Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

Volkswagen Golf VI

E-mail Ispis PDF
golfvi-2.jpg
Novi Golf šeste generacije službeno će biti predstavljen u Parizu, a premda tako na prvu ne izgleda – znatno je unaprijeđen u odnosu na svog prethodnika. Letimičnim pogledom neki bi rekli kako je novi Golf tek pokupio stajling svoje braće – sprijeda nalikuje na Scirocca, dok će straga, posebice oko predjela svjetala mnoge podsjetiti na znatno većeg Touarega. Ipak, automobil se gradi na istoj platformi Golfa pete generacije, s neovisnim multi-link ovjesom straga, a i dimenzije su otprilike tu negdje. Pa tko tu onda koga, pitate se vi?

Mercedesovom bolidu "narasla" krila

E-mail Ispis PDF

http://www.index.hr/thumbnail.ashx?path=/images2/MercedesSLC_spy2_V.jpg&width=662&o=a

NASTAVLJA se lov na Mercedesov bolid. Samoprozvani SLC trebao bi premijerno biti predstavljen dogodine na frankfurtskom salonu automobile, a kako pokazuju zadnje špijunske fotografije, imat će legendarna "gullwing" vrata.

Predstavljena Insignia

E-mail Ispis PDF
http://www.net.hr/2008/07/27/0083007.17.jpgNovo ime, novi automobil, nove ambicije. Svojim modernim dizajnom i vrhunskom tehnologijom, Opel Insignia imala je svjetsku premijeru na British International Motor Showu 2008.

Kod Insignije Opel je uspješno spojio dizajn sportskog kupea s onim limuzine srednje klase. Obje varijante karoserije jednako su dugačke – 4.830 mm, te imaju isti razmak između kotača od 2.737 mm.

Novi automobil naći će se u salonima širom Njemačke prije kraja godine, a u našoj regiji u prvom kvartalu 2009., dok će se u ponudi otpočetka naći sedam motora.

Svi zadovoljavaju emisijske standarde prema Euru 5 i dolaze sa šesterostupanjskim sustavom prijenosa, ručnim ili automatskim.

Novi Opelov znak

E-mail Ispis PDF

http://grad-bjelovar.com/images/uploads/images.jpgBlitz munja krasi Opelove automobile već 45 godina, a Insignia, koja će se pojaviti na salonu u Londonu, prvi je model koji će ponijeti novi znak jer svjež i dinamičan automobil zahtijeva istu takvu oznaku.

Novi znak odsad će biti korišten na svim budućim modelima Opela. On integrira Opelovo ime u širok prsten koji uokviruje prepoznatljivu munju. Ima skulpturalniji dizajn s kružnim površinama koji daje logu trodimenzionalnu dubinu.

Opelova munja jedan je od najprepoznatljivijih loga u Europi i krasi vozila ovog proizvođača od 1963. godine. Blitz je nastao iz cepelina - simbola napretka u to vrijeme, koji se nalazio na rešetkama Opelovih vozila od samih početaka tridesetih godina, a 1937. dodan je krug - kotač kao simbol mobilnosti.

Na ovu evoluciju također je utjecao naziv Opelovih lakih komercijalnih vozila, koja su od 1930. do 1975. nosila ime “Blitz” i dolazila s munjom kao prepoznatljivim simbolom.

Stranica 17 od 17

 
 
 
 
belot