Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Lifestyle Automobili

Automobili

VK AUTO SHOW 2011. ove godine najveći hrvatski auto show

E-mail Ispis PDF
auto-show-vinkovci-najavaKako je recesija ostavila velike ožiljke upravo na autoindustriji tako se auto sajmovi svakog dana otkazuju te su rijetki oni koji će uspjeti organizirati sajmove ove godine. Vinkovčani su u tome uspjeli te tako postali najveći auto sajam ove godine u Hrvatskoj. VK AUTO SHOW 2011. ove godine trajat će čak tri dana od 17. do 19. lipnja i održava se po prvi puta u zatvorenom prostoru teniske hale Sportsko rekreacijskog centra Lenije, a ne na otvorenom u centru grada kako je bilo prijašnjih godina.

"Još prošle godine po broju izlagača i posjetitelja preuzeli smo primat najvećeg Auto show-a regije, a ove godine idemo korak dalje. Ponosni smo što smo uspjeli okupiti izlagače i u ovim teškim vremenima te im kroz promotivne cijene najma štandova omogućiti da predstave svoje proizvode i usluge. Posebno želim istaknuti kako ćemo na sajmu imati slavonsku premijeru Elektro vozila XD koncept, te izložbu Hrvatskog oldtimer saveza. Bogat popratni program zasigurno će privući veliki broj posjetitelja što je najvažnije našim izlagačima" istaknuo je direktor VK AUTO SHOW-a Goran Rihelj vlasnik agencije "Pozitiva" koja je organizator i producent sajma.

Električni automobili izazov za energodistribucijske tvrtke

E-mail Ispis PDF
elektronicki-automobilMasovna proizvodnja električnih automobila u Europi prisilit će u idućem desetljeću europske proizvođače i distributere energije na ogromna ulaganja u pametne distribucijske sustave kako bi se izbjegla uska grla u opskrbi, osobito u razdobljima najveće potražnje, pokazala je najnovija britanska studija.

U izvješću o obnovljivoj energiji britansko povjerenstvo za klimatske promjene procjenjuje da će udio električnih vozila na britanskom tržištu novih automobila i lakih komercijalnih vozila do 2030. porasti nadomak 60 posto.

Peugeot SXC - "Najljepše vozilo godine"

E-mail Ispis PDF
peugeot-sxc1Peugeot SXC je na 14. sajmu automobila u Šangaju nakon premijernog predstavljanja nagrađen priznanjem "Najljepše vozilo godine" u kategoriji konceptnih vozila.

Nagradu za model, koji su dizajnirali Peugeotovi kreatori u Kini, dodijelio je urednik automobilskog magazina Car and Driver "iz Šangaja, opisujući model kao najatraktivnije vozilo Peugeotovoj historiji. Peugeot SXC je nagrađen zbog elegentnih i čistih linija, kao i dinamičnog i futurističkog izgleda

Redizajn Opelovih uspješnica

E-mail Ispis PDF
opel-oglas1Iako nije uobičajena praksa da se u jednom danu predstave tri automobila, činjenica da se uglavnom radi o redizajnu postojećih modela razlog je zašto je Opel odlučio hrvatskim medijima predstaviti sva svoja tri aduta od kojih očekuje odlične prodajne rezultate

Microsoft i Toyota Motor razvit će digitalnu mrežu za vozila

E-mail Ispis PDF

toyota-i-microsoftKorporacije Microsoft i Toyota Motor predstavile su projekt uvođenja usluga povezanih s internetom u Toyotine automobila diljem svijeta. Najveći proizvođač softvera u svijetu i najveći proizvođač automobila izvijestili su o ulaganju u visini 12 milijuna dolara (milijardu jena) u Toyota Media Servis, Toyotinu jedinicu koja klijentima nudi digitalne proizvode.

Toyota planira do 2015. uspostaviti mrežu koja će se temeljiti na platformi za cloud computing Microsoft Azure, a omogućit će korisnicima širom svijeta pristup Toyotinim digitalnim uslugama, poput GPS-a, multimedije i upravljanja električnom strujom na električnim i hibridnim vozilima.
Jedna od planiranih Toyotinih usluga uključivat će praćenje i integriranje potrošnje električne energije u domaćinstvu s onom u automobilu sa ciljem povećanja učinkovitosti, poput automatskog punjenja električnih automobila kada su cijene struje najniže.

Stranica 3 od 17

 
 
 
 
belot