Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Zanimljivosti
  • Facebook: urednik.slavonija
  • Twitter: slavonijainfo
  • YouTube: nikon0007
  • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Zanimljivosti

U Austriji otkrivena škola za gladijatore

E-mail Ispis PDF
agora-gladijatoriArheolozi u Austriji tvrde da su otkrili veliku, dobro očuvanu školu za rimske gladijatore.

Ostaci pronađene škole su istočno od Beča pomoću radara. Škola je dio rimskog grada koji je bio važno trgovačko središte i vojno prije 17 stoljeća. Iako su iskopavanja tek na početku radar pokazuje da debeli zidovi okružuju objekat. Tu su poligon i veliko kupalište, prenosi BBC.

Izvan zidina radarom je pronađeno, prema pretpostavkama arheologa, groblje za one koji su ubijeni tokom treninga.

Lanac pizzerija Domino’s planira izgradnju pizzerije na Mjesecu i potpuno su ozbiljni u svojim namje

E-mail Ispis PDF
lanac-picerija-mjesecJapanska podružnica američkog lanca pizzerija Domino’s predstavila je plan za izgradnju prve svemirske pizzerije i to ni manje ni više nego na Mjesecu…

Ovo nije prvi put da pizze putuju izvan našeg planeta. Još 2001. godine Pizza Hut dostavila je svoje pizze astronautima na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS). A Domino’s sada ide korak dalje…
Japanski Domino’s predviđa kako će cijeli projekt stajati oko 19 milijardi dolara, od čega će veći dio otići na transport opreme na Mjesec s oko 15 raketa. Pizzerija na Mjesecu navodno bi trebala nositi naziv “Moon Base Dominos” i biti će smještena pod dvokatnom kupolom.

10 čudnih kolegija: studiram igre, loše filmove i pimpače

E-mail Ispis PDF
ucenje...Ili, 10 sveučilišnih kolegija koje nećete pohađati u Hrvatskoj. Dok naša studentarija još jednom ruši rekorde odaziva na pravni, ekonomski ili prometni fakultet gdje će potonuti u akademsko sivilo, u svijetu na faksevima eksplodiraju dugine boje.

VIDEO: Replika Batmobila za 620.000 dolara

E-mail Ispis PDF
batmobil-putschReplika čuvenog Batmobila koji je Michael Keaton vozio 1989. godine, postavljena je na internet aukciji, a početna cijena mu je 620.000 dolara.

Automobil, koji je replika Batmobila iz filma Batman redatelja Tima Burtona, postavio je na stranicu Putsch iz Putsch Racing koja se bavi specijalnim vrstama automobila.

kako je izumljen vibrator?

E-mail Ispis PDF

hysteria-vibrator-filmNije šala, u viktorijanskoj Engleskoj, doktori su histerične žene 'liječili' na vrlo 'ne liječnički' način. Ako niste frustrirana feministica, film Histerija mogao bi vam se svidjeti.
Iako film vjerojatno sadrži više ženskih orgazama od životnog opusa Rona Jeremyja, trailer je tako 'temeljit' da ne osjećamo ama baš nikakvu potrebu provesti još sat i pol vremena svojeg obavezama ne baš pretrpanog života u gledanju ove romantične komedije.

Online muzej svih ikada predstavljenih Appleovih proizvoda

E-mail Ispis PDF

lisa2Mnogi se smatraju Appleovim fanboyima i evanđelistima, no apsolutno svi se mogu sakriti pred Jonathanom Zufijem. On je toliki zaljubljenik u sve Appleoliko da je na jednom mjestu objedinio sve Appleove ikada predstavljene proizvode, i to u bilo kojem segmentu.

Shrine of Apple (Appleovo svetište) je online muzej koji donosi fotografije, video isječke i opise Appleovih računala, periferije, mobitela, softverskih rješenja te svega drugoga vezanog uz Apple, od 1976. godine naovamo. Posjetite http://shrineofapple.com/

Pretragom krvi do predviđanja smrti - biološka kristalna kugla?

E-mail Ispis PDF
smrt-predvidjanjeMože li jednostavna krvna pretraga predvidjeti rizik osobe od umiranja od srčanih bolesti ili raka?

Izvješćujući u on-line izdanju časopisa Journal of American Medical Association, i na Kongresu Europskog kardiološkog društva, Johan Arnlov i njegovi kolege kažu da jedan enzim koji se mjeri u krvi može biti povezan i sa srčanim bolestima i s rakom, te stoga može poslužiti kao rani pokazatelj za nekoga tko će vjerojatno umrijeti od tih bolesti.

VIDEO: Život i djelo Stevea Jobsa u još jednoj preludoj tajvanskoj animaciji

E-mail Ispis PDF
jobs-life-animationTavanska Next Media Animation animacijska kuća koja je do sada objavljivala kratke klipove o ubojstvu Bin Ladena i prodaji Huffington Posta – odlučila je napraviti jedan o ostavci Stevea Jobsa…
Ukratko – riječ je o filmiću kojeg slobodno možemo nazvati “Život i djelo Stevea Jobsa“. Iako ima nekih dijelova koji baš i nisu primjereni situaciji (Jobs se bori s teškim oblikom raka gušterače), video je dovoljno simpatičan da ga vrijedi pogledati. Posebno nam se svidjela borba Jobsa i Billa Gatesa u “Star Wars” okruženju.

Zbog Facebooka tinejdžeri se drogiraju, puše i opijaju

E-mail Ispis PDF
facebook-drogsOvo smo 'znanstveno istraživanje' s nestrpljenjem iščekivali:napokon su se ljudi u bijelim kutama sjetili okriviti društvene mreže za sve poroke među mladima. Sex, Drugs & Facebook!

Nema toga na ovom svijetu za što nećemo okriviti Internet. Internet nam je kriv što smo glupi, kriv je što smo u depresiji, a kako najnovija istraživanja pokazuju, kriv je i što nam se mlađarija odala alkoholu, drogama i pušenju. Studija američkog Nacionalnog centra za ovisnost i zloupotrebu droga na Kolumbijskom sveučilištu utvrdio je povezanost korištenja društvenih mreža i devijantnog ponašanja.

Florida nudi ekološki prihvatljivo kremiranje

E-mail Ispis PDF
ekoloski-pogrebTvrtka Resomation Ltd. iz škotskog Glasgowa instalirala je svoju prvu komercijalnu jedinicu alkalne hidrolize u jednom pogrebnom poduzeću na Floridi, koje će tržištu ponuditi ekološku alternativu za kremiranje s otapanjem tijela u grijanoj alkalnoj vodi, izvještava BBC.

Uređaj je instaliran u pogrebnoj tvrtki Anderson-McQueen u St. Petersburgu na Floridi, a koristit će se  prvi put idućih tjedana. Tvrtka Resomation Ltd. izrazila je nadu da će uskoro uslijediti instaliranje drugih jedinica u SAD-u, Kanadi i Europi.

Stranica 3 od 81

 
 
 
 
belot