Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

Novi Eos stiže u siječnju...

E-mail Ispis PDF
vw-neweosJoš nisu otkrivene eventualne promjene u ponudi motora, no neki će motori dobiti start-stop sustav

Volkswagen je prikazao redizajniranu verziju Eosa koji će svjetsku premijeru imati u studenome na salonu automobila u Los Angelesu. Njemački kupe kabriolet usuglašen je s aktualnim dizajnerskim usmjerenjem prema kojemu se svi modeli pokušavaju vizualno približiti Golfu. I ovaj model ima dorađena prednja svjetla s integriranim LED dnevnim lampicama, malo više kroma na masci te niži i širi usisnik zraka u odbojniku.

Toyota povukla 135 tisuća vozila

E-mail Ispis PDF
toyota-povukla-vozilaToyota je jučer opozvala 135.000 automobila u Japanu i Europi. Riječ je o modelima iQ compact prodanima u Japanu i Europi te vozilima Paso prodanima samo na japanskom tržištu. Automobili su povučeni zbog problema sa softverom koji može blokirati upravljački sustav.

Do sada nije bilo izvještaja o incidentima vezanima uz te probleme. Zbog vožnje po neravnu terenu mjenjač može loše funkcionirati, što može izazvati nekontroliranu blokadu.izvor: Hina/Slavonija-info

Fiat Mio +Video

E-mail Ispis PDF
fiat_mio2Za oblikovanje Fiat Mia talijanski proizvođač pokrenuo je internetsku stranicu na koju su se mogli registrirati dizajneri iz cijelog svijeta te podijeliti svoje ideje o kompaktnom gradskom automobilu budućnosti. Ovo nije prvi put da je Fiat primijenio ovakvu taktiku - Talijani su već dva puta iskoristili sinergijsku moć interneta kako bi razvili koncepte FCC1 i FCC2.

Fiat Mio dug je malo manje od dva i pol metra, što ga čini manjim automobilom od Smart Fortwo, a dizajnerska ideja vodilja zasnivala se na minimalizmu. Izvana su tu kamuflirana svjetla, poklopljeni kotači radi učinkovitije aerodinamike i veliki stakleni krov, dok je interijer najvećim dijelom sazdan od recikliranih materijala.

Nissan povukao više od dva milijuna automobila u svijetu

E-mail Ispis PDF
nissan-povukao-vozilaNissan, treći po veličini japanski proizvođač automobila, objavio je u četvrtak da povlači 2,1 milijun automobila u svijetu zbog problema s električnim relejom u sustavu kontrole motora, po izvješću tvrtke poslanome japanskom ministarstvu prometa.

Kako navodi glasnogovornik ministarstva, riječ je o četvrtome većem povlačenju Nissanovih automobila u Japanu.

Nissan će na nekim modelima besplatno zamijeniti neispravne dijelove. Problem može uzrokovati "blokadu motora tijekom vožnje", dodaje proizvođač u izvješću.

VIDEO: Aston Martin za po gradu :)

E-mail Ispis PDF
aston-martin-maliNajmanji Aston Martin u povijesti, model Cygnet, sljedeće godine počet će se serijski proizvoditi. Automobil koji se temelji na Toyoti IQ već je izazvao brojne rasprave.

- Naš brend nikad nije radio kompromise. Što god radili, radimo ispravno. Svijet se mijenja, okoliš se mijenja, a mi se samo prilagođavamo novim trendovima. Naš najmanji model nije nikakav kompromis, nego naša vizija budućnosti koju će na kraju prepoznati i vjerni kupci - istaknuo je čelnik Aston Martina, Ulrich Bez.

Stranica 8 od 17

 
 
 
 
belot