Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Zanimljivosti

Nakon najmanjeg automobila firma Tata proizvodi kuće za 720 dolara

E-mail Ispis PDF
montazne-kuceIndijska industrijska tvrtka Tata koja je prije dvije godine proizvela najmanje vozilo na svijetu - Nano, uskoro će ponuditi montažnu kuću za 720 dolara.

Tvrtka Tata ponudit će za šest do osam mjeseci na nacionalnom tržištu kuću Nato koja će se moći podići za tjedan dan, rekao je novinarima šef projekta Sumitesh Das.

Montažna kuća od 20 m2 ponudit će se po cijeni od 32.000 rupija (509 eura), opskrbljena vratima, prozorima i krovom. Unutarnji zidovi bit će prekriveni jutom ili vlaknom kokosovca.

Osmi Harry Potter i dalje ruši rekorde

E-mail Ispis PDF
harry-potter-rekordiNakon što je osmi i posljednji nastavak iz filmskog serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru oborio rekord u prodaji ulaznica prvog dana prikazivanja u sjevernoameričkim kinima, isto mu je uspjelo i u prvom vikendu, javlja BBC.

"Harry Potter i darovi smrti - 2. dio" u američkim je i kanadskim kinima prvog vikenda prikazivanja zaradio 168 milijuna dolara, odnosno 10 milijuna više od dosadašnjeg rekordera "Batmana - Viteza tame" iz 2008. godine. U ostatku svijeta film je zaradio još 157 milijuna dolara.

Međunarodni kongres egzorcista u Poljskoj posvećen modi vampirizma

E-mail Ispis PDF
kongres-egzorcista-tema-vampirizamOko 300 egzorcista, svećenika i laika iz nekoliko zemalja Europe, Afrike te Indije od ponedjeljka do petka sudjelovalo je na kongresu u samostanu u Jasnoj Gori na jugu Poljske, javlja Hina.

Kongres egzorcista, koji se održava svake dvije godine, bio je posvećen "modi vampirizima u Europi i svijetu, shizofreniji i drugim mentalnim bolestima, okultizmu, spiritizmu i obmanama zla" u postupku istjerivanja zloduha iz opsjednutog, objavio je lokalni radio Jasna Gora. Kongres je bio zatvoren za medije, a sudionici su svećenici i laici koji surađuju u istjerivanju zloduha, rekao je otac Andrzej Grefkowicz, egzorcist iz Varšavske nadbiskupije.

Prodana najstarija knjiga nogometnih pravila na svijetu

E-mail Ispis PDF
najstarija-knjiga-nogometa-prodanaNajstarija knjiga nogometnih pravila na svijetu iz 1850-ih prodana je za 881.250 funti (7,428.937 milijuna kuna) na aukciji Sotheby'sa u Londonu, objavio je na svojoj web stranici vlasnik knjige - nogometni klub Sheffield FC.

Klub, osnovan 1857. godine i priznat od FIFA-e kao najstariji na svijetu, prodao je taj jedinstveni dokument radi prikupljanje sredstava za projekte, uključujući gradnju novog stadiona.

Japanci izumili kravatu na napuhavanje

E-mail Ispis PDF
japanci-izumili-kravatu-napuhavanjePremoreni japanski uredski radnici uskoro će na svojim radnim mjestima moći udobno odspavati na tzv. 'kravati za spavanje' koja se iz modnog dodatka u mahu pretvori u mekani jastučić, javljaju japanski mediji.

'Nemuri kravata' je jedinstvena naprava na napuhavanje koja će činovnicima i svim ostalim uredskim radnicima dobro doći kao ugodan podložak za glavu na radnim stolovima kako bi se 'ubilo oko'.

Predstavljen izgubljeni kip Kaligule

E-mail Ispis PDF
otkriven-kip-kaliguleOgromni kip za koji se vjeruje da predstavlja rimskoga cara Kaligula službeno je otkriven u Rimu. Kip je pronađen u ilegalnoj iskopini južno od Rima, na mjestu gdje je možda bila jedna od Kaligulinih palača. Bio je slomljen na nekoliko većih komada, a otkriven je u siječnju kada je financijska policija u blizini Rima zaustavila krijumčare koji su ga brodom htjeli  iznijei iz Italije.

Akcija je vodila do uhićenja dvojice "pljačkaša grobnica", koji traže arheološko blago zbog prodaje na crnom tržištu. Policija je došla i do mjesta blizu jezera Nehemija, južno od Rima, na kojem je Kaligula, kako se vjeruje imao carsku rezidenciju.

Cyberstalking sve izraženiji

E-mail Ispis PDF
cyberstalking-1To je potaknulo britanski ECHO (Electronic Communication Harassment Organization) sa Sveučilišta Bedford da provede istraživanje o učincima te vrste uznemiravanja na žrtve, kao i razlike između maltretiranja ove vrste u stvarnom i "virtualnom" životu.

Istraživanja su provedena na 353 sudionika u dobi između 14 i 74 godine, s tim da je većina žrtava bila stara između 20 i 39 godina, a odnosila su se na uznemiravanja putem socijalnih mreža, e-maila i mobitela. Sukladno očekivanjima, utvrđeno je da se najčešće uznemiravanje događa preko socijalnih mreža.

David i Victoria Beckham dobili djevojčicu

E-mail Ispis PDF
david-i-victoria-becam-dijete"Celebrity" par David i Victoria Beckham u nedjelju su dobili djevojčicu, dodajući kćer svojoj rastućoj obitelji u kojoj su tri sina.

Predstavnik obitelji je rekao da je djevojčica, čije ime nije otkrio, rođena u nedjelju ujutro "sretna i zdrava" u Medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, te da ima 3,46 kg.

"Brooklyn, Romeo i Cruz su uzbuđeni da dočekaju novorođenu sestru u obitelji", rekao je zastupnik obitelji Jo Milloy. Brooklynu je 12 godina, Romeu 8 a Cruzu 6.

Kandžija izdao novi album!

E-mail Ispis PDF
kandzija-koktelDvije godine nakon debija ''Narodnjaci'', Kandžija ima novi album nazvan "Koktel od rakije".
Uz već poznate hitove ''Kriza'' i ''Desno'', tu je i 16 novih pjesama, a naziv 'koktel' najprimjereniji je naziv za miks različitih stilova i žanrova na novom albumu u kojem se svaka pjesma doslovno preljeva u drugu te svi od 18 sastojaka redom čine jedinstvenu koktel kombinaciju. Iako ta vrsta povezivanja pjesama tematski instrumentalno u svijetu već postoji, u ovom slucaju radi se o tekstualnom miksu, svojevrsnom eksperimentu i to je prvi puta da je hip hop album rađen po toj koncepciji.

Japanci pronašli bogata nalazišta rijetkih minerala na dnu Pacifičkog oceana

E-mail Ispis PDF
japanci-pronasli-rijetke-mineraleNa dnu Pacifičkog oceana pronađena su bogata nalazišta rijetkih minerala Zemljine kore, ključnih za proizvodnju sofisticiranih tehnoloških proizvoda, objavili su u ponedjeljak japanski znanstvenici. - Koncentracija rijetkih minerala velika je. Samo jedan kvadratni kilometar nalazišta pokrivat će jednu petinu sadašnje svjetske godišnje potrošnje - kazao je profesor geologije na Tokijskom sveučilištu Yashuhiro Kato.

Rijetki minerali Zemljine kore koriste se za proizvodnju čitavog niza sofisticiranih tehnoloških proizvoda, od mobitela do raketa i zaslona za računala.

Stranica 5 od 81

 
 
 
 
belot