Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

Predstavljeno vozilo bez vozača

E-mail Ispis PDF
mig-automobilU bivšoj berlinskoj zračnoj luci Tempelhof predstavljen je Volkswagen Passat za koji nije potreban vozač. Opremljen je kamerama, laserima i navigacijskim sustavom. Automobil MIG (Made in Germany), koji s pomoću senzora prepoznaje druga vozila, pješake i bicikle, prošao je prva ispitivanja na cesti.

Izradili su ga inženjeri Slobodnog sveučilišta u Berlinu vodeći se načelima: smanjenje broja prometnih nesreća, bolje očuvanje okoliša i rasterećenje prometa u velikim gradovima.

VW Passat po 7. put

E-mail Ispis PDF
volkswagenovogpassata2Posjetitelji ovogodišnjeg autosalona u Parizu, koji je novinarima danas otvorio vrata, imat će prilike premijerno vidjeti novu, sedmu generaciju Volkswagenovog Passata

Proizvođač iz Wolfsburga ustraje u tome da je riječ o potpuno novom modelu, a ne tek o redizajnu, opravdavajući ovu tvrdnju činjenicom da je od starog modela ostao samo krov, dok su svi ostali karoserijski paneli potpuno novi. Sedma generacija Passata u odnosu na prethodnika porasla je 4 mm u dužinu (4.769 mm), dok su širina (1.820 mm) i visina (1.474 mm) ostale jednake.

Sve je spremno za Sajam automobila u Parizu

E-mail Ispis PDF
autoshow-pariz2010Svjetski proizvođači automobila, koji se okupljaju ovoga tjedna u Parizu, prikazat će modele za koje se nadaju da će osigurati pristup tržištima u usponu kao što je Kina, dok analitičari autoindustrije traže mogućnosti kako osigurati brži oporavak tvrtki i njihov izlazak iz krize.

Pariški sajam koji se službeno otvara 2. i traje do 17. listopada, okupit će sve glavne aktere moćne industrije s više od 100 premijera najnovijih modela, a već sutradan će otvoriti vrata predstavnicima "sedme sile" i automobilskim stručnjacima.

Automobili budućnosti sami će pozivati pomoć nakon sudara

E-mail Ispis PDF
auto-pomocAutomobili budućnosti bit će opremljeni elektronikom koja će u slučaju nezgode na cesti sama alarmirati nadležne službe i čak ih izvijestiti o obimu štete, najavili su stručnjaci za proizvodnju elektronske opreme okupljeni na skupu u Londonu.

Opel priprema gradskog mališana, SUV i sportski kupe

E-mail Ispis PDF
opel-konceptTijekom tiskovne konferencije u Eisenachu Opelov izvršni direktor Nick Reilly otkrio je Opelove planove za bližu budućnost

Proizvođač s logom munje planira uvesti model manji od Corse u svoju ponudu do 2013. Automobil koji bi na tržištu konkurirao modelima poput Fiata 500 i Forda Ka te nadolazećem Volkswagenovom Up!-u, proizvodit će se na traci s Corsom u Opelovim pogonima u Eisenachu.

Stranica 9 od 17

 
 
 
 
belot