Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kultura Aktualno

Aktualno

Ružička "Crvena kapela"

E-mail Ispis PDF
kapela-ruzickaBeskrupulozni novinar, invalid s teškim posljedicama moždanog udara i komičar putuju u Sjevernu Koreju. Njihova je misija – nasmijati ljude u jednom od najstrožih režima na svijetu. Predstavivši se kao mala prosocijalistička kazališna skupina u programu kulturne razmjene između Danske i Sjeverne Koreje, ‘Crvena kapela’ dobiva dopuštenje da putuje u Sjevernu Koreju i odigra nekoliko predstava za izabranu publiku. Dva člana trupe, Jacobi i Simon, rođeni su u Sjevernoj Koreji i kao djeca usvojeni u Danskoj, a ovo je njihova priča o suočavanju s vlastitim biološkim korijenima i pokušajem da izvedu predstavu u dijelu svijeta gdje humor i humanost žive u slabim uvjetima.

OBAVIJEST: Susret književnika podunavskih zemalja

E-mail Ispis PDF

Iz tehničkih razloga "Susret književnika podunavskih zemalja" premješta se iz caffe bara D2 na terasu hotela Lav.

Raspored je sljedeći:
Petak, 9. rujna


  • 19.00 Ružičkina kuća, J. J. Strossmayera 25 - Projekcija filma "Donau, Dunaj, Duna, Dunav, Dunarea", režija Goran Rebić
  • 21.00 Terasa Hotela Lav, J. J. Strossmayera 18 - 1. susret: Ivana Simić Bodrožić, Robert Perišić, Vladimir Arsenijević, Selvedin Avdić; moderator: Srećko Horvat.
  • Subota, 10. rujna
  • 21.00 Terasa Hotela Lav, J. J. Strossmayera 18 - 2. susret: Damir Karakaš, Teofil Pančić, Erwin Riess i Krisztirn Grecso; moderator: Srećko Horvat.

izvor:slavonija-info.com

Tjedan Švicarske i švicarske kulture u Osijeku 10. - 17. rujna 2011. godine

E-mail Ispis PDF
tjedan-svic-kult-1U suradnji s Veleposlanstvom Švicarske u Republici Hrvatskoj i Gradom Lausanne, Francuska Alijansa Osijek predstavlja Tjedan Švicarske i švicarske kulture u Osijeku. U tjednu od 10. do 17. rujna 2011. godine, upoznajte Švicarsku kroz glazbu, izložbe, reviju suvremenog švicarskog filma, predavanja, radionice i kulinarsku tradiciju.

Tematski tjedan posvjećen Švicarskoj, otvara se u subotu 10. rujna 2011. godine koncertom bernškog dvojca Hang & Horn te izložbom fotografija Mercedes Riedy La Borde u minijaturi:

Susret književnika podunavskih zemalja

E-mail Ispis PDF

knjizevnici-pod-zemljeOd 9. do 10. rujna 2011. - 20 godina nakon proglašenja neovisnosti Hrvatske i izbijanja rata - u Vukovaru se susreće 10 poznatih književnika iz podunavskih zemalja koji će kroz čitanja, rasprave i prikazivanje filmova pokušati prodrijeti u srž raznolike zajedničke povijesti i budućnosti dunavskog prostora. Istovremeno, ovaj književni susret na povijesno značajnom mjestu otvara pitanje književnog i kulturnog prostora u Hrvatskoj, odnosno u regiji, 20 godina nakon raspada Jugoslavije.

Čudograd Zemlje bez granica - program

E-mail Ispis PDF
zemlja-bez-granica23. dana manifestacije Zemlja bez granica najavljujemo:

02.09.2011.
Radionice po rasporedu na www.zemljabezgranica.com
10:30 – 13:30 Kino Uranija
 Andersenove bajke - matineja za klince i klinceze
  • Ružno  pače
  • Vrtlar  Larsen
  • Juha od čačkalice
  • Suputnik
  • Snježna kraljica

Stranica 3 od 40

 
 
 
 
belot