Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Mango u kutiji

E-mail Ispis PDF
windows-mangoMicrosoft je počeo slati VIP pozivnice za događaj koji organizira 24. svibnja i na kojem će i službeno predstaviti Windows Phone 7.5 ili jednostavno Mango. Cijelu stvar Microsoft shvaća prilično doslovno pa je pozvane u paketu s pozivnicom dočekao i pravi mango, slatko tropsko voće.

Microsoft kupuje Skype?

E-mail Ispis PDF
microsoft-kupuje-skypeAmerički softverski div Microsoft mogao bi uskoro potpisati sporazum o kupnji dobavljača usluga internetskih glasovnih i video poziva Skype Technologies u visini 8,5 milijardi dolara, uključujući i njegov dug, kazao je u utorak upućeni izvor.

Najavljena akvizicija signalizira sve izraženiju ambiciju Microsofta da popuni rupu u svojoj ponudi tehnologije za mobilnu komunikaciju.

Kupovina gubitaškog Skypea ne bi utjecala na Microsoftove financije u kratkoročnom razdoblju a nedvosmisleno bi očitovala namjeru tehnološkog diva da uspješno konkurira Appleu i Googleu.

Google više nije najvrijedniji brand na svijetu

E-mail Ispis PDF

applegooglePosljednje četiri godine Google je dominirao ljestvicom BrandZ koju čini 100 najvrednijih brendova u svijetu. No, ove je godine vrijednost brenda Applea porasla i tako je u tom segmentu prestigla Google, najpoznatiju internet tražilicu na svijetu.

iOS 4.3.3 Briše Vaše lokacijske postavke

E-mail Ispis PDF
ios43Apple je brzinski reagirao na pritužbe korisnika o nepotrebnom praćenju njihovog kretanja

Apple je pustio u distribuciju nadogradnju operacijskog sustava iOS, koja rješava problem pamćenja lokacijskih podataka. iOS 4.3.3 smanjuje veličinu cache memorije za pohranu lokacijskih podataka na uređaju, a iste više ne snima na računalo prilikom izrade backupa kod sinkronizacije s iTunesima.

iPad 2 od Petka u prodaji u Hrvatskoj

E-mail Ispis PDF
ipad2Od petka navečer novi iPad moći će se kupiti i u Hrvatskoj.  Kada se prvi model iPada pojavio u Hrvatskoj mnogi su komentirali kako se Apple želi riješiti zaliha prije dolaska novog modela, a da ćemo na taj novi modeli opet morati čekati više mjeseci. Ipak, čini se da nije tako - naime, na web stranicama nekih trgovina pojavila se informacija da prodaja iPad 2 počinje 6. svibnja od 19 sati. Na Appleovoj stranici nismo našli na potvrdu ove informacije, no kako se pojavila na više internetskih adresa, vjerojatno je da ćemo od petka navečer iPad 2 moći kupiti i u Hrvatskoj. Cijene naravno nisu poznate, no možemo pretpostaviti da će biti jednake cijenama prvog modela kada se pojavio na tržištu.


izvor: slavonija-info.com

Stranica 7 od 42

 
 
 
 
belot