Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno

Aktualno

Otvoren Festival amaterskih kazališta

E-mail Ispis PDF
4-fakk-slbrodGradsko kazalište mladih iz Viteza u Bosni i Hercegovini sa živom i duhovitom adaptacijom djela "Don Quijote" otvorilo je sinoć u Slavonskome Brodu 4. Festival amaterskih kazališta - popularni FAK u sklopu kojeg će se ove godine prvi puta održati i 29. Smotra dramskih amatera Slavonije i Baranje.

Gosti iz Viteza prošlogodišnji su pobjednici festivala dok se ove godine za nagrade natječu četiri predstave slavonskih amaterskih kazališta iz Pačetina, Belog Manastira, Retkovaca te Županje. Domaćini i organizatori FAK-a članovi Satiričkog kazališta mladih iz Broda Festivala pripremaju ponoćnu premijeru iznenađenja, a u subotu na zatvaranju nakon dodjele nagrada predstavit će se Amatersko kazalište iz Samobora.

Pobjednici 5. Vukovar film festivala

E-mail Ispis PDF
5vff-dobitniciŽiri u sastavu filmski kritičar Dean Šoša, spisateljica Vedrana Rudan i redatelj i scenarist Ognjen Sviličić odlučili su o pobjednicima 5. Vukovar film festivala- festivala podunavskih zemalja.

Nagrada za najbolji dugi igrani film ( otkup za distribuciju filma + sedmodnevno ljetovanje na otoku Hvaru) ide hrvatskom filmu Kotlovina, redatelja Tomislava Radića.

Počeo 5. Vukovar film festival

E-mail Ispis PDF
vff-poceo5. Vukovar film festival - oskarovska generalna proba, dobitnici pulskih Arena predstavljaju film na otvorenju,  festival predstavlja nagradu- djelo umjetnika Dražena Grubišića

Festival se održava od 24. do 28.8. na terasi Agencije za vodne putove, Ružičkinoj kući te kinu Borovo. Nova je lokacija određena činjenicom da zbog tehničkih problema ove godine nismo u mogućnosti filmove prikazivati na dunavskom šlepu.

Peti Vukovar film festival

E-mail Ispis PDF
5vff-revolucijaVukovar film festival - Festival podunavskih zemalja došao je do svog jubilarnog, petog izdanja.

Održat će se od 24. do 28.8. na terasi Agencije za vodne putove, Ružičkinoj kući te kinu Borovo. Nova je lokacija određena činjenicom da zbog tehničkih problema ove godine nismo u mogućnosti filmove prikazivati na dunavskom šlepu.

CRTA - Ružičkina kuća, 16.8.

E-mail Ispis PDF
crta-ruzickaEko Art Centar za osobni i grupni razvoj Čarolija iz Vukovara i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar (program Petak u Ružički) pozivaju vas na projekciju "Crte", dokumentarca koji je nastao u produkciji Teen grupe Omladinskog centra Gornji Vakuf-Uskoplje. Projekcija se održava u sklopu regionalnog mirovnog kampa za mlade ''Odmor od rata – izgradnja mira'', koji se održava u Vukovaru od  14. do 20. kolovoza 2011. godine.

"Crta" govori o problemu podijeljenog grada, o tome kako Bošnjaci i Hrvati žive jedni s drugima. Dokumentarac se prikazuje u utorak, 16. kolovoza 2011. u 20.00 sati. Trajanje: 30 minuta. Ulaz slobodan.

Stranica 4 od 40

 
 
 
 
belot