Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno

Aktualno

Humanitarni program u HNK „Neka cijeli ovaj svijet“

E-mail Ispis PDF
humanitarni-koncert-hnk-osijekHrvatsko narodno kazalište u Osijeku pod pokroviteljstvom grada Osijeka i Osječko-baranjske županije priprema 6. svibnja glazbeni program pod nazivom „Neka cijeli ovaj svijet“, a sav prihod od prodanih ulaznica bit će namijenjen za pomoć stradalima u Japanu. Dirigent je Peter Oschanitzky, a osim zbora i orkestra osječkoga HNK nastupit će i solisti - Vesna Baljak, Ljiljana Šokljat, Sanja Toth, Claudio Contini, Ladislav Vrgoč, Robert Adamček, Dali Mor i Berislav Puškarić te violinist Akamatsu Sho. Koncertni je majstor Igor Šimonji.  Početak je u 20 sati.

Otvorena izložba "Ženski akt u slici i skulputuri"

E-mail Ispis PDF
branko-crljenak-izlozba-aktIzložba crteža, skica, ulja na platnu i skulptura od terakote vukovarskoga slikara, kipara i medaljara Branka Crlenjaka "Ženski akt u slici i skulpturi - sjećanje na jedno ljeto s dunavske plaže" otvorena je sinoć u Galeriji "Oranžerija" u sklopu 10. memorijala Stjepana Petrovića, posljednjeg kustosa Zbirke "Bauer" i Galerije umjetnina, ubijenog 1991. na Ovčari.

Viši kustos vukovarskoga Gradskog muzeja Zdravko Dvojković rekao je kako je izloženo više od stotinu umjetničkih djela Branka Crlenjaka koje je umjetnik s još dvjestotinjak svojih djela darovao vukovarskome Gradskom muzeju.

Radionica zlatoveza u Muzeju Slavonije Osijek

E-mail Ispis PDF
radionice-zlatovez-msoU subotu 30.04.2011. s početkom u 18 sati u prostoru izložbe "Goldhauben - zlatare" održat će se radionica zlatoveza otvorena za javnost.

Pod vodstvom Ružice Smiljanić Raković i u izvedbi (zlato)vezilja iz Udruge Šokačka grana Osijek posjetitelji će imati prilike vidjeti kako se vezu odabrani motivi s austrijskih i hrvatskih oglavlja izloženih na izložbi, razgovarati s veziljama o njihovoj vještini i radu, sami isprobati ovu specifičnu tehniku i opipati predmete vezene zlatnom niti.

Otvorenje izložbe "Prva"

E-mail Ispis PDF
izlozba-mie-marakovic-u-osijekuU subotu, 23.04. u 17h u Galeriji OKO (Osijek, Županijska 18/2.kat) je otvorenje izložbe slika "Prva" Mie Maraković iz Zagreba.  Izložba će biti postavljenaa do 06.05. Evo što je o izložbi rekao autor predgovora prof. Igor Modrić:

"Treba, bez izricanja bilo kakvih paušalnih i ishitrenih sudova pripomenuti da potencijali, što god to značilo, u Mije postoje. Toliko znam. Tu bih i završio.

Druga knjiga Sabranih djela I. B. Mažuranić "Bajke i basne"

E-mail Ispis PDF
ibm-1U Slavonskome Brodu predstavljena je druga knjiga kritičkog izdanja Sabranih djela Ivane Brlić Mažuranić Bajke i basne, koja donosi sve bajke i basne slavne hrvatske književnice.

Uz Priče iz davnine tu su i bajke objavljivane po časopisima, ali i one sačuvane u rukopisnoj ostavštini iz Arhiva obitelji Brlić, kaže ženski dio priređivačkog dvojca knjige dr. sc. Ivana Žužul, prenosi Hina. To je, napominje drugi priređivač, dr. sc. Tvrtko Vuković, najpopularnija knjiga Ivane Brlić Mažuranić, hvaljena diljem svijeta i prevođena na mnoge strane jezike i u tom se smislu može reći kako je u ovim sabranim djelima to možda i najvažnija knjiga.

Stranica 10 od 40

 
 
 
 
belot