Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

BMW razvio laserska svjetla ?

E-mail Ispis PDF
bmw-laserPosljednjim medijskim izvješćem BMW je bacio rukavicu u lice Audiju, najavivši kako će uskoro predstaviti tehnologiju laserskog svjetlosnog sklopovlja. U odnosu na diode LED, laseri imaju brojne prednosti – manji su, štedljiviji, svjetliji te mogu biti projicirani direktnije i na veće udaljenosti.

Dok LED-ice imaju jakost svijetla od 100 lumena, laseri bliješte intenzitetom od čak 170 lumena, a s obzirom na to da bi čitav sklop bio kompaktniji, možete i sami zamisliti što bi dizajneri sve mogli postići s izgledom automobila.

Nagrade za novu Hyundai Elantru

E-mail Ispis PDF
2011-hyundai-elantra-Posljednje takvo priznanje stiglo je od čuvene istraživačke agencije "AutoPacific" koja je novu Hyundai Elantru proglasila "idealnim automobilom" u kompakt klasi (IVA - Ideal Vehicle Award).

Prema opsežnom istraživanju agencije i ukupnim rezultatima Hyundai Elantra je ostvarila puno bolje rezultate u jakoj konkurenciji gdje su između ostaloga bili Ford Focus, Mazda 3, Chevrolet Cruze, Volkswagen Jetta i drugi. Istraživanja između ostaloga uključuju ocjene za vanjski i unutrašnji izgled, prostranost kabine, udobnost sjedišta, vozačevu preglednost, dizajn i kvalitetu unutrašnjosti, snagu motora, veličinu prtljažnika, pouzdanost guma i kotača i svakako zadovoljstvo kupaca odnosno vlasnika vozila.

Mercedesov dizajner dizajnira novu Ladu

E-mail Ispis PDF
lada-grantNajveći ruski proizvođač putničkih vozila "Avtovaz" angažirao je poznatog dizajnera automobila autora linije "Mercedesove" A, S i SL klase te švedskog "Volva" S60 i V60.
Eksperti automobilskog tržišta su uvjereni da će angažman Matina pozitivno utjecati ne samo na imidž "Avtovaza" već i na cjelokupnu rusku autoindustriju.

Predsjednik "Avtovaza" Igor Komarov je na sajmu "Interavto 2011" otvorenog 24. kolovoza u Moskvi, gdje se prezentiraju novi modeli, tehnologije, rariteti rezervni dijelovi proizovđača 18 zemalja, predstavio novog dizajnera tvrtke, koji će početi s radom od listopada ove godine.

Električni automobil za svačiji džep

E-mail Ispis PDF
xd-2Električni automobili postaju sve više statusni simboli. Hollywoodske zvijezde su ponosne na svoje e-automobile, koji ne zagađuju okoliš. A roker Neil Young je čak svoga omiljenog old-timera dao preurediti u elektro-automobil. Ali za građanina koji ima prosječnu plaću, već je malo teže nabaviti takvo jedno vozilo. Jer, ona su još uvijek znatno skuplja nego konvencionalni automobili. Njemački znanstvenici sa Sveučilišta u Aachenu to sada žele promijeniti. Njihov novi model ne bi trebao koštati više nego klasično malo vozilo na gorivo.

Chevrloet Aveo: Bolji automobil znači i višu europsku cijenu

E-mail Ispis PDF
novi-aveoOvog ljeta Chevroletov bivši bestseller Aveo stiže u potpuno novom izdanju. Druga generacija povoljnog gradskog modela ima načelno istovjetne, no nešto napetije osnovne linije karoserije, a prednji kraj je sada upadljivije i odvažnije oblikovan, sa zanimljivo riješenim svjetlima. Kao i prije, novi Aveo će se nuditi u hatchback s pet i 36 cm dužoj limuzinskoj verziji s četiri vrata koje se, osim dizajnom, razlikuju nešto izdašnijom ponudom prostora duže izvedbe.

Stranica 2 od 17

 
 
 
 
belot