnu verziju Chromea, koji je sada došao do brojčane oznake 14.
Uz mnoštvo sigurnosnih nadogradnji i tehnologije Web Audio API, najvažnija novost je implementacije tehnologije "Native Client" (NaCL), odnosno mogućnosti da se klasične aplikacije razvijene u programskim jezicima C ili C++ izvršavaju unutar preglednika Interneta. NaCL aplikacije se nalaze na Internetu i izvršavaju unutar Chromea na bilo kojoj platformi, uključujući Windows, MacOS X i Linux, bez potrebe za ikakvim promjenama. Stoga razvijatelji moraju održavati samo jednu verziju svojih aplikacija.

Trenutno se NaCL aplikacije distribuiraju samo putem Chrome Web Storea, no u Googleu ističu kako će maknuti to ograničenje čim bude moguće.izvor:bug.hr

Stranica 2 od 42

 
 
 
 
belot