Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Osuđen kralj spama

E-mail Ispis PDF
U savršenom svijetu policija bi uhvatila i poslala u zatvor sve spamere. Oni bi tamo dijelili ćeliju s muškarcima koji su povećali svoje penise, uzeli Viagru i sad traže novu vezu.

Google kupuje Digg?

E-mail Ispis PDF

Prema pisanju na TechCrunchu, Google bi uskoro mogao kupiti Digg, vrstu web-glasališta dosta popularnog u SAD-u i to nakon šestotjednih intenzivnih pregovora. Navodno su dvije tvrtke potpisale pismo namjere prema kojem će Digg za 200 milijuna dolara prijeći u Googleovo vlasništvo ako se sve sretno završi.

Električna cigareta za zdravlje i čisti zrak

E-mail Ispis PDF
smoke-1.jpgŠto su zakoni stroži, to više raste inventivnosti onih koji se tim ružnim i groznim pravilima nikako ne žele prilagoditi. Premda je u nekim zemljama pušenje već duže od godinu dana nepoželjna aktivnost na javnim mjestima, pušači se ne daju tako lako.

Tome u prilog govori i novi izum nazvan "električna cigareta" koja osigurava toliko potrebnu dozu nikotina bez kršenja određenih propisa.

Bijeli plastični štapić nazvan "Gamucci Micro Electronic Cigarette", koji izgledom podsjeća na pravu cigaretu, u sebi sadrži "komore" gdje se tekući nikotin reducira u paru. Pušači je udišu, kao i kad puše pravu cigaretu, ali bez dodatnih štetnih sastojaka koji se u njoj nalaze. Jedini sastojak je nikotin, a prava cigareta skriva čak četiri tisuće kemikalija i katran. Unatoč tome, prvi pušači "električne cigarete" zaklinju se da je ta cigareta jednako dobra kao i originalna verzija.
Proizvođači tvrde da se može koristiti na javnim mjestima zato što ne proizvodi dim te tako ne stvara pasivne pušače. Kako sadrži samo nikotin, navodno ne može utjecati na nastanak raka pluća.

Mobilna telefonija u zraku i nije nešto

E-mail Ispis PDF
Eksperimentalni program koji omogućuje mobilno telefoniranje u zraku počeo je s testiranjem prošlog tjedna na letovima Air Francea, no rezultati baš i nisu ispunili očekivanja. Jedan od prvih putnika koji je isprobao tehnologiju, François Germain iz BP-a, nazvao je svoj pariški ured s visine od 12 kilometara i, premda je uspio uspostaviti vezu, zvučao je kao da se razgovara "s malim robotom".

Tehnički, mogućnost uspostave mobilne veze ispod određenih visina već je odavno moguća. Nova tehnologija omogućuje pozive i s velikih visina. Omogućuju se tako što se u zrakoplov postavlja povezna stanica koja se priključuje na satelit, i stvara niskonaponsku bežičnu mrežu unutar zrakoplova. Ali, bar zasad, stvari ne idu baš glatko.


Eva iz novog crtića je iEva

E-mail Ispis PDF
Eve.jpg
Lijepa robotica koja dolazi na opustošenu Zemlju u novom Pixarovu crtiću, i u koju se zaljubi naslovni junak Wall-E, nacrtana je po istim onim dizajnerskim načelima kojima su se služili i tvorci iPoda i drugih atraktivnih stvarčica iz Applea. To nije nimalo čudno, budući da je kompjutorska legenda Steve Jobs vlasnik i Applea i Pixara, i aktivno je promovirao baš takvu sinergiju između svoje dvije tvrtke.

Podsjetimo: kad je George Lucas 1986. shvatio da jednostavno nema vremena da bi posvetio odgovarajuću pažnju svim ograncima svoje tvrtke Lucasfilm, a i našao se u novčanoj stisci zbog nekih filmskih promašaja ("Howard the Duck") i vrlo skupog razvoda, odlučio je zadržati Lucasfilm, ILM, THX i Skywallker Sound, a animacijski odjel je za pet milijuna dolara prodao svom prijatelju Steveu Jobsu, koji je baš napustio Apple (u koji se vratio 1997.). Jobs je s još 5 milijuna dokapitalizirao tvrtku, nazvao je Pixar i krenuo na posao. Nakon niza uspješnih kratkih crtića i animiranih reklama, 1991. u kinima se pojavio i prvi Pixarov dugometražni uradak, "Priča o igračkama", i ostatak je legenda. Na kraju je Disney, da ne bi ostao bez distribucije velikih Pixarovih hitova, otkupio Pixara za 7.4 milijarde dolara, a kako je cijela isplata obavljena dionicama, danas je Steve Jobs najveći pojedinačni dioničar The Walt Disney Company.

Stranica 42 od 42

 
 
 
 
belot