Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno

Aktualno

Osječko ljeto kulture- objavljen program

E-mail Ispis PDF
oljk2011Još jedno izdanje tradicionalne kulturne manifestacije u gradu na Dravi je pred nama. Program se sastoji od izložbi, koncerata, dramskih predstava i drugih kulturnih zbivanja. OLJK ove godine traje od 29. lipnja do 16. srpnja.
Energija izvođača, energija posjetitelja, energija organizatora ono je što će „nositi“ ovogodišnju najznačajniju kulturnu manifestaciju na istoku Hrvatske! Osječko ljeto kulture ove se godine održava po 11. puta u gradu na Dravi, a tijekom godina ova je manifestacija postala je prepoznatljiva na festivalskoj karti Hrvatske. Program ovogodišnjega «ljeta» ponudit će građanima Osijeka i gostima grada 26 programa, u 18 dana i na 9 pozornica, uglavnom u starom dijelu grada – Tvrđi.

Nik Titanik & S.Marekovich u Osijeku

E-mail Ispis PDF
nik-titanik-1Kako je najavljivano u prostoru Arheološkog muzeja u Osijeku sinoć je otvorena zajednička izložba Nikole Plečka i Siniše Marekovića. Dvojac  koji satiričnim prikazom dokumentira hrvatsku zbilju, Nikola poznat po svojim karikaturama koje objavljuje pod pseudonimom Nik Titanik i „majstor“ fotomontaže Siniša koji svoje radove objavljuje kao S.Marekovich.

Osječka izložba “Keramika i staklo 17. i 18. stoljeća” gostuje u Puli

E-mail Ispis PDF
povijesni-muzej-istreU “Povijesnom muzeju Istre” otvara se gostujuća izložba Muzeja Slavonije Osijek “Keramika i staklo 17. i 18. Stoljeća iz Starog franjevačkog samostana”. Autorica izložbe i postava je kustosica Radmila Biondić.

Na izložbi je predstavljeno oko 400 keramičkih i staklenih predmeta, djelomično ili u potpunosti rekonstruiranih, kao i mnoštvo ulomaka, iz druge polovice 17. i prve polovice 18. stoljeća sa šireg prostora Srednje i Zapadne Europe. Izloženi su predmeti rezultat bogatog nalaza koji je ostvaren tijekom zaštitnog arheološkog istraživanja u Fakultetskoj ulici u osječkoj Tvrđi, u prostoru nekadašnje kuhinje Starog franjevačkog samostana. Predmeti su iskopani iz bunara i odvodnog kanala u razdoblju od 15. prosinca 2003. do 20. siječnja 2004. g.

Izložba karikatura Nika Titanika i fotomontaža Siniše Marekovića

E-mail Ispis PDF
nik-titani-arheoloski-osijekDanas, 3. lipnja 2011. godine, u 20,00 sati, u prostoru Arheološkog muzeja u Osijeku, Tvrđa, Trg Svetog Trojstva 2, biti održana izložba karikatura Nika Titanika i izložba fotomontaža Siniše Marekovića. Ovo će biti prva izložba Nika Titanika i Siniše Marekovića u Osijeku.

Nikola Plečko stvorio je najjači hrvatski karikaturističko-ilustratorski brand pod imenom Nik Titanik. Nakon 13-godišnje prakse u karikaturističko-ilustratorskom poslu i četiri godine rada na mjestu grafičkog dizajnera i marketinškog suradnika u T-Mobileu Hrvatska, Nik je 2006. osnovao svoje privatno poduzeće i nazvao ga  Nik Titanik Studio. U vrlo kratkom razdoblju, NT Studio postao je prvi hrvatski kreativni studio specijaliziran za izradu

DORF gostuje u Osijeku

E-mail Ispis PDF
radionica-crossovers-dorfFestival dokumentarnog rock filma – DORF već tradicionalno omogućuje osječkoj publici reprizno praćenje najzanimljivijih filmova iz festivalskog programa.

Tako je novo druženje u Osijeku zakazano za 27-29.05., s početkom u 20.00 sati, u suradnji sa Udrugom Druga scena, u S.Co.baru. U tri dana bit će prikazano 9 filmova, od kojih svakako posebno izdvajamo „Ako nikoj ne sviri“, pobjednički film regionalne konkurencije, o makedonskoj grupi Bernay's Propaganda. Skrećemo pozornost i na film o grupi Fit nazvan „Rock'n'roll je kriv za sve“, te na film „Satan Panonski“, iz 1990. godine, autora Milorada Milinkovića. U popratnom programu pogledajte izložbu Monike Vladisavljević, i poslušajte sjajnog Iggyja – Thee One Man Band. Ulaz je slobodan.

Stranica 8 od 40

 
 
 
 
belot