Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Festivali Slama Fest 2010

Slama Festival 2010

Slama 2010 - završetak s veličanstvenim spaljivanjem krijesa

E-mail Ispis PDF
slama2010Uz veličanstveni krijes večeras je završen SLAMA fesitval. Podsjetimo, festival je održani od 17-22.08.2010. u blizini sela Lug u Baranji.

TORANJ  je bila  ovogodišnja tema na kojoj se bazira centralni zajednički rad (najveća skulptura ili pak malo arhitektonsko djelo, vis.cca 10m.) koji je  ritualno spaljeno evocirajući tako arhetipsku sliku karte 16. Velike Arkane iz Tarota i podsjećajući na biblijsku Kulu Babilonsku, kao i sličnu priču iz indijskog epa Ramajane. Stremljenje ka nebu, ka gore je jedna od osnovnih ljudskih karakteristika.
Kako je bilo na samom festivalu pogledajte u našoj galeriji.

......
izvor:slavonija-info.com
foto:slavonija-info.com

Slama festival 2010 + nagradna igra!

E-mail Ispis PDF
slama-fest-2010Udruga Slama ove godine organizira jubilarni 5. land art festival Slama, koji će se održati od 17.kolovoza  do 22.kolovoza.2010.

Festival, koji je postao prepoznatljiv zaštitni znak Općine Bilje, baranjske regije i Osječko-baranjske županije, iz godine u godinu  sve više poprima, međunarodni karakter, pridonoseći kulturno-turističkoj i umjetničkoj sceni ove regije, što potvrđuje i sudjelovanje sve većeg broja stranih umjetnika (Njemačka, BiH, Norveška, Srbija Meksiko, Mađarska ...)
 
 
 
 
belot