Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

PROMO: Citroën DS4 - za bijeg u nepoznato

E-mail Ispis PDF
c4dsCitroën DS4, koji će biti u prodaji od drugog tromjesečja 2011., obogatit će liniju modela DS. Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Parizu, ovaj automobil u potpunosti će biti predstavljen javnosti na salonu automobila u Ženevi 2011. Citroën DS4 mijenja postojeća poimanja automobila, nudeći snažni stil, dizajn, osjećaj u vožnji i eleganciju. To je moćan automobil s povećanom sposobnošću da udovolji brojnim zahtjevima korisnika, a da istodobno, bude još privlačniji i dinamičniji.

Novo poskupljenje goriva – donosimo savjete za uštedu!

E-mail Ispis PDF

poskupio-benzinEurosuper 95, najkorištenije gorivo u Hrvatskoj, od jučer je skuplji za 33 lipe po litri koja sada stoji 9.31 kuna čime je probijena psihološka granica od 9 kuna za litru. Novi je to udar na džep vozača koji će za sobom, na žalost, povući i rast cijena drugih proizvoda i usluga. Kako bi novi cjenovni šok, u teška krizna vremena lakše podnijeli, donosimo savjete za uštedu pokoje litre goriva na mjesec.

BMW i8

E-mail Ispis PDF
bmw-i8Nakon što je procurila informacija da je BMW registrirao i zaštitio niz imena s prefiksom ‘i’, posljednjih se dana šuška da će se serijska verzija koncepta Vision EfficientDynamics, koja u prodaju stiže 2013., zvati i8.
Ništa nije potvrđeno, no svi se slažu da je i8 bolje nego dugo izvorno ime koncepta ekološkog superautomobila čije su linije djelo hrvatskog dizajnera Maria Majdandžića.  (jutarnji list)

BMW radi elektroautomobil u kojem nema čelika ili aluminija

E-mail Ispis PDF
bmw-na-strujuNjemački BMW želi na jednaki način revolucionalizirati proizvodnju električnih automobila koji su danas na tržištu teško prihvatljivi, kao i prva Daimlerova "automatizirana kočija" u 19. stoljeću.
Rješenje problema za spore čelične automobile koje bi trebale pogoniti lagane baterije u BMW-u su pronašli u ugljičnim vlaknima, od kojih žele raditi lagane, a čvrste dijelove za elektroautomobile.
BMW će tako za tri godine na tržište plasirati prvi automobil koji neće imati ni čeličnu ni aluminijsku konstrukciju.

Njemački znanstvenici predstavili automobil koji vozi sam

E-mail Ispis PDF
auto-buducnstiNjemački znanstvenici predstavili su novi automobil nazvan "MadeinGermany" (MIG), koji vozi sam, a putnici ga čak mogu i pozvati da ih pokupi na dogovorenom mjestu.
Kompjuterski stručnjak Raul Rojas i njegov tim na berlinskom Slobodnom sveučilištu (FU) razvili su eksperimentalno vozilo za koje se nadaju da će izazvati revoluciju u automobilskom prijevozu.
Putnici mogu nazvati svoj MIG pomoću pametnog mobitela ili iPada, a zatim će vozilo zahvaljujući integriranom GPS-u locirati svoj položaj i položaj putnika, te ga obavijestiti gdje će ga i za koliko vremena pokupiti.

Stranica 6 od 17

 
 
 
 
belot