Slavonija Info | Regionalni internet portal

Tuesday, Mar 20th

Ažurirano:04:57:48 AM GMT

Naslovi:
Nalazite se ovdje: Home Kolumna Ivana Josipović

Treba objaviti Registar branitelja, ali u skladu sa zakonom

lov-na-vjeticeUopće nije upitno da je javnost za objavu Registra hrvatskih branitelja, uostalom, zbog toga je i Ivo Josipović dobio izbore,
obećao je građanima kako će se potruditi da Registar bude objavljen, ali novoizbarani predsjednik jasno se distancirao od huliganskog i nedopuštenog upada u Registar branitelja čime se deklarirao kao predsjednik koji pošutje zakone ove zemlje.

Zašto je Josipović rekao "NE" sporazumu?

ivo_josipovic_kolumna.jpg
Odgovor je naravno više nego jasan, predsjednički izbori su pred vratima, valja se uvući narodu pod kožu, dok Bandić jaše za vratom.

Predsjednički kandidat SDP-a, profesor Ivo Josipović povukao je " revolucionarni potez " za hrvatske prilike, iako je njegova stranka bila " suzdržano za sporazum ", profesor je elegantno odbio sporazum Pahor-Kosor, koji je nedavno dobio više nego pristojnu većinu u hrvatskom parlamentu ( 80 glasova, od mogućih 152 ).

Definitivni razlaz Bandića i Milanovića

milanovic_kolumna_by_ivana.jpg
Ja kao dragovoljac mislim kako je bolje da Milanović upropasti stranku nego državu-rekao je čovjek blizak Milanu Bandiću, Pavle Kalinić.

Danima su se mediji naslađivali sukobima unutar HDZ-a, s posebnim osvrtom na navodnu svađu između predsjednika Sabora, Luke Bebića i predsjednice stranke i Vlade, Jadranke Kosor, kažemo navodni sukob, jer sve više analitičara dolazi do zaključka kako se radi o planiranom spinu, odnosno marketinškoj akciji kako bi se povratio pomalo izgubljeni rejting HDZ-a te Jadranke Kosor kao predsjednice najjače hrvatske parlamentarne političke opcije.

Hrvatska bi živjela i bez mene

kolumna1.jpg
Prije osamnaest godina, dan uoči konačnog razdruživanja od bivše Jugoslavije, dogodio se nesvakidašnji teroristički čin, atentat na Tuđmana.

Bila je rana jesen, sada već daleke 1991. godine, početak listopada, u mjesecu kada priroda umire, Hrvatska je krvarila diljem svojih granica. Branitelji su nadljudskim naporima odbijali nadiranja daleko nadmoćnijeg neprijatelja, vidjevši da velikosrpska agresija ne ide prema zamišljenom planu, a granica Karlovac-Karlobag-Virovitica tek su imaginarne maštarije zadrtih velikosrpskih ideologa, komunističko čelništvo Srbije odlučilo se na očajnički, do tada nezabilježen čin u povijesti ratovanja, izvršen je neuspješni atentat na prvog hrvatskog predsjednika, doktora Franju Tuđmana.

Bozanic izbio adut iz rukava ekstremistima

bozanic.jpg
Stara Gradiška, Jasenovac, Petrinja, hodocašcem velikog broja svecenika zagrebacke nadbiskupije predvodenih kardinalom Josipom Bozanicem u samo jednom danu postala su simbolom crkvenoga otpora prema svim režimima koji su harali ovim prostorima unatrag posljednjih stotinjak godina.

Manipulacija žrtvama kao degradacija

Onog trenutka kada je kardinal Bozanic najavio svoj posjet Jasenovcu postalo je jasno kako ce se mediji koncentrirati upravo na tu središnju tocku velikog hodocašca mnogobrojnog svecenstva, te da ce se pomno motriti svaki pokret, svaka izgovorena rijec prvog celnog covjeka Crkve u Hrvata koji je posjetio posljednje prebivalište oko osamdeset tisuca žrtava teroristickog režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Bandić uzrokovao "potres" u SDP-u

bandic1.jpg Ljudi bliski aktualnom zagrebačkom gradonačelniku, Milanu Bandiću, danima nagovaraju potencijalnog kandidata da povuče konačni potez.
Moguća kandidatura zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim predsjedničkim izborima izazvala je pravu pomutnju u SDP-u, Milanovićevi ljudi, predvođeni s Borisom Špremom u Gradskoj skupštini poslali su jasnu poruku gradonačelniku: " odluči se ", dok je vodstvo stranke nedvosimisleno najavilo kako Bandića čeka Vidoševićeva sudbina ( Nadan Vidošević nakon kandidature za predsjednika ekspresno je izbačen iz HDZ-a ) ukoliko se " drzne " kandidirati, s obzirom kako stranka ima svog kandidata, profesora, Ivu Josipovića.

Gol Jadranke Kosor

jacca_jarnjak.jpg
Nakon što je okončana višemjesečna trakavica između Hrvatske i Slovenije, a Slovenci popustili pred pritiskom Međunarodne zajednice.

Jadranka Kosor, premijerka koju su svi prežalili i prije nego li je stupila na najodgovorniju dužnost u državi, može se smatrati pobjednicom nakon okončanja višemjesečne trakavice na relaciji, Slovenija-Hrvatska-Međunarodna zajednica.

Zašto Hebrang ima pravo?

jacca_jarnjak.jpg
Kada potpredsjednik HDZ-a i predsjednički kandidat istoimene stranke proziva medije zbog svoje neobjektivnosti, odnosno ideoloških sklonosti.

Nedavno je kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i potpredsjednik najjače hrvatske političke stranke, Andrija Hebrang, u svom stilu, bez uvijanja, konstatirao kako u " Hrvatskoj ne postoje objektivni mediji koji bi adekvatno popratili rad Hrvatske demokratske zajednice ". Hebrang je naravno potpuno u pravu kada je izrekao ovu, naizgled, bogohulnu izjavu.

Kakva noć hrvatskoga sporta

kolumna12.jpg
Pokojni Anđelko Herjavec, legenda varaždinskog sporta, za ovu vecer oduševljeno bi uskliknuo, " bila je to blešceca noć "!

Sportsko hrvatsko srce veceras je nepodjieljeno kucalo za mladu splitsku atleticarku, Blanku Vlašic, dok je Blanka letjela nebeskim visinama, " modri " stroj samljeo je nejakog škotskog nogometnog prvoligaša, Hearts iz Edinburgha.

Hrvatski Da Vincijev kod

mesic1_stjepan.jpg
Napadi kojima je izložena Katolička crkva u posljednjih nekoliko dana neodoljivo nas podsjeća na zloglasna komunistička vremena.

Crkva, kao posljednji bastion hrvatskoga naroda suočila se u posljednjih nekoliko dana sa reliktom starog, rigidnog komunističkog obrasca prema kojem se Crkvu progonilo tijekom uzništva pokojnog kradinala, blaženog Alojzija Stepnica, tijekom trovanja hrvatskog mučenika za vrijeme njegova prisilnog boravka u „ kućnom pritvoru „ u rodnom Krašiću, Alojzije Stepinac sustavno je trovan i to prema svim spoznajama koje su nam dostupne u posljednjih nekoliko godina " zahvaljujući " ponajprije prijatelju aktualnog šefa države, Josipu Manoliću, čija udbaška prošlost ne predstavlja prijetnju za ovu zemlju, no zato pojedine institucije i strančice, koje preko svojih grlatih političarki, čiji su muževi do ludila doveli klijente u zaleđu Zadra te se pokazali kao najveći lopovi suvremene Hrvatske, nesmiljenom žestinom u posljednjih nekoliko dana atakiraju na simbol ogromne većine hrvatskih građana, na drevni simbol života, križ.

Stranica 1 od 2

  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »
 
 
 
 
belot