Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

Novi Aveo s 4-vrata

E-mail Ispis PDF

aveo4vrataBaš kao na nedavno održanom Pariškom sajmu automobila, Chevrolet je pripremio puno novosti i za Ženevu, a jedna od njih je europska premijera novog četverovratnog Avea. Ova privlačna mala limuzina debitirat će nedugo nakon modela s pet vrata koji je prošlog rujna predstavljen javnosti.

Četverovratni Aveo imao je svjetsku premijeru na Detroitskom sajmu automobila u SAD-u u siječnju (na američkom tržištu će se prodavati pod imenom Sonic) i dijeli mnoge nove elemente dizajna s peterovratnom verzijom. No dok će se sportski model s pet vrata vjerojatno više svidjeti mlađim kupcima, Chevrolet očekuje da će ozbiljniji dizajn limuzine privući drugačiji tip kupaca, a posebno obitelji.

Ferrari FF

E-mail Ispis PDF
ferari_ffFerrari je predstavio svoj prvi serijski model s pogonom na sve kotače. Novitet iz Maranella uz Pininfarinina rješenja vanjskog dizajna, u unutrašnjosti nudi smještaj za četiri osobe, a posebna pažnja dana je novorazvijenom motoru.
Kako se i očekivalo, Ferrari FF pokreće snažan 6.25 litreni V12 motor snage 650 KS koji garantira zabavu na cesti, a posebno na stazi. S mjesta do stotke ubrzava za 3.7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 334 km/h. Ferrari FF ne samo da zamijenjuje model 612 2+2 kupe, nego otvara novu stranicu u povijesti talijanskog brenda jer su novi klijenti realnost na koju se svakako računa.

Sonic Z-Spec? Stiže nam novi Aveo

E-mail Ispis PDF

aveo2Automobil baziran na modelu Aveo. Preko poklopca motora, krova i poklopca prtljažnika ima narančastu crtu, posjeduje žute retrovizore, prednju masku, zadnji spojler i 18-inčne BBS naplatke, kao i detalje u unutrašnjosti koji uključuju narančasti konac na kožnim Recaro sjedištima i volanu.

Detalji o snazi agregata ovog koncepta nisu objavljeni, ali će to vjerovatno biti tunirana verzija 1,4-litrenog Ecotec motora sa turbopunjačem koji isporučuje 134 KS uz 200 Nm okretnog momenta.

BMW-ov električni automobil neće biti jeftin (nismo ni mislisli da hoće)

E-mail Ispis PDF
bmw-megacityBMW-ov prvi električni model iz programa Megacity neće biti jeftino vozilo, potvrdio je to Autocaru neimenovani izvor blizak tom bavarskom proizvođaču
BMW se ne planira odreći premium kolača unatoč činjenici da razlike između elektromotora nisu toliko značajne kao one između motora s unutarnjim sagorijevanjem. Bavarce, čini se, ne muči ni činjenica da će prvi električni automobil za pogon koristiti prednju umjesto stražnje osovine.

Električni automobili su tu, a je li tržište spremno?

E-mail Ispis PDF

elektricni-automobili-istrazivanjeAutomobilska društvena mreža, portal Automobilija.net, provela je istraživanje o spremnosti regionalnog tržišta na nadolazeće električne automobile. U istraživanju su sudjelovale 582 osobe, a dobiveni rezultati prikazuju jesu li kupci spremni na električna vozila, koliko su novaca spremni dati za njih i što očekuju od električnih vozila.

Stranica 5 od 17

 
 
 
 
belot