Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

Nakon Giuliette stiže i Giulia i izgleda fantastično!!!

E-mail Ispis PDF
guiliaIako još uvijek spada među najprivlačnije automobile u klasi, sada već vremešni Alfa Romeo 159 spreman je za nasljednika.  Ljubitelji talijanske marke već na prvu najavu novog modela objesili su jezik do poda. To nije nikakvo iznenađenje jer novi model koji će se, kako stvari stoje, odreći brojčanog naziva i zvati jednostavno Giulia izgleda apsolutno fantastično.

Time se, nakon Giuliette, reinkarnira Alfin legendarni model iz 1960-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća

"Dacia Duster" hrvatski automobil godine

E-mail Ispis PDF
automobil-godineStručni žiri odlučio je titulu Hrvatskog automobila 2011. godine i nagradu ‘Zlatni kotač’ dodijeliti Daciji Duster, priopćio je večeras žiri.

Stručni žiri, koji čine stručnjaci i znanstvenici iz specijalističkih područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa, odlučio je i o ‘Zlatnim plaketama’ za najbolje automobile po kategorijama.

Plaketu za gradski automobil dobio je Suzuki Swift, u nižoj klasi Hyundai ix20, u kompaktnoj klasi Alfa Romeo Giulietta, u srednjoj klasi Volvo S60, u premium klasi Audi A1. U kategoriji karavana

Jebat – Proton s 237 konja!

E-mail Ispis PDF
proton-jebat1Malezijski Proton ljubiteljima automobila sigurno neće pasti na pamet ako pričamo o sportskim vozilima, prije svega zbog licencirane proizvodnje zastarjelih modela iz Japana koji su Protonu priskrbili epitet „jeftin“, a nikako ne „sportski“. Istom filozofijom licenciranim preuzimanjem postojećih vozila Proton sada ulazi u svijet sportskih automobila i to modelom zanimljivog naziva – Jebat!

Protonov Jebat baziran je na aktualnom Mitsubishi Lanceru koji se pod Protonovom značkom, u običnoj „civilnoj“ verziji već proizvodi pod nazivom Inspira. Jebat je samo sportska varijanta Inspirije, nešto slično Mitsubishi Lanceru EVO.

Fiat će proizvoditi kombije za Opel

E-mail Ispis PDF

fiat-peruzima-opel-kombiTalijanski automobilski div Fiat i Opel potpisali su u ponedjeljak sporazum na temelju kojeg će Fiat njemačku podružnicu General Motorsa od kraja iduće godine opskrbljivati kombijima.

Dvije strane su "zaključile pregovore i potpisale sporazum prema kojemu će Fiat od prosinca 2011. opskrbljivati Opel vozilima", stoji u zajedničkom priopćenju. Vozila će se proizvoditi u turskoj tvornici Tofas u gradu Bursi, u zajedničkom vlasništvu Fiata i turske firme Koc Holding.

Opel Ampera

E-mail Ispis PDF
opel_amperOpel je počeo primati rezervacije za Amperu 2011, prvi europski električni automobil s mogućnošću produljenog dosega.

Električna mobilnost je najbolje rješenje za smanjenje automobilskih emisija i ovisnosti o nafti, no ako želimo da električni automobili donesu značajnije promjene za okoliš i društvo u cjelini, mora ih se učiniti privlačnima širokom spektru kupaca, a ne samo stanovnicima velegradova. Većini će vozača biti iznimno lako prihvatiti električni automobil kao što je Ampera.

Stranica 7 od 17

 
 
 
 
belot