Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Nagradne igre Vodimo vas u kazalište

Nagradna igra kazalište

Ponovno poklanjamo ulaznice za "Ledu"

E-mail Ispis PDF
Predstavu "Leda" u 104. kazališnoj sezoni HNK Osijek režirao je Ivan Leo Lemo kojega je publika imala priliku upoznati kao redatelja "Kurvi", "Traviate" i "Povratka". Prema riječima redatelja za ovu predstavu okupio je generacijski sličnu ekipu s kojom je, kako sam kaže, uživao raditi. U njegovoj verziji Leda je zadržala ono svoje mitološko. Leda je spartanska kraljica koju je Zeus oplodio te je rodila polubožansku djecu, među kojima i prelijepu Helenu zbog koje je izbijaju ratovi, a poslužila je i kao ilustrativni primjer požude koja je obuhvatila likove u agramerskom salonu na početku 20. stoljeća, tako da publika zapravo prati posljedice požude i pohlepe.

Slavonija-info.com vas vodi na predstavu "Leda" u HNK Osijek 12.01. Poklanjamo 2x2 ulaznice. Pošaljite svoje podatke na info@slavonija-info.com s naznakom "Za predstavu Leda" i obavezno pritisnite "Like" ispod naslova članka.

Nagradna igra je završena, a dobitnice su Suzana Štrk i Iva Komes.

Predstava "Leda" - nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
leda-osPredstavu "Leda" u 104. kazališnoj sezoni HNK Osijek režirao je Ivan Leo Lemo kojega je publika imala priliku upoznati kao redatelja "Kurvi", "Traviate" i "Povratka". Prema riječima redatelja za ovu predstavu okupio je generacijski sličnu ekipu s kojom je, kako sam kaže, uživao raditi. U njegovoj verziji Leda je zadržala ono svoje mitološko. Leda je spartanska kraljica koju je Zeus oplodio te je rodila polubožansku djecu, među kojima i prelijepu Helenu zbog koje je izbijaju ratovi, a poslužila je i kao ilustrativni primjer požude koja je obuhvatila likove u agramerskom salonu na početku 20. stoljeća, tako da publika zapravo prati posljedice požude i pohlepe.

Apartman - nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
apartman-hnk-osKonzervativni sredovječni poslovni čovjek se, na svoje zaprepaštenje, budi pored polugole prostitutke upravo u trenutku kad mu javljaju da je njegova žena stigla u predvorje hotela i krenula gore... 
To je samo jedna od burnih scena komedije »Apartman« Neila Simona.

Publika je u »Apartmanu« vidjela kompilaciju pet scena iz triju Simonovih komada. Radnja se odvija u luksuznome ambijentu hotela s pet zvjezdica, u 

Multicro + nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
multicro1Multicro tvrtka je započela s radom jednoga dana, uz mnogo truda i napora njenog vlasnika. Ali, krenulo je. Mnogi su se željeli u njoj zaposliti, a malo je sretnika koji su u tome i uspjeli. To su  bili valjda- najbolji od najboljih ? Pravi majstori svoga zanata? Pa sad...

Ne ide to kod nas baš tako. Mi imamo previše razumijevanja  i tolerancije za ljudske slabosti  da bismo okrutno  odbacivali one koji nemaju pojma ni o čemu i davali prednost samo maherima. Pa i  fušeri moraju od nečega živjeti. I oni su ljudi.

Gola u kavezu

E-mail Ispis PDF
gola-u-kavezuGola u kavezu je predstava tematizira, polemizira i analizira majčinstvo i to iz vizure ženskog straha. Strah ljude vodi u cugu, pljugu i drogu. Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati. Ovo je naravno, i priča o ljubavi.

Autorica Olja Runjić, redatelj Ivan Leo Lemo

Uloge: Una, slobodna umjetnica………Barbara Nola
Tanja, poslovna žena……………..Ana Begić
Nina, žena u krizi……………..Ecija Ojdanić

Stranica 4 od 4

 
 
 
 
belot