Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Gospodarstvo
 • Facebook: urednik.slavonija
 • Twitter: slavonijainfo
 • YouTube: nikon0007
 • External Link: www.slavonija-info.com/index.php?format=feed&type=rss

Gospodarstvo

Odnosi s javnošću za poduzetnike – 2011.

E-mail Ispis PDF
odnosi-s-javnoscDrugu godinu za redom Energea grupa u suradnji s Centrom za poduzetništvo organizira seminar i radionicu za poduzetnike na temu odnosa s javnošću.

Predavanja i radionica namijenjeni su tvrtkama, obrtima i OPG-ima koji žele pospješiti komunikaciju s javnosti, bilo medijima ili ciljnoj skupini kojoj žele prenijeti poruku o svom proizvodu ili uslugama.
Smišljenih 5 sati, koliko će trajati predavanje, bit će vrlo interaktivno među sudionicima i s predavačima.

Radionica za poduzetnike „Poduzetnici i banke"

E-mail Ispis PDF
kune_01
Istraživanja su pokazala da je značajan broj poduzetnika nezadovoljan odnosom banke prema njihovim postojećim ili potencijalnim projektima. Dublje analize pokazuju da to nezadovoljstvo najčešće proizlazi iz nerazumijevanja između poduzetnika i banaka. Kako bi olakšale i unaprijedile suradnju i povećale razumijevanje između poduzetnika i banaka, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga banaka i Hrvatska obrtnička komora za zaposlenike, male i srednje poduzetnike organiziraju, drugu godinu za redom, seriju radionica po većim hrvatskim gradovima pod nazivom „Poduzetnici i banke“.

Proglašena elementarna nepogoda za Osječko-Baranjsku županiju

E-mail Ispis PDF
susaOsječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu za cijelu županiju zbog suše u lipnju i srpnju, koja je na usjevima učinila štetu veću od 400 milijuna kuna.

Fina i Računi.hr u suradnji s bankama grade infrastrukturu za e-račun

E-mail Ispis PDF
e-racun-infrastrukturaFinancijska agencija (Fina) i tvrtka Računi.hr d.o.o. u suradnji s bankama rade na uspostavi jedinstvene infrastrukture za isporuku i plaćanje e-računa u internetskim bankarstvima korisnika, a tržišna dostupnost usluga e-računa za krajnje korisnike putem internet bankarstva očekuje se krajem ove godine, izvijestili su danas iz Fine.

Uvjeren da su s tim poslom na dobrom putu uspostave i dostupnosti e-računa za sve građane u Hrvatskoj, član Uprave Fine Krešimir Kvaternik ističe i da je krajnji cilj pružiti novu, izuzetnu infrastrukturnu uslugu koja će omogućiti brže, jeftinije i učinkovitije poslovanje.

Seminar „E-poduzetnik – poslovanje u petoj brzini“

E-mail Ispis PDF
bios-seminar-e-poduzetnistvoPoduzetnički inkubator BIOS organizira besplatni seminar za poduzetnike „E-PODUZETNIK – POSLOVANJE U PETOJ BRZINI“. Seminar će se održati u četvrtak, 30.06.2011. u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS, J. J. Strossmayera 341 (objekt A) u vremenu od 12:00 do 16:00 sati.

Poduzetnički inkubator BIOS, kao potporna institucija koja sudjeluje u provedbi projekta „E-poslovanje: Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“ organizira jednodnevni  seminar „E-poduzetnik – poslovanje u petoj brzini“. Seminar je namijenjen poduzetnicima početnicima, poduzetnicima koji uvode nove tehnologije poslovanja i oglašavanja, voditeljima marketinga i voditeljima financija te svima onima koji želje usvojiti nova znanja o e-servisima za poduzetnike (e-servisi dostupni u RH i šire).

Najtransparentniji proračun u 2010. ima Slavonski Brod

E-mail Ispis PDF
najtransparentniji-proracun-slInstitut za javne financije (IJF) je tijekom 2010. istražio transparentnost proračuna 33 hrvatska grada, a priznanje za najtransparentniji gradski proračun u 2010. dobio je Slavonski Brod.

Prema danas predstavljenom istraživanju, na drugom mjestu po transparentnosti proračuna je Osijek , treće mjesto pripalo je Opatiji i Zagrebu , dok se na začelju liste nalaze Split, Pazin i Šibenik.
Indeks otvorenosti gradskih proračuna pokazuje da je ukupna transparentnost gradskih proračuna u prosjeku iznosila 65 posto, pri čemu je najlošiji Šibenik ostvario 45 posto, a najbolji Slavonski Brod 82,4 posto.

Agencija isplatila 1,2 milijuna kuna za dva završena IPARD projekta

E-mail Ispis PDF
agencija-isplatila-poticajeAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 1,2 milijuna kuna za još dva završena IPARD projekta, izvijestili su iz Agencije.

Za završeno ulaganje korisniku Poljoprivredni obrt "Bokun" iz Vuke u Osječko-baranjskoj županiji isplatila je sredstva u iznosu od 625,5 tisuća kuna, a za završeno ulaganje korisniku OPG "Dodlek Franjo" iz Belice u Međimurskoj županiji 603,6 tisuća kuna.

Poljoprivredni obrt "Bokun" iskoristio je sredstva IPARD programa za ulaganje u specijaliziranu opremu za manipulaciju stajskim gnojem od 160 uvjetnih grla. Realizacijom ulaganja ispunit će se standardi EU u pogledu zaštite okoliša i dobrobiti životinja.

Počeo peti krug natječaja za sredstva iz IPARD programa

E-mail Ispis PDF
poceo-peti-krug-ipardPeti krug natječaja za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 101. Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i za Mjeru 103. Unaprjeđenje prerade i trženja poljoprivrednih i ribljih proizvoda započeo je 30. svibnja, i trajati će do 11. srpnja ove godine, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

U prva tri kruga natječaja ukupno je zaprimljeno 76 prijava s ukupnom vrijednošću ulaganja od 316,8 milijuna kuna, u vrijednosti tražene potpore od 159,4 milijuna kuna.

Ugovorenost programa IPA u postupku raste na 70 posto

E-mail Ispis PDF
financiranje-ipa-porasloIskorištenost pretpristupnih programa IPA trenutno je oko 43 posto, a s dovršetkom ugovaranja i natječaja koji su u tijeku povećat će se na 70 posto, doznaje se u Ministarstvu financija.

Trenutno je u postupku ugovaranja i provedbe pretpristupni program IPA koji se sastoji od pet komponenti, a za Hrvatsku ukupna IPA alokacija za razdoblje 2007.-2009. iznosi 417,9 milijuna eura. Promjenom financijskog sporazuma Hrvatskoj je odobrena alokacija i za 2010.-2011. u iznosu od 331,9 milijuna eura. Projekti iz te alokacije kreću uskoro s obzirom da su financijski sporazumi potpisani i stupili su na snagu tijekom siječnja i ožujka ove godine. Tako ukupna IPA sredstva dodijeljena Hrvatskoj za razdoblje 2007.-2011. iznose 749,8 milijuna eura, podaci su i iz izvješće o korištenju pretpristupnih programa pomoći EU za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine koje je Vlada početkom travnja uputila Saboru. Povoljnija financijska sredstva za obrtnike Vukovarsko-srijemske županije

E-mail Ispis PDF
kreditna-linija-za-obrtnikePotpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji Zagrebačke banke s Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije, obrtnicima su dostupni povoljniji kratkoročni krediti za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava uz nižu kamatnu stopu i naknadu za obradu kreditnog zahtjeva do 30. rujna ove  godine

Predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije Ivan Klarić i pomoćnik direktora Obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke za regiju Slavonija Tomislav Budimir danas su u prostorima Komore predstavili Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će Zagrebačka banka obrtnicima s područja Županije osigurati posebne kreditne uvjete za financiranje obrtnih sredstava.

Stranica 1 od 5

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
 
 
 
 
belot