Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Nagradne igre Vodimo vas u kazalište

Nagradna igra kazalište

Nagradna igra za predstavu "Humble boy"

E-mail Ispis PDF
humble-boyHNK Mostar gostuje u Hrvatskom domu Vukovar u nedjelju, 5. lipnja 2011. s predstavom "Humble boy" prema tekstu Charlotte Jones, u režiji Borne Armaninija. Početak je u 20.00 sati.

Igraju: Robert Pehar (Felix Humble, teorijski astrofizičar), Sanda Krgo-Soldo (Flora Humble, Felixova majka), Velimir Pšeničnik-Njirić  (George Pye, vlasnik autobusnog poduzeća), Jelena Kordić (Rosie Pye, njegova kći), Nikolina Marić (Mercy Lott, Florina susjeda) i Dragan Šuvak (Jim, vrtlar).

Predstava "Pidžama za šestero" + nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
pidzama-za-sestero-malaPredstava "Pidžama za šestero" bi se mogla nazvati bulevarskom farsom – to je teatar čiste zabave, radnja i likovi napisani su bez takozvanih velikih umjetničkih pretenzija, ali to nadoknađuje vrhunskim komediografskim zapletima i sjajnim likovima. Bulevarska komedija dostigla je svoj vrhunac u peru Georgesa Feydoa čiji su komadi predstavljali briljantne uratke da su njegova djela postala žanrovski arhetipovi za sva vremena.

Ovo djelo sadržava sve aspekte bulevarske komedije. Zabunu i prijevaru, radnju koja se vrti oko nedopuštenih seksualnih veza – nitko nije nevin, pa svačije nepopravljivo ponašanje postaje predmetom ove izvanredne komedije.

Predstava "Apartman" - nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
apartman-hnk-osKonzervativni sredovječni poslovni čovjek se, na svoje zaprepaštenje, budi pored polugole prostitutke upravo u trenutku kad mu javljaju da je njegova žena stigla u predvorje hotela i krenula gore... 
To je samo jedna od burnih scena komedije »Apartman« Neila Simona.

Publika je u »Apartmanu« vidjela kompilaciju pet scena iz triju Simonovih komada. Radnja se odvija u luksuznome ambijentu hotela s pet zvjezdica, u  apartmanu 703 gdje razni ljudi pokušavaju doći do nekih odgovora, spasiti svoje brakove, sačuvati prijateljstvo, obraniti svoju obitelj. I to na vrlo komičan način.

Predstava "Vedri duh" U HNK + nagradne igra!

E-mail Ispis PDF
vedri-duh-malaCoward je "Vedri duh", legenda kazuje, napisao 1941., tijekom petodnevnoga ladanja, a samo nekoliko dana nakon što mu je Lufthwaffe u bombardiranju Londona razorio dom, valjda britanski hladnokrvno. Riječ je o farsi koja je, žareći i paleći po West Endu, u domovini doživjela dvije tisuće izvedbi u nizu, a zatim se preselila i preko Velike Bare, na Broadway.

U središtu radnje uspješan je književnik Charles Dominion i njegova druga supruga Ruth koje uznemirava ljubomoran duh njegove prve supruge Elvire. U sve je umiješan osebujan medij, Madame Arcati, bračni par Bradman i dvorkinja Edith. Ovo nije tek puka eskapistička zabava, nego nekonvencionalno potezanje pitanja: kako i zašto smrtnici posežu za magijom? Što ljude privlači ka onostranome? Koliko su mrtvi prisutni u našim životima, kako na njih utječu?

"Leda" - nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
Predstavu "Leda" u 104. kazališnoj sezoni HNK Osijek režirao je Ivan Leo Lemo kojega je publika imala priliku upoznati kao redatelja "Kurvi", "Traviate" i "Povratka". Prema riječima redatelja za ovu predstavu okupio je generacijski sličnu ekipu s kojom je, kako sam kaže, uživao raditi. U njegovoj verziji Leda je zadržala ono svoje mitološko. Leda je spartanska kraljica koju je Zeus oplodio te je rodila polubožansku djecu, među kojima i prelijepu Helenu zbog koje je izbijaju ratovi, a poslužila je i kao ilustrativni primjer požude koja je obuhvatila likove u agramerskom salonu na početku 20. stoljeća, tako da publika zapravo prati posljedice požude i pohlepe.

Stranica 1 od 4

  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »
 
 
 
 
belot