Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Nagradne igre Vodimo vas u kazalište

Nagradna igra kazalište

Kraljevi i konjušari - nagradna igra

E-mail Ispis PDF
kraljevi-i-konjusari-praizvedbaRadnja opere zbiva se u mračnome razdoblju ranog desetog stoljeća, na području iz čijeg će kamena u konačnici izniknuti povijest Hrvatske kakvu danas poznajemo.

Trenutak je zao, zemlja izmorena sušama i glađu, a kralj Marun supruzi i kraljici Jeleni zdvojan prepričava zlokoban san što ga je usnuo noć ranije.

Kao lajtmotiv, u pozadini se čuje vapaj gladnoga puka koji na pustoj poljani nasrne na kraljeva sina Trpimira i njegovu zaručnicu, kćer dvorskog savjetnika, Doru, ali ne kako bi njima naudili, nego kako bi kušali meso tustih konja.

Nagradna igra: "Diva" u Hrvatskom domu Vukovar

E-mail Ispis PDF
Gradsko  kazalište Žar ptica iz Zagreba gostuje s predstavom "Diva" u Hrvatskom domu Vukovar u srijedu, 6. travnja 2011. Početak je u 20.00 sati.

Ulaznice se prodaju na blagajni Hrvatskog doma od 10 do 13 sati, a u utorak i srijedu od 10 do 13 i od 18 do 20 sati. Tel. blagajne 450-679.

Redatelj: Želimir Mesarić; scenografkinja: Dinka Jeričević; kostimografkinja: Danica Dedijer; oblikovatelj rasvjete: Olivije Marečić. Igraju: Marija Sekelez – Helena, Natalija Đorđević – Lana. Glasovi: voditelj - Tomislav Baran; Karlo Đurić - Drago Utješanović; inspicijent - Berislav Tomičić. Trajanje: 60 min.

Nagradna igra - Do viđenja u Budimpešti

E-mail Ispis PDF
Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca gostuje u Hrvatskom domu Vukovar s predstavom "Do viđenja u Budimpešti" – u četvrtak, 3. ožujka u 20.00 sati. Autor i redatelj je Zvonimir Ilijić, a igraju Gordana Džepina i Haris Mrkonja.

"Do viđenja u Budimpešti" je romantična komedija o ljubavi koja je jača od zla, od razdaljina, od razdvojenosti, od različitosti, od rata, od nesreće. Predstava koja će nas nasmijati i rasplakati, zamisliti i raznježiti. Nakon koje nećemo biti isti.

Kontrabas - nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
kontrabas-exitTeatar Exit gostuje s  predstavom KONTRABAS u Hrvatskom domu Vukovar – u utorak, 22. veljače 2011. u 20.00 sati.

Ulaznice, po cijeni 35 kn parter / 25 kn balkon, prodaju se na blagajni Hrvatskog  doma. Tel. blagajne 450-679.

Tekst Patricka Süskinda preveo je, predstavu postavio i izvodi je Rene Medvešek.

Patrick Süskind je njemački pisac i scenarist, autor svjetski poznatog bestselera Parfem. Kontrabas je

Vedri duh - nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
vedri-duh-malaCoward je "Vedri duh", legenda kazuje, napisao 1941., tijekom petodnevnoga ladanja, a samo nekoliko dana nakon što mu je Lufthwaffe u bombardiranju Londona razorio dom, valjda britanski hladnokrvno. Riječ je o farsi koja je, žareći i paleći po West Endu, u domovini doživjela dvije tisuće izvedbi u nizu, a zatim se preselila i preko Velike Bare, na Broadway.

U središtu radnje uspješan je književnik Charles Dominion i njegova druga supruga Ruth koje uznemirava ljubomoran duh njegove prve supruge Elvire. U

Stranica 2 od 4

 
 
 
 
belot