Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Appleova tužba protiv Samsunga

E-mail Ispis PDF
blueprint-appleAppleovi predstavnici ističu kako nije slučajnost da Samsungovi novi proizvodi jako sliče iPhoneu i iPadu
Apple je podigao tužbu protiv Samsunga zbog navodne povrede svojeg intelektualnog vlasništva u liniji proizvoda Galaxy.

Mrežni televizori iz Sonyja

E-mail Ispis PDF
mrezni-tv-sonnySve više modernih televizora ima mogućnost pristupa različitim online uslugama

Sony tijekom ove godine očekuje veću potražnju za LCD televizorima s mogućnošću pristupa Internetu. Tvrtkin direktor odjela Home Entertainment, Toshiro Kawata, najavljuje Sonyjevo orijentiranje upravo ovim modelima, što se odnosi na ponudu i veće isporuke.

YouTube pokrenuo uslugu prijenosa uživo

E-mail Ispis PDF
youtube-liveVideoservis YouTube pokrenuo je uslugu prijenosa uživo nazvanu YouTube Live. Cilj najvećeg videoservis jeste da emitiraju što više glazbenih i sportskih događaja uživo.

"Ovo je tek početak YouTube Livea. YouTube Live intergriše live streaming mogućnosti kao i alate za njihovu pretraživanje i pronalaženje na platformi", istakao je product manager YouTube Livea Joshua Siegel, prenose američki mediji.

Commodore 64 ponovno živi

E-mail Ispis PDF
commodore-se-vracaObožavatelji retro računala uskoro će moći kupiti suvremenu varijantu najprodavanijeg računala na svijetu, Commodorea 64, smještenog u isto ruho kao 80-ih godina, javlja BBC.

Tvrtka Commodore razvija osobno računalo u poznatom bež kućištu u obliku kutije, koje izgleda točno poput originalnog C64. Stroj s procesorom od osam bita pušten je na tržište 1982., imao je 64 kilobajta memorije i postao je jedno od najprodavanijih računala ikada.

Internet u svakom domu u Hrvatskoj do 2013.

E-mail Ispis PDF
internet-croDrugoga dana konferencije Cisco Expo 2011, održan je okrugli stol na kojem se raspravila važnost nastavka ulaganja u informatizaciju i digitalizaciju državne i lokalne uprave. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Vlade, lokalne samouprave, poduzetnika i tvrtke Cisco Hrvatska: Andrej Plenković – Državni tajnik za europske integracije, Ante Loboja – Voditelj odsjeka za razvoj sustava javne nabave Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Andro Vlahušić – gradonačelnik Grada Dubrovnika, Ante Mandić – Predsjednik ICT udruge pri HGK te Ana Blažinić – Generalna direktorica tvrtke Cisco Hrvatska. Okrugli stol moderirao je Sven Marušić, nezavisni konzultant iz tvrtke Infocumulus.

Stranica 9 od 42

 
 
 
 
belot