Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Tehnika

Tehnika

Apple radi na "iPadu HD"?

E-mail Ispis PDF
ipad2-hd-Tehnološkim blogovima nikada ne nedostaje glasina o Apple-u. Najnovija je da ta vodeća IT tvrtka radi na novom iPadu, koji bi se trebao pojaviti na jesen, s ekranom visoke rezolucije.

Nazvan "iPad HD" na blogu "This Is My Next", koji vode bivši urednici ugledne 'tech' stranice Engadget, novi iPad bi navodno trebao biti profesionalni uređaj koji bi se mogao koristiti za vrhunsku video montažu i fotografije.

Apple najavljuje novu aplikaciju za preuzimanje novinskih sadržaja

E-mail Ispis PDF
apple-priprema-aplikaciju-za-novineAmerička tvrtka Apple najavila je da će razviti platformu za iPhone i iPad koja će služiti za preuzimanje i postavljanje novinskih sadržaja.

Aplikacija newsstand bit će centralno mjesto na kojem će korisnici moći preuzimati i postavljajti sadržaje dnevnih novina i magazina, a bit će dio softvera iOS5, koji će biti aktiviran ove jeseni.

MySpace prodan za 35 mil. dolara

E-mail Ispis PDF
myspace-prodanWeb-stranica MySpace prodana je za 35 miliona dolara kompaniji za online oglašavanje Specific Media. News korporacija Ruperta Murdocha zadržat će manji udio u MySpaceu, istakli su dobro upućeni izvori.

Corp je MySpace kupio prije šest godina za 580 miliona dolara. Već izvjesno vrijeme radilo se na pokušaju popularizacije MySpacea, ali bezuspješno.

iPhone 5 izgled?

E-mail Ispis PDF

iphone5-gizmodoJutros su na popularnom Gizmodu objavljeni rendereri kako bi mogao izgledati novi iPhone 5 o kojemu se toliko priča u zadnje vrijeme. Izlazak iPhone 5 u SAD-u najavljen je za rujan ove godine. Do tada možemo samo pogađati kako će budući high tech gadget izgledati.

Smart telefoni i tableti za video-igrice

E-mail Ispis PDF
smartphone-za-videoigriceSmart telefoni i tableti na dodir očaravaju sve više poklonika video-igrica, koji cijene fleksibilnost tih aparata, smatraju stručnjaci.

Multifunkcionalni telefoni (smart telefoni) i tableti na dodir omogućuju korisnicima igranje čak i ako nisu ispred računala, kod kuće ili u uredu, naglasili su odgovorni iz sektora telekomunikacija okupljeni prošlog tjedna u Singapuru na salonu CommunicAsia.

Samo u području Azija-Pacifik, prodaja multifunkcionalnih telefona trebala bi doseći 200 milijuna primjeraka godišnje do 2016., to jest trećinu svih mobilnih telefona prodanih u toj zoni, prema predviđanjima konzultantskog ureda Ovum.

Stranica 5 od 42

 
 
 
 
belot