Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Nokia tuži Apple

E-mail Ispis PDF
nokia-tuzi-appleNokia je objavila da je u Americi podnijela novu tužbu protiv tvrtke Apple zbog kršenja njezinih patentiranih prava u skoro svim Apple telefonima, prijenosnim glazbenim playerima, tablet uređajima i kompjuterima, javlja AP.

Sedam patenata u novoj tužbi je, kako je priopćila Nokia, vezano za "pionirske" inovacije koje Apple koristi za uvođenje novih performansi u svoje proizvode poput multifunkcionalng operativnog sustava, sinkronizacije podataka, kvalitete poziva i uporabe dodataka za uspostavljanje bežične bluetooth veze.

Google radi na tehnologiji mobilnog plaćanja

E-mail Ispis PDF
google-mobilno-placanjeAmerički softverski div Google namjerava se pridružiti Citigroupu i Mastercardu i uspostaviti mobilni sustav plaćanja zahvaljujući kojem će mobiteli s ugrađenim operativnim sustavom Android postati neka vrsta elektroničkog novčanika, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore.

Nova tehnologija tek je u početnoj fazi razvoja a omogućit će potrošačima da postave svoje mobitele s operativnim sustavom Android pred čitače i time obave plaćanje, objavio je WSJ. Planirani platni sustav omogućit će Googleu da prodavačima ponudi više podataka o klijentima i pomogne im kod ciljanog oglašavanja i jeftinijih ponuda namijenjenih korisnicima mobilnih uređaja u blizini njihovih trgovina, kazali su izvori za WSJ.

Ne očekuje se da će Google izboriti niže transakcijske naknade, pišu novine.

Brži iMacovi u svibnju?

E-mail Ispis PDF
imac2Nakon linije prijenosnika MacBook Pro, osvježenje hardvera uskoro očekuje i Appleove modele stolnih računala iMac. Fizički dizajn ne bi trebao doživjeti veće izmjene, dok se s hardverske strane očekuju Intelovi procesori Sandy Bridge te nedavno predstavljeno sučelje Thunderbolt.
O ostalim karakteristikama poput odabira grafičkih procesora za sada još nema informacija. Apple je posljednji put liniju iMac osvježio u srpnju prošle godine, dok se u ovim glasinama kao vrijeme predstavljanja navodi početak svibnja.

Facebook kupio Snaptu

E-mail Ispis PDF
snaptu-screen2Iz Facebooka stiže objava kako su kupili tvrtku Snaptu. Spomenuta izraelska tvrtka putem svoje aplikacije Facebook for Feature Phones nudila je pristup popularnoj socijalnoj mreži i vlasnicima ne-smartphonea.
Prema izjavi iz Snaptua, rad u Facebookovom timu omogućit će brži razvoj proizvoda, a pridruživanje kompaniji omogućit će im „da ostave još veći utjecaj na svijet“. Za Facebook, ovo je prva akvizicija kompanije čije sjedište nije u SAD-u.

Onesposobljen Rustock

E-mail Ispis PDF
spam-mailMicrosoft tvrdi kako je u suradnji s američkim saveznim organima omogućio onesposobljavanje botneta Rustock, koji je jedan od najvećih generatora neželjene elektroničke pošte (spam).

Prema navodima iz Microsofta, njihove pravne mjere protiv operatera botneta Rustock dovele su do policijskih racija širom SAD-a kojima je praktično onesposobljena mreža zaraženih računala.

Stranica 10 od 42

 
 
 
 
belot