Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno

Aktualno

14. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

E-mail Ispis PDF
14DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Matica hrvatska Ogranak Đakovo organizatori su 14. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara koji se održavaju u sklopu programa 45. Đakovačkih vezova.

Na ovogodišnjim susretima sudjeluju: akademik  Stjepan Damjanović, dr. Josip Užarević, mr. Božidar Petrač, dr. Hrvojka Mihanović Salopek, Ljerka Car Matutinović, Darija Žilić (Zagreb), Darko Pernjak (Koprivnica), dr. Tomislav Žigmanov (Subotica), dr. Stanko Andrić, Dario Grgić, dr. Goran Rem, Helena Sablić Tomić, Ivan Trojan, Tanja Ileš, Sanja Jukić, dr. Kristina Andrić Peternai, Livija Reškovac (Osijek), Božica Zoko (Gradište), Zvonimir Stjepanović (Županja), Dunja Vanić (Slavonski Brod), dr. Ružica Pšihistal (Vinkovci), Mirko Ćurić, Robert Francem, Franjo Džakula, Adam Rajzl (Đakovo)

Dokumentarci Zorana Tadića - Petak u Ružički 24. 6. u 20.00

E-mail Ispis PDF
dernek_640x4801Petak u Ružički 24. lipnja prikazuje dokumentarce Zorana Tadića iz arhive Zagreb filma u ukupnom trajanju 55 minuta. Projekcija počinje u 20.00 sati.

Zoran Tadić je jedan od najvažnijih hrvatskih redatelja, autor Ritma zločina, Sna o ruži, Treće žene, filma i serije Ne daj se, Floki…


Program:

  • POŠTAR S KAMENJARA, 1971 – realistička slika života u izoliranoj Dalmatinskoj zagori…
  • DRUGE, 1972 – antologijsko ostvarenje, klasik hrvatskog dokumentarca, asketski i intimistički prikaz jednog dan u suživotu jedne starice i jedne koze, međunarodno nagrađivan film…
  • PLETENICE, 1974 – tipičan minimalistički autorov dokumentarac, pletenju pletenica suprotstavljeni su prizori radova na polju, kontrast duhovnog i fizičkog…
  • DERNEK, 1975 - između 31.10. i 2.11. mladić autom kreće iz Münchena u Prisiku kod Aržana, sudjeluje na derneku i vraća se natrag na posao u Njemačku…
  • KAŠINSKA BR. 6, 1981 – posljednji autorov dokumentarac, ovaj put na urbanu temu…

ULAZ SLOBODAN!

Simfonija pod zvijezdama opet u Osijeku!

E-mail Ispis PDF
simfonija-pod-zvijezdama2Pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a u organizaciji Agencije Noktua, osječka promenada će ponovo biti domaćin Simfonije pod zvijezdama.

U sklopu programa prve ovogodišnje Osječke ljetne noći, Simfonija pod zvijezdama održat će se u petak, 24. lipnja na tratini uz secesijski zdenac tik uz promenadu (Šetalište kardinala Franje Šepera) s početkom u 21.00 sat.

Ove godine, posjetitelji Simfonije moći će uživati u nastupu „Osječkog Big Banda“, a osvježenje će pronaći u degustaciji vrsnih vina Vinarije Iuris.

Filmski praznici - besplatne projekcije

E-mail Ispis PDF
besplatne-projekcije-hrvHrvatski dom Vukovar poziva vas na Filmske praznike - besplatne projekcije od ponedjeljka, 20. do četvrtka, 23. lipnja svaki dan u 11.00 i u 20.00 sati.

PONEDJELJAK, 20.6. u 11.00

ZVUK SRCA/August Rush, 2007, igrani, r. Kirsten Sheridan, 109 min.
Bajka o nemogućem koje postaje moguće uz optimizam i rijedak dar, dar glazbe! Jedanaestogodišnjak bježi iz sirotišta jer nikako ne želi biti udomljen. Vjeruje da su mu roditelji živi; a kako zna da su bili glazbenici, pokušava ih pronaći putem glazbe.

Hrvatskoj vraćen dio kulturnih dobara iz Srbije

E-mail Ispis PDF

muzej-vukovarU Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Novom Sadu danas je završio dvodnevni sastanak međudržavnog Povjerenstva za povrat kulturnih dobara Republike Hrvatske i Republike Srbije, na kojemu je hrvatskoj strani predan popis preostalih kulturnih dobara koja se još nalaze u ustanovama kulture u Srbiji te vraćeno osam ikona s ikonostasa srpske pravoslavne crkve sv. Georgije u Boboti, barokne keramičke peći iz dvorca Eltz u Vukovaru te pet srebrnih okova ikona s ikonostosa crkve Sv. arhanđela Mihajla u manastiru Krka, priopćeno je danas iz ministarstva kulture.

Stranica 7 od 40

 
 
 
 
belot