Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno

Aktualno

DORF '11 ljeto - nova premijerna gostovanja

E-mail Ispis PDF
dorf-2011-ljetna-gostovanjaFestival dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja s predstavljanjima programa u mjestima gdje još nije bilo prilike za to, pa u kolovozu premijerno predstavljamo festival u Brčko, Kruševcu i Rumi.

U suradnji sa PRONI Brčko organizirali smo projekcije 3 filma na FORA festivalu 08.-10.08., koji će se održati na više lokacija. Ovo je prvo gostovanje u Brčkom, a najavljujemo i predstavljanje festivala u programu BDC Televizije, koja će do kraja godine svojim gledateljima prikazati 7 zanimljivih filmova iz DORF programa.

Završeno 11. Osječko ljeto kulture

E-mail Ispis PDF
zavrsetak-oljkaMjuziklom "Footloose", redatelja i koreografa Igora Barberića, na Trgu Svetog Trojstva u povijesnoj osječkoj Tvrđi, sinoć je završeno 11. Osječko-ljeto kulture, koje je otvoreno 29. lipnja, a pratilo ga je ukupno više od 11 000 posjetitelja.

Tijekom ovogodišnjeg OLJK-a prikazano je 26 različitih kulturnih sadržaja, kazališnih predstava, glazbenih večeri, likovnih događanja, na devet pozornica u tri gradske cjeline, Donjem gradu, Tvrđi i Gornjem gradu, uglavnom sve na otvorenom prostoru.

Slama - Land art fest 2011.

E-mail Ispis PDF
slama20096. Slama - Land art festival održat će se od 8. do 14. kolovoza 2011. na baranjskim poljima u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački rit. Cirkus je tema koja je oduvijek privlačila brojne umjetnike, što potvrđuju i najpoznatiji primjeri iz povijesti umjetnosti.

Čarolija koja se krije unutar velikog šatora privlačila je kao magnet generacijama, pa se tako i ja iz djetinjstva sjedam posjeta manežu, čudesa iz raznih krajeva svijeta, egzotičnih i dresiranih životinja, vratolomija akrobata na trapezu, klaunova i krotitelja lavova, slatkiša, lizalica i šećerne vate – klasičnog cirkuskog inventara.

"No Rest for the Dead": Jedan krimić – 26 pisaca

E-mail Ispis PDF
no-rest-for-deadDvadeset šest pisaca udružilo se i napisalo krimić »No Rest for the Dead«, na poziv Andrewa Gullija, urednika američkoga časopisa Strand Magazine, prenose britanski mediji.

»Zamislio sam roman o ženi koja je pogubljena zbog zločina koji nije počinila. Napisao sam prolog i dao ga prvom autoru. Tako je počelo«, rekao je Gulli.

»No Rest for the Dead« (Nema spokoja za mrtve) govori o detektivu Jonu Nunnu kojega progoni slučaj za koji je mislio da je riješen prije deset godina. Detektiv posumnja da je žena pogubljena zbog ubojstva muža zapravo bila nevina i okupi sve koji su bili na mjestu umorstva.

12.07.2011. Interview s Josipom Lisac

E-mail Ispis PDF

josipa-lisac-interviewKoncerti glazbene dive Josipe Lisac uvijek su nezaboravno iskustvo. Upravo tako je bilo i sinoć u osječkoj Vegi. Pogledajte kakva su Josipina razmišljanja o glazbi,  koncertima i kakvi su joj planovi za budućnost. 

Stranica 5 od 40

 
 
 
 
belot