Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Internet: globalno regulatorno tijelo dopustilo nove domene

E-mail Ispis PDF
nove-internet-domeneGlobalno internetsko regulatorno tijelo (ICANN) odlučilo je u ponedeljak na sastanku u Singapuru reformirati sustav naziva internetskih stranica, dopustivši im da ubuduće završavaju riječima poput "apple" ili "orange" umjesto dosadašnjih sufiksa kao što su ".com" ili ".org".

"ICANN je odlučio otvoriti sustav nazivanja ljudskoj imaginaciji. Današnjom odlukom poštuje se pravo kreiranja novih domena na bilo kojem jeziku ili pismu", rekao je predsjednik toga tijela Rod Beckstrom.

Zanimljivo, Vipnet otvorio eKnjižaru

E-mail Ispis PDF
e-knjizaraVipnet je danas predstavio uslugu naziva Vip eKnjižara powered by TookBook, kojom omogućuje svojim korisnicima download e-knjiga, digitalnih verzija knjiga prilagođenih čitanju na ekranu smartphonea  ili tableta. Aplikacija za čitanje elektroničkih knjiga trenutačno je dostupna za sve uređaje s Android OS-om (bilo koja verzija), a uskoro će se pojaviti i za uređaje koji koriste iOS (dakle za iPhone, iPod Touch i iPad).
Aplikacije se može preuzeti s
Vipnetove Apliteke (http://apliteka.vip.hr) ili
Android Marketa (https://market.android.com).

Novi iPhone s aplikacijom za migrenu

E-mail Ispis PDF
nova-aplikacija-za-migrenuNova iPhone aplikacija omogućuje svima koji pate od migrena da vode detaljan dnevnik svojih simptoma i korištenih lijekova kako bi liječnicima mogli točnije opisati tijek bolesti i na taj se način učinkovitije boriti protiv nesnosnih glavobolja.

S aplikacijom "Migrenska bilježnica" pacijenti mogu bilježiti svakodnevnu razinu boli, "okidače" bolesti i što su i u koje vrijeme uzeli od lijekova.

"Jedno od najvažnijih medicinskih pitanja danas je kako komunicirate sa svojim liječnikom. Ova nam aplikacija omogućuje komkunikaciju koja je uistinu važnu za liječenje migrenskih glavobolja", kazala je dr. Merle Diamond s medicinskog instituta u Chicagu.

Mobilna aplikacija Zdravo Budi dostupna na iPhoneu

E-mail Ispis PDF
slavonija-belupoBelupova mobilna aplikacija Zdravo Budi za iPhone od danas je besplatno dostupna u AppleStoreu. U nepuna 2 sata „skinulo“  ju je čak pedesetak korisnika.  
Aplikacija korisnicima, na osnovi geolokacije na kojoj se nalaze, nudi pregled vremenske prognoze s ispisom napomene za vremenske uvjete:

Mobiteli i zračenje: modeli s najvećom i najmanjom emisijom

E-mail Ispis PDF
koji-mobiteli-najvise-zraceKorisnike mobitela, među koje ovih dana spadaju gotovo svi, nesumnjivo je zabrinula vijest da je u utorak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificirala mobitele kao »vjerojatno kancerogene za ljude«.

Telefoni sami po sebi nisu nužno štetni. Zračenje mobitela koje ljudsko tijelo apsorbira je ono što brine neke liječnike, no kada je u pitanju stupanj zračenja, svi telefoni nisu jednaki, navodi u srijedu CNN, donoseći u svom izvješću popis dostupnih modela kod glavnih mobilnih operatera u SAD-u, koji emitiraju najviše i najniže razine radiofrekvencijske energije.

Stranica 6 od 42

 
 
 
 
belot